Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Sad vidim da se Z3 puni 4 sata. WTF? :S:

Meni je prvo M8 upao u oci, pa tek posle vidjeh ko je na posednjem mjestu....Nemoguce mi izgledaju ove brojke.

Sto se Note 4 tice, nema sta, kako gdo okrenes ovo je definitivno najbolji Android trenutno uz izuzetak velicine ekrana/telefona.

Zivo me zanima kako ce biti pozicioniran kod operatera sto se cijene tice u odnosu na to kako su bili smjeteni N2/3.

^^^ Z3 se puni oko 3h i 30min,ali kako sam dobio odgovor u sony temi to je sada totalno in i ok.

Poslednja izmena:
Meni je prvo M8 upao u oci, pa tek posle vidjeh ko je na posednjem mjestu....Nemoguce mi izgledaju ove brojke.

Sto se Note 4 tice, nema sta, kako gdo okrenes ovo je definitivno najbolji Android trenutno uz izuzetak velicine ekrana/telefona.

Zivo me zanima kako ce biti pozicioniran kod operatera sto se cijene tice u odnosu na to kako su bili smjeteni N2/3.

Za M8 ja vec znam odavno i M7 je bio isti, Z2 se meni punio preko 3 sata ali ovo mi je previse. Meni se Tab S napuni za manje od 4.

A ovo da je skoro 4 sata "In"... pa ne znam sta da kazem, ja vidim da svi pokusavaju to da skrate pa ce tako i Sony, In je da punjenje sto krace traje i mislim da to ne moze da skodi bateriji previse.

Cekaj da ti na to odgovore poolmaker i hsv..
Jer mnogo je bolje ako u sred dana hoces da dopunis bateriju i prikacih ga na struju oko 1h a on ti napuni 25% nego kada to isto uradis a dobijes oko 50% baterije.
Mislim kome treba brzo punjenje baterije,nema svrhe..

Poslednja izmena:
Jedva cekam posto su oni eksperti za baterije.
Tehnologija je danas toliko napredovala da niko ne bi radio nesto sto skodi i skracuje zivotni vek baterije. Pa i da skodi a ne skodi, kupis novu bateriju i to je to. Danas niko ne cuva telefon duze od 2 godine.

Na note dobiješ i više jer njemu za prvih 50% treba pola sata :)

Cekaj da ti na to odgovore poolmaker i hsv..
Jer mnogo je bolje ako u sred dana hoces da dopunis bateriju i prikacih ga oko 1h a on ti napuni 25% nego kada to isto uradis a dobijes oko 50% baterije.
Mislim kome treba brzo punjenje baterije,nema svrhe..

Ja sam napisao da mi to ne smeta jer Z3 ima odlicnu autonomiju. Da ima ocajnu ovo bi bio veliki problem. Telefon punim nocu uglavnom i prosto mi je nebitno da li se puni za 15 min ili 8 sati (u tom slucaju, kada sam na nekom putovanju gde nemam vremena to menja sve). Isto mi ne bi mnogo smetalo ni da se N4 baterija puni 4 sata.

Jer mnogo je bolje ako u sred dana hoces da dopunis bateriju i prikacih ga oko 1h a on ti napuni 25% nego kada to isto uradis a dobijes oko 50% baterije.

Z3 za 1h napuni bateriju na 50%, 0-100% za oko 3h 20 min prema testu onog lika koji je posle N3 kupio i Z3, eno imas link u Z3 temi :) Znaci za 1h dopune i na N4 i na Z3 dobijas prakticno full autonomiju nekih novijih telefona.

A full charge from 1% to 100% took around 3 hours and 20 minutes. I didn't record the time unfortunately but going from 1% to 50% took about 1 hour.

Inace svaka cast Samsungu i za autonomiju i brzo punjenje N4 a i na tome sto 2k ekran ne utice lose na autonomiju i performanse kao kod nekih telefona.

Poslednja izmena:
Svaka cast Samsungu pre svega na tome sto im je telefon i dalje nedostupan... bas mi je drago sto na youtube-u mogu da se vide...
Google ce 15og predstaviti Nexus 6, bas bih voleo da Samsung izgubi 50% kupaca pa da se ne glupiraju vise ovako ubuduce.
Inace ovog puta se ni sa performansama nisu bas nesto proslavili, iP 6+ ga razbio, jako razocaravajuce, steta samo sto koristi bangavi iOS inace bi Note konacno imao alternativu.

Po kom kriterijumu alternativu? Veliki telefoni su postojali i pre iPhonea.

1. Mislim da si ovo bar 10 puta ponovio, telefon u mnogim zemljama moze da se kupi i dostupan je.
2. Sigurno ce zbog Nexus telefona da izgube 50% kupaca. :d
3. Ne znam na koje performanse se ovo odnosi i kako ga je to 6+ razbio. Ako mislis na GPU tj. na benchmark rezultate, nije ni bilo ocekivano da Note 4 uz 2K ekran i slabiji GPU ima bolje performanse od 6+.

Poslednja izmena:
Pa postojali su samo su bili daleko losiji od Note-a. Uostalom i sad je tako, iP je i dalje sveukupno losiji od Notea jer ga sakati njegov OS. Slicno je bilo i do sada, LG G PRO je izlazio 6 meseci nakon Note-a, HTC MAX je em kasnio, em je bio ogroman (zbog kucista ne ekrana) em je zaostajao u hardware-u. I tako kad sve saberes Note je i dalje najbolji, samo da su podbacili, podbacili su.

Kojim mnogim zemljama je dostupan? U Evropi nije, u USA nije, to sto pojedini indijanci mogu da ga nabave i levim zemljama se ne moze nazvati dostupnoscu.
Pogledaj uporedne testvoe, iP ga ubio u svakom benchu, sad da li su ti testovi smisleni ili ne je drugo pitanje, ali mi ocekujemo da ga Note satre u svakom slucaju a ne da mu 4 ili 8 jezgara kojima se hvale sluze za ukras i gube od 2 i 3x manje memorije...

Poslednja izmena:
Ti si se izgleda smorio sto ne mozes jos da ga kupis. Mislim na Note 4.

Poslednja izmena:
Pa naravno, ko rezervni tocak!
Jel tebe iskreno ne nervira sto i dalje ne mozes da nabavis telefon koji su predstavili pre mesec ipo? I pojma nemam kad ce biti dostupan posto sve procene isporuke po sajtovima samo idu ka nazad...

Nadao sam se da ce HTC da predstavi novi Max, po informacijama koje su se sirile netom, trebao je biti odlican telefon, i taman bi njega uzeo, ako nista drugo onda zato sto me Samsugn nervira. Ali neeeee, HTC je odlucio da predstavi Kiklop telefon umeto toga, telefon koji nikoga ne zanima, i onda se cude sto se raspadaju... Stvarno se nekad pitam da li su proizvodjaci Andorid telefona blesavi ili sta je pitanju. Neke stvari koje Apple radi koje ih izdvajaju od drugih nisu nikakva genijalnost vec najobicnija logika koju bi ocekivao da svaki proizvodjac postuje, ali neee, ovi se trude da bukvalno tovare svoje kupce.

Telefon ce do kraja oktobra moci da se kupi kod nas. Srbija, CG, Hrvatsaka, BiH...

Mene iskreno ne nervira uopste, da je otkazan ili nesto slicno mozda bi me to iznerviralo, ovako pfff, 10 ili 15 dana kasnije, isto je.
Sve sto je dobro mora malo da se ceka. ;)

25.10. u slobodnoj prodaji kod nas, cena za početak 98990rsd....

Kuckas za telenor ? To je onda u paketima skoro isto kao i z3

Samsung Galaxy Note 4 review: Four of a kind

gsmarena_002.jpg

-The battery life was a bit of a question mark hanging over the Samsung Galaxy Note 4, considering the screen resolution has nearly doubled, with the battery capacity remaining almost unchanged. 3,220mAh sounds like a pretty ample battery, but we were curious how it compared to the stellar endurance of its predecessor.
As it turns out, our worries were in vain as Samsung has done more than enough on the back-end to compensate for the new more powerful chipset and the higher-res screen. The new phablet managed to last longer than the Galaxy Note 3 by just over 10h, posting the overall great score of 87h.

-The Samsung AMOLED panels have been improving at a great pace with each new generation and this latest effort is further proof of that. Giving you a choice between saturation and accuracy, and comfortably beating its rivals at either end is an impressive achievement, but with the inherent AMOLED strengths in the equation, you get arguably the most impressive screen in the market.

-AnTuTu 5 shows the Galaxy Note 4 as the second seed just behind the Galaxy Alpha. Basemark OS II shows an overall score along with single and multi-core scores.

-Samsung went with a back-facing single speaker on the Samsung Galaxy Note 4. Given the extra space on the phone we would've preferred stereo speakers anywhere but on the back. At least the quality and loudness of the speaker is up to scratch - it came out with an excellent score and is among the loudest phones we've tested. Things don't stop at loudness though - the sound was clear and of great quality.

-Excellent audio quality
The Samsung Galaxy Note 4 performance in our audio quality test was almost identical to that of its predecessor - the Galaxy Note 3.
The phablet aced the first part of our test, where it had to show how it works with an active external amplifier. The Galaxy Note 4 achieved excellent scores top to bottom and garnished them with nicely high volume levels - not HTC high, but good enough to keep pace with the rest.
Plug in a pair of headphones and some stereo crosstalk creeps in - it's not too bad, but notably worse than some competitors, once again, from the HTC lineup. Take those out however and the Galaxy Note 4 can match or beat just about every smartphone out there.

-Overall, we can say that the Samsung Galaxy Note 4 carries one of the most capable cameras you can find on a smartphone. The quality is very high, detail is aplenty and things are always in focus and always sharp. The large resolution is welcome and the 16:9 makes much more sense than 4:3 (or any other ratio for that matter) on a 16:9 device.

-The detail level of the UHD videos is impressive - it's like viewing a live, animated 8MP image (8.3MP to be exact). UHD videos carry the same good characteristics of the still shooting mode - great, vivid colors, great dynamic range and everything in sharp focus. Here goes a sample.

The Samsung Galaxy Note 4 looks like a favorite in all those battles without even having to reach for one of its key weapons. The S Pen, which the competition has yet to find an answer to, may be seen as a needless add-on by some Galaxy Note 4 owners, but in certain scenarios it can make a huge difference and seal the deal on its own. Just like the Galaxy Note lineup itself, the S Pen rose from a ridiculed object to a raging success and now provides some much need comfort for Samsung - it's not enough to match the Galaxy Note 4, you have to comprehensively beat it.
That's that then - the heir to the phablet throne is here and it looks like there's no stopping it from taking its rightful place. Samsung really needs a strong flagship lineup for the upcoming holiday season if it is to recover from the slight dip over the past few months and we can't think of a better device than the Galaxy Note 4 to rally the troops.

Objasnili. :Klanjanje

Poslednja izmena:
To su informacije za open market, za pakete još nemam info ali kako je Telenor opet podigao cene za Samsung high end modele i stavio Full cenu za Alfu 90000, Note 4 opušteno ide na 100000. I izgleda da Edge uopšte neće biti za naše tržište, Gear S se još razmatra...

Zabolela me glava od ove slike :d Realno ovde fali M8 i jos OPO.

Note 4 pokidao na svakom polju, najbolji android uredjaj trenutno, jos da ima UI kao sense (uz s-pen) bio bi blizu savrsenog androida :)

E sad je ovako nesto potrebno u manjem pakovanju, sa ekranom 5'' npr ali da zadrzi sve ostalo sa Note 4 (bez s-pen i 2k naravno).

Poslednja izmena:
Znaci kome je baterija prioritet,z3c bez razmisljanja!!
Ali note 4 me bas prijatno iznenadio po pitanju duzine trajanja bat!...bar dok ne dodje novi android :)

^ ne, recimo Alpha 2 ali bez stednje na bateriji :) Ali ne znam koliko je to realno s'obzirom da napadaju Iphone sa alpha serijom i realno ih zabole za to jer se jabuka steka za kapacitet baterije.

Kad bi samsung bio pametan pa da uz S6 izbaci i S6 mini/compact bez vecih kompromisa (nesto kao Z3c) to bi bio pun pogodak za nas koji necemo phablete a hocemo vrh hw u svakom smislu.

Poslednja izmena:
Pa ti reče da ima za 650eu...A sada se jadaš kako nema... :D

Narudzbine su 650e a nema ga nigde, zar je toliko tesko za shvatiti?

Svaka cast, sigurno ce ispuniti plan za 10 miliona prvog meseca sa ovako sjajnom dostupnoscu.

25.10. u slobodnoj prodaji kod nas, cena za početak 98990rsd....
Tako da LAzo, kada ja napisah oko 800 eu ti si počeo da lupetaš-----I koliko košta kod nas? 825eu.I lepo napisah da treba malo sačekati i pada to na oko 600 eu.Ali ti skačeš sa infantilnim sarkazmom.:wall:

Znaci kome je baterija prioritet,z3c bez razmisljanja!!
Ali note 4 me bas prijatno iznenadio po pitanju duzine trajanja bat!...bar dok ne dodje novi android :)

Z3c je vrhunski telefon za moje pojmove. jak čip set,baterija,kompakta i lak za korišćenje,vodotporan,malo šljama....

N4 je toliko dobar uredjaj da pozelis da imas tako nesto.. u rancu, cak i ako ti nije potreban phablet :)

Moj stav:
Android uredjaj godine/phablet godine - Note 4.
Flagship godine (od uredjaja koji se ne vode zvanicno kao phablet) - Z3
Najbolji kompakt android - Z3c/GS Alpha.
Najbolji dizajn/bezelless 'droid G3/Sharp Aquos ili kako se vec zove ali posto ga nema na svim trzistima onda G3.
Android-kamera hibrid - K Zoom, logicno mada je onaj panasonic isto vrh samo ce proci nezapazeno i ko zna kad ce (i da li ce) se pojaviti na vecini trzista.
Najbolji fabricki UI - htc Sense.
Meizu/Xiaomi bih izdvojio kao najvece iznenadjenje.

Troll android godine -
oneplus-one-ovr.jpg

:d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno