Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Omega v14.
Baterija je drzala fantasticno kada sam prvi put napunio nakon flesa a sada katastrofa. Na kraju cu da prodam ***** i da uzmem neki krs i da se ne nerviram.
3a9uqequ.jpg

hubu5esa.jpg

ejynahu8.jpg

Pa decko odluci se vec jedanput. Cas ga hvalis do nebesa cas ga pljujes. Jos mene nabedjujete da je baterija sam vrh. Vidim svi ste se usrecili.Samo neki puknu pa kazu istinu i ono sto misle.

Baterija jeste odlicna. Firm(bloat)ware koji koristite je los, root i brisi/flashuj.

Pa decko, ukoliko nisi znao (a izgleda nisi) na svakom telefonu se desi da baterija poludi. Jednostavno Android je takav i tu nema pomoci za sada...

Pa decko, ukoliko nisi znao (a izgleda nisi) na svakom telefonu se desi da baterija poludi. Jednostavno Android je takav i tu nema pomoci za sada...

Jbs takav "telefon" na kome baterija poludi. A to je i slucaj kod mene na S4 i na svakom androidu skoro koji sam imao. A dusu ispusti / baterija poludi kako ti kazes, bas kad je najpotrebniji. Dzaba mi mogucnost i da kuva rucak kad ne moze bez struje nista :D
Kad mi baterija poludi dodje mi da ga olupam o zid jer se to uglavnom desi kada mi treba telefon, a kada radi sve extra (nekad se desi da par dana sve radi kako treba) ne bi ga menjao nikad, a uglavnom radi sve kada sam kuci i kada cackam nesto tipa menjanje wallpapera, ikonica, surf itd. Cim treba ocekivati neki bitan poziv, ici uslikati nesto, osloniti se na gps u najavi znam da ce se nesto desiti.

Poslednja izmena:
Slazem se u potpunosti sa tobom ali nema neke alternative. Zato nikad ne pocinjem dan bez 100%.

problem nije do baterije...ona ne ludi... battery drain je programski problem.Ja imam n3 od kad se pojavio I za sada baterija je odlična.

Meni se danas desi da me neko pozove i dalefon zablokira, ne mogu da je javim ni da prekinem vezu i samo zvoni. Posle se ekran ugasio i svetlelo samo back dugme a tel je zvonio narednih pola sata dok nisam izvadio bateriju. Umedjuvremenu sam probao da pozovem svoj broj sa drugog telefona i na ovom se nista nije deavalo osim melodije koja je zvonila od pre a na tom drugom telefonu najnormalnije davalo obavestenje da meni zvoni tel. A to isto se desavalo i na proslom note 3 i na noteu od drugara.

Za dobrobit ove diskusije nadam se da nisi bio ozbiljan.

Ne pratis diskusiju.

Meni je Note 3 prvi telefon na kome sam doživeo battery drain, a namenjao sam se telefona. Manji mi je problem slaba autonomija, na to sam spreman, kupim punjač kući, punjač u kolima, punjač na poslu... veći mi je problem kad se oslonim na bateriju telefona, a ona izneveri.
Ipak nisam očekivao tu vrstu problema od telefona iz tog cenovnog ranga.

Meni je Note 3 prvi telefon na kome sam doživeo battery drain, a namenjao sam se telefona. Manji mi je problem slaba autonomija, na to sam spreman, kupim punjač kući, punjač u kolima, punjač na poslu... veći mi je problem kad se oslonim na bateriju telefona, a ona izneveri.
Ipak nisam očekivao tu vrstu problema od telefona iz tog cenovnog ranga.

Ozbiljno se razmišljam da uzmem novi telefon jer je N3 baterija očajna.

Dam telefon sestri da se zanima, a ja ću možda preći na iPhone ako se pojavi u Siberiji...

Nista licno, ali ljudi koji se meni zale na battery drain su uglavnom newb korisnici u android svetu. Prednost android sistema je upravo to da lako mozes da utvrdis sta pravi drain i kako najbezbolnije da ga resis. Djilkos je diplomirao tu oblast, cak je otvorio posebnu temu gde pomaze onima sa drainom.
Sa druge strane totalno razumem sve vas koji ocekujete da se radi kako treba "out of box", jednostavno to je Samsungov najveci fail - njegovih "1+ gb RAM used" za bloatware.

Poslednja izmena:
Hmm, battery drain je iskusio svako i to je 100% tacno. Od prvog Android telefona pa do sada na svakom sam imao problem sa drainom. Na svakom je bio custom rom (poprilicno olaksan) i problem je ostajao. Stock rom je jos gori...

Mislim da me niste dobro shvatili, promenio sam izmedju 7 i 8 android telefona proteklih godina, sa različitim romovima (stock držim trenutno samo zbog KNOX-a), dešavale su se oscilacije u potrošnji zbog kojekakvih aplikacija i servisa, ali te oscilacije su bile u nekim granicama do max 40%, nikad mi se nije desilo da telefon sa sličnim intenzitetom upotrebe ima prvo 6 sati screen on, a narednog dana 1,5.

Hmm, battery drain je iskusio svako i to je 100% tacno. Od prvog Android telefona pa do sada na svakom sam imao problem sa drainom. Na svakom je bio custom rom (poprilicno olaksan) i problem je ostajao. Stock rom je jos gori...

Na galaxy nexusu sa stock romom nikada nisam imao drain.
E kad sam krenuo sa flashovanjem bilo je, ali samo 2 ili 3 puta.

@zeljko
Da li si pronasao sta uzrokuje drain?

Gibo, na Samsungu je stock rom katastrofa. Ne znas na kom modelu gore radi.

Razvodnjili ste temu - ima drain, nema drain. Kako god okreneš baterija mu je ubica, pogotovo ako se uzme u obzir koliko je hardverski moćan telefon. Ja sam spomenuo da se baterija troši, ali koliko god da imam vremena u toku dana, čak i vikendima, ja bateriju da potrošim za jedan dan jednstavno NE MOGU. :)

@fcinterbgd, sumnjao sam na par aplikacija, međutim, običan restart je rešio problem.
Slažem se da je mali problem, da se retko pojavljuje i uglavnom lako rešava, ali za taj novac i u toj klasi, pogotovo uz činjenicu da je baterija jedan od većih razloga za izbor baš Note 3, malko sam razočaran u Samsung.

Javite se kod mene u temi bbs, pa ćemo da vidimo šta možemo da učinimo. Naravno sve mora da se ispuni od uslova.

OC-er drain ne dolazi od androida nego od korisnika (pogotovo novih koji stavljaju "ceo" Google Play) ja drain nemam ni od baterije ni od androida, evo već jače mesec dana na S3 koristim ROM od prijatelja i kolege sa foruma Saleta i greške nema. Bio sam i na stock-u isto, greške nisam imao. Standardan lag kod S3 ne stavljam u drain jel tako? :)

Pa nije mislio bukvalno na baKteriju :)

zlajo.. "baterija poludi"

Jbs takav "telefon" na kome baterija poludi. A to je i slucaj kod mene na S4 i na svakom androidu skoro koji sam imao. A dusu ispusti / baterija poludi kako ti kazes, bas kad je najpotrebniji..

I onda sam ja rekao prvi :)

ma ok... samo je izgledalo da je hardverski problem citajuci postove,pa sam za rad drugih citaoca, koji nisu hi tech geekovi, hteo da ukazem..

Nazad
Vrh Dno