Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Ne, vec sve ono sto Samsung nudi OOTB. Sto mnogima na forumu ne valja i nazivaju raznim imenima.
Bas ono sto gsmarena u svakom testu bilo kog Samsung Galaxy telefona ili vs. testu napominje.
Sve ono sto Samsung nudi a sto je vise i po mnogima bolje od android konkurencije.

Citam na forumu pominje se stalno neko "Nexus iskustvo", "Pure android"... to Nexus iskustvo i pure android donosi jednu stranicu menija i realno jako dosadan i vec godinama slican UI koji nema mnogo toga da ponudi E PA TO nekima ne odgovara, vec zele da kad kupe telefon sa njim dobiju i jos neke funkcije/aplikacije/opcije koje ce da rade dosta dobro.

Dakle nemam nista protiv kako mnogi zovu "Nexus iskustva" ali meni licno je to iskustvo jako prazno i dosadno, posebno na vecim tabletima, budimo realni Android i dalje izgleda prazno i sa previse neiskoriscenog prostora ili iskoriscenog na pogresan nacin.

I jos jedna stvar naravno da ce neoptereceni Nexus uredjaj da radi malo brze i bolje od bilo kog Sasmsunga jer Nexus je Nexus bez raznih fabrickih aplikacija i procesa u pozadini.

Da sumiramo, olovka (i ono sto je prati) je kljucna i jedina razlika?

Quad screen(navedi ko ga ima u toj klasi) ultra brz cpu,najkompletniji senzori,jedna od najjacih baterija..imas bre na gsm areni pa uporedi...neki kao da nemaju Internet...

Poslednja izmena:
Rezolucija ekrana utice na produktivnost? Razlika u HW medju ostalim flagship uredjajima je mizerna a u realnom radu se ni ne vidi, produktivnost? Najkompletniji senzori??? Jel ima neki uredjaj se nekompletnim senzorima?
Citajuci specifikacije se i cudim sta je to sto je toliko produktivnije na N4.
Ti rece da zelis najvise za svoj novac (bestbuy), N4 je najskuplji android, a najskuplji ne moze da bude best buy...

@emix
Znaci pored olovke i TW je prednost u odnosu na konkurenciju jer je produktivniji ili jer je zanimljiviji?

Rezolucija ekrana utice na produktivnost? Razlika u HW medju ostalim flagship uredjajima je mizerna a u realnom radu se ni ne vidi, produktivnost? Najkompletniji senzori??? Jel ima neki uredjaj se nekompletnim senzorima?
Ti rece da zelis najvise za svoj novac (bestbuy), N4 je najskuplji android, a najskuplji ne moze da bude best buy...

@emix
Znaci pored olovke i TW je prednost u odnosu na konkurenciju jer je produktivniji ili jer je zanimljiviji?

Ma standardna prica.. Ko o cemu Emix o Samsungu... :) (i Nokijinim kamerama)

Haha,stvarno emix ,pa kad neko nesto kaze o sljamsungu zaspes ga drvljem i kamenjem kao da ti je dirao nekog iz porodice:) no offence dude al stvarno nekad preterujes i slepo ih branis. S-penu je ok stvar,al upoznao sam par korisnika nota i sam sam ga koristio)generalno ta olovcica je uglavnom sluzila za zaebanciju i nista vise.
Ne kazem da nema ljudi kojima i to sluzi al to je mizeran procenat

Poslednja izmena:

@emix

Ja sa n3 radim grafikone.I lakse ih j praviti nego na kompu.Ocigledno ne znas sta n4 ima od senzora(koji meni nisu bitni). da ne pominjem koliko je vise user friendly od svih drugih androida.Mnoge stvari je lakse odraditi.
Obzirom da ne zelis da ucis,zavrsavam diskusiju sam primetio frivolnost.

Haha,stvarno emix ,pa kad neko nesto kaze o sljamsungu zaspes ga drvljem i kamenjem kao da ti je dirao nekog iz porodice:) no offence dude al stvarno nekad preterujes i slepo ih branis. S-penu je ok stvar,al upoznao sam par korisnika nota i sam sam ga koristio)generalno ta olovcica je uglavnom sluzila za zaebanciju i nista vise.
Ne kazem da nema ljudi kojima i to sluzi al to je mizeran procenat

Ja apsolutno nemam razloga da bilo koga zaspem. Takodje nemam ni razloga ni od koga da ih "branim" jer nema potrebe. Ne znam konkretno na sta si mislio kad si ovo napisao.
Note 4 je bez preterivanja daleko najkompletniji i najbolji Android koji trenutno moze da se kupi, to sto pojedini pljuju samo da bi pljuvali nije moj problem. Kad izadje nesto bolje ja cu da kazem svaka cast.

A sa ovim:

ta olovcica je uglavnom sluzila za zaebanciju i nista vise.

Si sve rekao.

Sve suve cinjenice...
da si barem pročitao link koji je čovek uzbacio sa mobilnog sveta znao bi koje senzore ima a drugi nemaju.
Nisam pominjao quad screen kao produktivnost već na pitanje šta to Opo nema.
Ovo ti je primer.I ***** bi shvatio šta je produktivnost uređaja. Da ne pominjem koliko je user friendly
https://www.youtube.com/watch?v=UeTf2QGBsBA&list=UUgyqtNWZmIxTx3b6OxTSALw
https://www.youtube.com/watch?v=KFhx4ZhyVow&list=UUgyqtNWZmIxTx3b6OxTSALw
over and out.

Bas kao sto covek rece, note i nokia kamere emix-u ne diraj:)

Jako si zanimljiv, konverzacija ti je na nivou avatara.

S-penu je ok stvar,al upoznao sam par korisnika nota i sam sam ga koristio)generalno ta olovcica je uglavnom sluzila za zaebanciju i nista vise.

Neka uzivaju jos ove godine, sledece ce svi veci proizvodjaci ubaciti pen uz svoje fablete pa to vise nece biti ekskluziva. Kako god, trzisni udeo im se topi kako globalno tako i na ovom forumu. Pre dve godine svi su furali Samsung, danas to vise nije slucaj.

To si lepo primetio. Do pre neku god pun forum vlasnika s2,s3.. Sada se nadje po neki vlasnik s5 i to je to

Zato sto su sada mahom najvece inovacije guranje bespotrebnog spec-a u kome je Samsung prednjacio do pre par godina sa Dual/quad-core i Amoledom anulirane.... Sada svi guraju quad-core u svoje uredjaje, IPS nije vise iza Amoleda u svakom pogledu (dobar IPS) pa nije ni Samsung cak jedini sa svojom ponudom velikih ekrana.... A TW vise nije ni interesantan cak sta vise obogaljuje uredjaje...

Jos da prodje i to 64bitno ludilo i 2,5k ekrani sledece godine i onda bi bilo pametno da se okrenu peglanju SW nego patkometrijom sa spec-om...

Ok je ako se ide u pravcu pravljenju i stavljanju HW koji smanjuje potrosnju, ali bespotrebno trpanje samo radi marketinga ne moze bas dugo da opstane... Posebno gde Samsung na svoje linije uredjaja lepi ogromne cene dok konkurencija je sada mnogo veca i mnogo vise nudi za mnogo manji novac...

700e za ovakav uredjaj koji u poredjenju sa Note 3 serijom predstavlja samo manji HW update je zaista precenjeno, a Note se moze naci za ispod 500e sada i dobice ako ne ceo UI onda makar 70% N4... I ta "produktivnost" mu nece biti manja...

Ali ako neko zeli da da 700e samo zato sto su ubacili 2k amoled i metalni ram i smatra da time ima najbolji uredjaj na trizistu, go ahed... I onako ne zna sta ce od dosade i sa parama... Ah da, tu je naravno i bolja kamera ;)

Мерач пулса си заборавио!

I ne znam dokle cete vise porediti iOS i Android uredjaje.
Poredite S5, M8 i Z2.
Kome odgovara iOS koristice ga i obratno. Kome treba olovka i ne znam sta jos na Note4 koristice ga. Izbor postoji i nema potrebe braniti svoj izbor a pogotovo ne kuditi izbor drugih.
Sta ako meni ne odgovara izgled i rad touchwiz uredjaja, ali mi odgovara sense? Sta ako meni odgovara iOS, rad/karakteristike samog os-a, kao i rad i izgled aplikacija, a ne zanima me npr NFC jer ga nisam dva puta ukljucio i sve saljem mail-om/messenger-ima itd itd.

Zato sto su sada mahom najvece inovacije guranje bespotrebnog spec-a u kome je Samsung prednjacio do pre par godina sa Dual/quad-core i Amoledom anulirane.... Sada svi guraju quad-core u svoje uredjaje, IPS nije vise iza Amoleda u svakom pogledu (dobar IPS) pa nije ni Samsung cak jedini sa svojom ponudom velikih ekrana.... A TW vise nije ni interesantan cak sta vise obogaljuje uredjaje...

Jos da prodje i to 64bitno ludilo i 2,5k ekrani sledece godine i onda bi bilo pametno da se okrenu peglanju SW nego patkometrijom sa spec-om...

Ok je ako se ide u pravcu pravljenju i stavljanju HW koji smanjuje potrosnju, ali bespotrebno trpanje samo radi marketinga ne moze bas dugo da opstane... Posebno gde Samsung na svoje linije uredjaja lepi ogromne cene dok konkurencija je sada mnogo veca i mnogo vise nudi za mnogo manji novac...

700e za ovakav uredjaj koji u poredjenju sa Note 3 serijom predstavlja samo manji HW update je zaista precenjeno, a Note se moze naci za ispod 500e sada i dobice ako ne ceo UI onda makar 70% N4... I ta "produktivnost" mu nece biti manja...

Ali ako neko zeli da da 700e samo zato sto su ubacili 2k amoled i metalni ram i smatra da time ima najbolji uredjaj na trizistu, go ahed... I onako ne zna sta ce od dosade i sa parama... Ah da, tu je naravno i bolja kamera ;)

Peglanje sw-a je jedino sto im je preostalo i to svi znaju.

Za sve drugo sto se tice N4 nisi u pravu.

Prvo, ovakvi telefoni se ne kupuju za 700e sem ako si *****, kupuju se na ugovor ciju ratu i ne osjetis na 2 godine ili ti ga kupi firma jer ima grupno dobar ugovor sa operaterom pa uzme 5-10 telefona po nizoj cijeni. Skoro je klijent u Cg uzeo 20-ak S5-ica od jednog operatera i podijelio zaposlenima. Drugi operater je ljetos imao akciju, potpises ugovor 30e mjesecno i jednokratno platis 60e za takodje S5 na 2 godine....Ako ti odgovara paket od 30e eto odlicnog telefona, itd. itd.. Ko nece ni tako ima na rate.

Drugo, ovakvi telefoni se ne uzimaju generaciju za generacijom vec se preskace jedna. Ja imam Note 2 i Note 4 je dobar upgrade. Ko ima Note 3, cekace Note 5 ili sta vec i bice opet dobar upgrade. Na kraju krajeva, tu je i cekanje da padne cijena i kupovina polovnog. Note 2 recimo i dalje radi odlicno i odlicna je kupovina ko ne pati od "da imam najnovije"...

Uostalom, niko od drugih proizvodjaca ne pravi ogromne pomake u odnosu na model iz prethodne godine. Pogledaj Apple zadnje 3 generacije (4/4s, 5/5s/6), Htc (m7/m8), Samsung sa s i note serijama (cini mi se da su najveci napredak napravili izmedju oroginalnog note-a i note 2) a da ne govorim o Sony-u i istim telefonima 3x godisnje....Google sa Nexus-om tu i tamo drzi ipak vece odstojanje ali nije to to opet....

Dakle, batalite puste price, stotine i hiljade eura i uporedjivanje baba i zaba. iPhone 6 je 800e-1000e pa se niko ne buni iako je blown up verzija 5s-a ('ebe mi se za Apple Pay i HealtShit, to ionako ima svrhu samo na reklamama). Sony odvali cijenu a Z1 i dalje dobar uredjaj. Htc napravi fenomenalan telefon i ukenja sa kamerom pa opet kosta 500-600e....

Samsung ima svojih grehova itekako ali daleko od toga da su najgori.

I ti si malo omasio ono sto sam hteo da kazem... :)
Nisam rekao da su najgori, niti da su ostali proizvodjaci cvecke, svima njima je na umu plansko "cedjenje" musterija svakom sledecom generacijom... Nisam ni pricao o menjanju uredjaja sa generacije na generaciju vec da je N3 trenutno cenovno/racionalno bolji izbor od N4... Isto tako je cinjenica da Samsung voli dosta da gura "gimmick" softver/hw koji je mozda u pocetku interesantan ali cija je prakticna primena upitna...

To sto oni guraju spec da bi imali trenutno najaktuelniji i "najbolji" model im i ide od ruke jer postoji uvek odredjena grupa ljudi koji jedva cekaju da skoce kako je Samsung ponovo "objasnio" iako to nije vise toliko inventivno, cak sta vise je i upitno (ne samo kod njih vec i kod drugih proizvodjaca)... Ali je pitanje koliko ce jos dugo moci da se vode takvom poslovnom politikom... Njihov poslovni plan kakav-takav je uspeva, ali im nece biti toliko lako jer konkurencija pokazuje ozbiljne zube i interesovanje trzista to isto potvrdjuje (a sada slobodno ocekujem od nekih clanova kako ce okaciti podatke o prodaji i staviti mi do znanja neke stvari)

Ono sto mene interesuje i cime se ja vodim kada kupujem uredjaj je: sta je najbolje sto ja mogu da dobijem npr u cenovnoj klasi uredjaja 300-400e , jer smatram da nijedan od ovih aktuelnih pa ni proslogodisnjih ne vredi vise...

U svakom slucaju svako radi sa svojim parama sta zeli i kupuje po svojim potrebama/mogucnostima... Meni Samsugovi uredjaji ne opravdavaju ni u kom aspektu cenu koju imaju i isto tako smatram da drugi proizvodjaci nude vise i bolje za mnogo konkurentniju cenu.... Nemam ni neku lojalnost brendu vec koristim u datom trenutku sta smatram da je po meni najbolje...

Poslednja izmena:
Ovo sto ti pricas nema veze samo sa Samsungom vec sa svim proizvodjacima.
Jedan Sony izbacuje isti telefon vec skoro 2 godine. Naslednik na svakih 6m.

Po tvom razmisljanju i Z1 je bolja kupovina od Z3 zato sto je duplo jeftiniji? Sta Z3 nudi sto Z1 ili Z2 nemaju?
iPhone 5s je bolja kupovina zato sto je trenutno duplo jeftiniji od 6? Naravno da je bolji. Jer sta to on nudi sto 5s nema?

Note 4 u odnosu na Note 3 je dovoljan upgrade za danasnje standarde, svakako veci upgrade u odnosu na ono sto Sony sa Z serijom ili Apple rade.

Poslednja izmena:
I bilo je za ocekivati da ces ti Emixe odreagovati.... Rekao sam da drugi proizvodjaci nisu nesto bolji po tom pitanju, niti da sam fan nekog posebnog brenda (napisao sam to gore)...

I nemam namere da ulazim u diskusiju sa tobom jer barem kada se prica o Samsungu i Nokiji ti ne mozes da budes objektivan makar ti zivot zavisio od toga... I sto pre svega imas tendencija da omalovazavas druge brendove kao i ljude ovde na forumu koji ne dele slicno misljenje sa tobom...

Over and out sa moje strane...

Pa ako drugi proizvođači nisu ništa bolji po tom pitanju (nego su i gori) kako to da se večito te prazne priče vode po Samsung temama? Trn u oku izgleda

I bilo je za ocekivati da ces ti Emixe odreagovati.... Rekao sam da drugi proizvodjaci nisu nesto bolji po tom pitanju, niti da sam fan nekog posebnog brenda (napisao sam to gore)...

I nemam namere da ulazim u diskusiju sa tobom jer barem kada se prica o Samsungu i Nokiji ti ne mozes da budes objektivan makar ti zivot zavisio od toga... I sto pre svega imas tendencija da omalovazavas druge brendove kao i ljude ovde na forumu koji ne dele slicno misljenje sa tobom...

Over and out sa moje strane...

Mozes over and out do sutra sto se mene tice, svaka moguca Samsung tema je zatrovana od strane ljudi koji su u stanju da po 100 puta ponove jedno te isto.
Ja ne mogu da budem objektivan? Pa pogledaj sta si ti napisao!

Pa ako drugi proizvođači nisu ništa bolji po tom pitanju (nego su i gori) kako to da se večito te prazne priče vode po Samsung temama? Trn u oku izgleda
+1

Da, to je veoma zanimljivo...

Uvek se napadaju "najbolji" ali ovde su napadi i veci jer 90 posto ljudi na forumu misli da samsung nije najbolji i da ne zasluzuje ovaj uspeh. Iz tog razloga ce stalno biti napada na samsung. Kada stvarno izbace najbolji proizvod,kao nekada s1 i s2 pljuvanje ce se smanjiti

a note 4 nije najbolji nego je to...?

a i sad nema više toliko lufta. nije sad samsung lošiji nego pre nego drugi više nisu katastrofalno loši i sad oni kao napreduju. pa normalno da napreduju i da je smanjena razlika kad je pre konkurencija S2 bio Arc S i Sensation.

Poslednja izmena:
Sta znaci kada "stvarno" izbace najbolji proizvod? Sta je po tvom misljenju najbolji proizvod? I ko odredjuje da li je taj proizvod najbolji ili nije?

^^Najbolji za " mali " deo trzista. U to trziste spadaju ljubitelji samsunga,ljudi koji se prze na primitivan marketing i ljudi koji vole ogroman uredjaj. Sada sto je taj deo trzista veci nego sto bi trebao da bude,to je vec druga prica

Taj "mali" deo ubija prodajom i trzisnim udelom Sony, HTC i LG... zajedno! 3 najveca Android proizvodjaca posle Samsunga.

Nazad
Vrh Dno