Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

U TWRPu imas opciju Install pa onda nadjes zip koji si skinuo na telefon.

Kako nemas install opciju u twrp? Ako je uspesno instaliran twrp u odinu, mora da imas svaku postojecu opciju u twrp, ukljucujuci i install koja je ja mislim prva sa leve strane. Ali obavezno pre flesovanja roma odradi full wipe.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Uspeo sam nekako, ali greskom umesto ROM-a sto je @aldaunits preporucio, instalirao sam ovaj neki nabudzeni od s7 edge sto je @Filip rekao :)
Malo cu da ga cackam da vidim kako se ponasa. U svakom slucaju hvala Vam obojici :)

Ja nikako ne uspevam da instaliram twrp na note 3 n9005.Probao sam i preko odina i preko twrp managera.Ima li neko ideju sta da mu radim?U telefonu je lollipop 5.0.

Poslednja izmena:
Ok, evo ovako proslo je skoro 2 dana od kako sam instalirao AryaMod v6.2 i ovo su 3 stvari koje mi trenutno smetaju.
YouTube aplikacija koja po dafaultu dolazi sa ROM-om radi jezivo lose, jako brzo crashuje i trazi restart i to se dosta cesto desava. Ne postoji mogucnost uninstalacije iste, vec samo Update koji i kad se uradi radi takodje bedno.
Sledeca stvar koja me trenutno najvise nervira i koju nisam imao na stockovanom telefonu je to sto telefon ulazi u "deep sleep" mode radi stedljivosti baterije, i desava se da nakon duzeg vremena dok ne koristite telefon vi nemate ni WiFi, tako da ne mozete primati ni Notifikacije sve dok ne otkljucate telefon ponovo, a telefon se ponovo kontektuje na mrezu. Ovo je moglo opcijalno da se iskljuci na s7 Edge-u, ali ja ovde ne vidim opciju za to.
S pen radi katastrofalno lose, mora toliko da se stistne olovkom da vam je prosto zao da je uopste i koristite.
Sve ostalo radi pristojno, samo sto ne vidim neku preteranu veliku razliku(osim u izgledu)u odnosu na 4.4.2 u smislu stabilnosti i brzine.
Definitivno ako ne nadjem resenje za ovo, vracam se na neki stock ROM.

Probaj Arya mod 8.3. Stock rom, ali doteran po svim kriterijumima.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Koje su ovo verzije 9006 sto se provlace po oglasima?
Neki drugar hoce da pazari trojku, jel ova 9005 verzija ok?

Mislim da je N3 bolja kupovina trenutno od S5 recimo.

Poslednja izmena:
Jel na ovaj mislis ?
http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-3/development/rom-aryamod-v1-tw-lollipop-t2990920
Jel ga ti koristis ?
AryaMod v6.2 trenutno poceo da steka sve vise i vise.
@Filip017 sledeci put nemoj davati preporuku za neki ROM ako ga ni sam nisi imao insaliranog i ne znas kako se ponasa.
Da li moze neko da preporuci prvenstveno stabilan ROM, koji i sam koristi vec duze vreme na svom telefonu?
Da, upravo taj koristim, negde oko godinu dana, računajući sve verzije koje su izašle. Ultra stabilan, root-ovan, aroma installer gde dosta možeš da podesiš, baterija odlična...Ja manu nisam našao.

Poslednja izmena:
@k1z4, Svaki aryamod sam imao instaliran i koristim ga i dalje, sada sam na v6.2 tako da naravno ću da dam preporuku ako meni savršeno sve radi već mesecima na svim aryamod verzijama, kao i što ostalim 99% korisnicima sa xda radi identično ovaj rom.
Ja od navedenih problema sa tvoje strane bukvalno ni jedan nemam, počev od youtubea koji mi prebrzo radi, prebrzo učitava i nikada mi nije ni secnuo a ne zalagovao ili krešovao. Olovka takođe, dosta je koristim u toku dana jer mi je potrebna i za tabele i za druge stvari, i prvi bih primetio da nešto nije u redu i odmah prijavio, međutim kod mene odlično funkcioniše.

Što se tiče notifikacija, odnosno "deep sleepa", to se namešta u Settings > Smart Manager > RAM > switch on auto starts.

Lično kod mene je od svih verzija, aryamod v5.2 radio najbolje od svih, daleko bolje i od 8.3, međutim ja ni sa 6.2 stvarno nemam nikakvih problema za sad, niti primećujem da se ljudi na xda žale na probleme koje si ti naveo ili slične veće probleme, tako da stvarno ne znam zašto ti loše radi. Uglavnom, osnivač ovog roma je uvek na usluzi za rešavanje svih problema vezanih za ovaj rom, tako da ukoliko i dalje stvarno imaš velike probleme sa youtubeom ili uopšte radom sistema, obrati se u temi pa će se rešenje naći, jer ja prvi mogu da garantujem da to nisu stalni i česti problemi, pošto redovno pratim temu na xda.

@k1z4, Svaki aryamod sam imao instaliran i koristim ga i dalje, sada sam na v6.2 tako da naravno ću da dam preporuku ako meni savršeno sve radi već mesecima na svim aryamod verzijama, kao i što ostalim 99% korisnicima sa xda radi identično ovaj rom.
Ja od navedenih problema sa tvoje strane bukvalno ni jedan nemam, počev od youtubea koji mi prebrzo radi, prebrzo učitava i nikada mi nije ni secnuo a ne zalagovao ili krešovao. Olovka takođe, dosta je koristim u toku dana jer mi je potrebna i za tabele i za druge stvari, i prvi bih primetio da nešto nije u redu i odmah prijavio, međutim kod mene odlično funkcioniše.

Što se tiče notifikacija, odnosno "deep sleepa", to se namešta u Settings > Smart Manager > RAM > switch on auto starts.

Lično kod mene je od svih verzija, aryamod v5.2 radio najbolje od svih, daleko bolje i od 8.3, međutim ja ni sa 6.2 stvarno nemam nikakvih problema za sad, niti primećujem da se ljudi na xda žale na probleme koje si ti naveo ili slične veće probleme, tako da stvarno ne znam zašto ti loše radi. Uglavnom, osnivač ovog roma je uvek na usluzi za rešavanje svih problema vezanih za ovaj rom, tako da ukoliko i dalje stvarno imaš velike probleme sa youtubeom ili uopšte radom sistema, obrati se u temi pa će se rešenje naći, jer ja prvi mogu da garantujem da to nisu stalni i česti problemi, pošto redovno pratim temu na xda.

Onda meni telefon definitvno crkava :)
Probacu sad i ovaj v8.3 pa i ako on ne valja, znam na cemu sam ...

Nikako da instaliram arya v6.2, pocne sa ucitavanjem, ugasi se ekran i opet upali, izbaci logo i tu stane. Primetio sam da mi ne pronalazi MD5 file. Valjda sam sve uradio kako treba, preko Odina rutovao i ubacio TWRP, odradim wipe, idem na instal i biva to sto biva al nikako da podigne sistem...neki predlog?

Jesi instalirao traženi bootloader i modem za aryamod preko odina?

Rutovao telefon, nije mi prvi put, ubacio superSU, ubacio TWRP, instalirao bootloader i modem sa xda iz teme Aryamod, ubacio u mem karticu rom i kad idem na instal izbacuje sledece:

20160811225051.jpg

Reci mi koji twrp koristis, verziju?

Pa eto gde je problem. Nove verzije twrpa imaju probleme sa aromom, dosta su izbagovane i često se dešavaju greške prilikom flešovanja. Instaliraj twrp 2.8.7 verziju pa probaj opet.

Padalo i to meni na pamet, pisalo je na nekim forumima da hoce i to da pravi problem al eto, sad sam ubacio 2.8.7.0 i evo upravo se instalira. Hvala ti puno na pomoci :)

Poslednja izmena:
Pozdrav,
treba mi mala pomoc oko rutovanja SM-N9006. Pregledah citav bench forum kao i xda ali svi linkovi na koje sam naisao su mrtvi. Da li neko ima sve sto je potrebno za root doticnog telefona? Hvala unapred!

2 pitanja za korisnike Aryamoda, da li je moguce povecati sliku kontakta prilikom poziva i da li postoji mogucnost postavljanja widgeta kao za direct call samo za direct mail i da to bude slanje sa odredjenog naloga posto imam 3 sinhronizovana mail naloga? Znaci da kliknem i odmah da otvori novi mail samo da kucam?

Ne radi mi proximity senzor u toku poziva. U meniju *#0*# očitava različite vrednosti i pokazuje da senozor reaguje i radi ali u pozivima ne. Menjao sam i softver i radio factory reset ali ništa. Ima li neko ideju šta može biti?

Ako imas foliju ili ono zastitno staklo hoce da pravi problema, pricam iz licnog iskustva. Isto je i kod mene bilo, ocitava sve, pokazuje da radi ali dok je folija bila tu pravio je problem cim sam novu zalepio koja nije bila preko njega nema problema sve radi savrseno.

Imam foliju ali je sečena oko kamere i senzora, ne prekriva ih. Nemam pojma šta može biti, baš nema logike...

Uzeo sam note3 n900a. Da li postoji negde objasnjenje kako da rutujem telefon i da ubacim twrp? Koji rom je nabolje da flesujem?

Nisam nesto vodio evidenciju ali okvirno nekih sat i po do dva.

Punim sa svojim starim punjacem od 2A, ali bas sporo puni. Dok je iskljucen telefon napuni 5% za pola sata, a ako je ukljucen ne puni nista... Sta moze biti problem?

Nazad
Vrh Dno