A sta uopste znaci taj pojam produktivnost moba ? Kako se to meri ?
Znam za produktivnost masine,rada itd itd
Po cemu je N4 "produktivniji" od npr OPO, osim olovke, i uzevsi u obzir da kosta duplo vise?
Ako nista drugo makar mogućnost selekcije teksta ili dijela istog (ili dokumenta, slike, paragrafa bilo cega) i moguci nacini upravljanja sa istim ga automatski stavljaju u posebnu grupu u odnosu na bilo koji drugi telefon i nema puno smisla porediti ih. Note je suvereni vladar phablet klase i tesko da ce mu neko u budućnosti poljuljati tron.
Saradnja sa Wacom-om im je omogucila fenomenalno okruzenje u kom uz softver (na zalost nedorastao u potpunosti) pruzaju korisniku mnoge funkcije koje drugi telefoni ciji je prst jedini nacin upravljanja nemaju tj. Note pruza potpuno drugacije mogućnosti. Ja radim sa jako puno pdf-ova i doc fajlova sa skicama, crtezima, specifikacija recimo neke opreme, za tili cas mogu da potpuno promijenim sadrzaj ili izgled tih stvari, dodam komentare na nesto, izmijenim vise polja u excel tabeli itd itd. Ne treba Note i njegov s-pen shvatiti kao desktop/laptop zamjenu to je glupost. Niti je udoban za duze koriscenje, niti se s-pen moze koristiti bas u svakom momentu ali predstavlja savrseno resenje za stvari koje sam naveo a potrebno ih je brzo odraditi ili kada niste blizu nekog racunara.
Kaskali su iza konkurencije po pitanju drugih stvari sto se tice hw-a ranije, te kamera slabija, te plastican i klizav, te ovo ono ali veliki ekran, odlicna autonomija prilikom intenzivnog koriscenja i funkcije olovcice su odlično sklopljene.
Sad su napravili i fantastican ekran, kameru i pritegli tw.
Nemojte iPhone pominjati uopste kao poredjenje. iPhone ce uvijek ostati samo iPhone i nista vise vez obzira koliko dobro optimizovali iOS, bez obzira koliko povecali ekran, bateriju kameru... opet je sve prokleto isto. Dodatna kolona u mail-u, spustanje ekrana na pola da bi se dohvatilo cose i par slicnih sitnica su smijesne realno. Koja to aplikacija omogucava neku drastičnu prednost i pogodnost 6+ u odnosu na 5? Sve je samo uvecano.
6+,One Max, Oppo.... mozete da ih poredite sa Note-om po kameri, cipu, ekranu ili bateriji. Po ukupnom korisničkom iskustvu i mogucnostima nikako.