Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Sve u svemu Vrh, samo jos da se smiluju da telefon postene dostupan...
Neverovatno je da evo mesec dana od predstavljanja nemamo ni pravi review telefona a mogucnosti nabavke da ne trosim reci...

Sve u svemu Vrh, samo jos da se smiluju da telefon postene dostupan...
Neverovatno je da evo mesec dana od predstavljanja nemamo ni pravi review telefona a mogucnosti nabavke da ne trosim reci...
Pa ti reče da ima za 650eu...A sada se jadaš kako nema... :D
Eto ti sacekaj godinu dve pa neces biti "sulud".
Ni sad vec nije 800 vec 650e, al kontam da ko se potrudi moze naci i za 800.

10511466_752130041502301_4826612802311732001_o.jpg

Iz pouzdanih (ali naravno anonimnih) izvora:

- To da ga nema mesec dana od predstavljanja je marketinška strategija (sic)
- Gear VR zvanično nije predviđen za naše tržište (buuu)

Pa naravno da je strategija da bi im se racunao ovaj mesec i da bi prodali sto vise telefona za 30 dana, meni je to od starta jasno.

Meni nije jasno. Zasto moraju da prodaju sto vise telefona za 30 dana ? Zasto ne prodaju sto vise za 2 nedelje ?

Da bi ISPORUCILI sto vise telefona, ne prodali...

To ima logike. Da naprave valjane zalihe da ne bi bilo slucajno nestasice na nekim trzistima.

Kako znamo na snimku kolika je stvarna sila kojom se pritiska telefon kad je ekran zamućen?

Edit: ispao sam brzoplet pa se izvinjavam na previdu.

Poslednja izmena:
Ovo nema veze sa onim slikama u testu u odnosu na Z3.... Ovo je nesto sasvim drugo...

Samo je pitanje tog gap-a oko ekrana, u kojoj mjeri je to izrazeno uzivo i koliko je pogodno za prasinu/vodu.

Ovo nema veze sa onim slikama u testu u odnosu na Z3.... Ovo je nesto sasvim drugo...

Pa nema veze sa tim testom jer je tamo sve na auto i telefoni su divljali sa podizanjem iso i sve je bilo muljavo i strokavo (sto je i logicno za te ss vrednosti i iso preko 2-3k, mozda i malo vise).

Ovo je pametno odradjeno sa hdr-om i niskim iso, deluju odlicno samo aj nemoj da se lazemo, od toliko programa na svetu od 300kb u kojima moze da se menja rez. ovaj je nasao da risajzuje fotografije bas u mocnom PS CS6, kao samo to je odradio :)

Da se razumemo, sa niskim iso i uz mirnu ruku i hdr je apsolutno moguce dobiti dobre fotografije sa N4 ali dok ne vidim sa cistim exif-om sve je to pod znakom pitanja, bar malo.

Poslednja izmena:
Na YT?? Pa naravno da nema veze kad lik ni nema Note 4. :d

Edit: Meni licno HDR slike izgledaju losije, previse sharpeninga i suma.

Poslednja izmena:
Ma ne znam u kojoj je temi bilo kao poredjenje nekog primerka N4 sa Z3 (ili cak mislim z3c) gdje je dosta nas konstatovalo kako je sony odradio odlican posao.

Nema sumnje da ce Z3 da odradi dobar posao, problem je sto su N4 slike gori krs i od N3 i od S4/S5, na tom snimku.

hsv jesi li siguran da može da se menja iso kad pucaš hdr? Mislim da ne može

Ja sam razumeo da Uros misli na ono poredjenje sa nekog kineskog sajta (sa z3, htc, ip6) a tamo svi telefoni dizu iso preko 2-3k a u ovom testu iznad je uglavnom na oko 100-200 pa su zato bolje los light fotografije.

Nema sumnje da ce N4 imati odlicnu kameru ali realno bolje je videti semplove sa ''cistim'' exifom. A sad ko zna da izvuce maksimum iz to malo dostupnih podesavanja svakako moze da napravi bolje fotografije sa svakim telefonom od prosecnog korisnika koji koristi auto. mod, to je dokazano cak i sa M7/M8 a i nekim starijim telefonima (galerije na flickru koje su postavili ljudi koji se inace bave fotografijom).

@ vojkan
Nisu sve hdr i verovatno ne moze da se menja iso u tom modu ali softver sve to sredi i drzi pod kontrolom jer bi podizanje iso na visoke vrednosti uz hdr napravilo splacine od foto :)

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/4416/Samsung/Galaxy-Note-4-32GB

Evo ga onaj ruski test sto sam vec kacio ali sada preveden na srpski

Bezveze je što su izbacili pravljenje grafikona olovkom ,) ..JA sam tu opciju na N3 obilato koristio, kada sam radio analize,jer je bilo daleko prostije na n3 nego na kompjuteru. I kakva bre količina kiseonika u krvi? malo sutra će to da izmeri.. Zanimljivo je da Exynos ipak više troši bateriju od Qualcomm i to daje jedan sat kraće baterijske autonomije.
Ali opcija sivog i crno belog ekrana za ekstremnu štednju baterije je unikatna i veoma pametna opcija.

Poslednja izmena:
Da ne pricamo da sve to pokrece na 2K rezoluciji dok iPhone 6 i dalje ima 720p. To je 4x manje pixela.

Nazad
Vrh Dno