Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Vip i Telenor imaju svoje CSC, nisu čisti SEE. Ne znam kako to do sada niste shvatili.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Evo upravo sam video da je dosao azuriranje za april,a korisnik sam Vip mreze,stalno dobija na vreme azuriranja,10 marta dosao je za mart apdejt

Nije bitno koja si mreža, već gde je uzet telefon.

U principu, ne bi trebalo da mnogo kasne Vip i Telenor, jer su podgrupa SEE.

Stigao i na telenor! Btw jel moguće da mi se telefon sam prebacio sa DBT na SEE prilikom nedavnih nadogradnji što sam radio (ostala telenor kartica u njemu ali nisam radio factory)!?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Stigao i na telenor! Btw jel moguće da mi se telefon sam prebacio sa DBT na SEE prilikom nedavnih nadogradnji što sam radio (ostala telenor kartica u njemu ali nisam radio factory)!?

Zbog kartice mu je promenjeno.

@Sava89 znači ako stavim nemačku karticu sledeći put kad budem radio update tel će da se vrati na DBT ili?

I meni jos stoji februarski sa vipa,mada mislim da ce odma ici na 2.1 nece ici mart.

@Sava89 znači ako stavim nemačku karticu sledeći put kad budem radio update tel će da se vrati na DBT ili?

Vrlo moguće, moguće da će hteti da prebaci na DBT i bez update pod uslovom da si na nemačkoj mreži tjst da si u nemačkoj i ubaciš sim nemački, meni se dešavalo da ubacim DBT ( s8+ iz mađarske) bez sim bude DBT uradim update ( radi testa ) ubacim SIM od MTS i traži mi factory reset da uradim. Ludeo sam od toga na kraju ubacio original MTS rom i od tad nikad problem koj je svakako SEE i među prvima posle DBT dobija ( +/- 7-10 dana max posle DBT-a )

U principu svi čisti OXM romovi su isti vec ih region zeza i na kraju se menja DBT/SEE/XEU itd prema mreži i regionu.

Takođe mi se desvalao npr. Da mi bude oxm dbt /dbt ubacim sim promeni u dbt / see i opet ne dobijam update prvi vec kad i MTS iako je " srž " DBT

Desilo mi se cak i na s3 frontier čim sam ga aktivirao ( mađarski ) tražio factory kad sam ga povezao na telefon i video da nije u zemlji za koju je pravljen... ironija taman podesio skoro sve i povežem na net/telefon i kaze ajmo factory a nmz da izbegneš [emoji23][emoji23][emoji23]

Moguće da to telefon radi zbog baseband.

Poslednja izmena:
Jeste, kartica ga vraća uvek. I nije moguće više nabaciti csc i ostati na njemu.

Evo skidam aprilski a na Vip u sam. Preskočili su martovski...

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Ko je lupio da ekran sada može da ide na 120 herca ? [emoji846]

Ko je lupio da ekran sada može da ide na 120 herca ? [emoji846]

Ima mod gde se"kao stavi na 120hz" ali kao sto rece kolega verovatno je softverski samo nesto ubrzano . Probao sam i mozda za niansu brze skroluje i animacije su tecnije ,ostalo nisam proveravao a videcemo i kakva je baterija. U svakom slucaju je 60hz na nekim stetoidima

Gde je taj mod, tj., opcija za promenu sa 60 na 120 Hz ?

Evo ,kolega @Sava89 mi.objasnio pa probajte,hvala mu jos jednom
0da89f2d8aa3ea6bf4510912c7811dd8.jpg

Da li to ostaje ako se ukloni taj launcher?

Note 10+

Postoje malobrojni IPS i OLED 120Hz paneli koji su fabricki zakljucani na 60Hz, jer cipsetovi, ugradjene baterije u trenutku proizvodnje tih uredjaja ''nisu bili spremni'' za 120Hz potrosnju i zagrevanje.

Treba proveriti sta je u pitanju kod Note 10+, da li ''otkljucan'' pravi, hardverski 120Hz mod ili implementirano samsungovo softversko resenje aka ''motion rate'', kao kod Samsung TV-a.

Pozdrav društvo, evo i mene na desetki...
Polako, verujem da će se brzo pojaviti ta informacija, ali sumnjam da je full 120Hz, Ali da vidimo...

Nije,60hz je ali softverski malo ubrzano ili je placebo,proveravao sam preko browsera,60hz je rezultat iako mi animacije deluju tecnije,softverski odradjeno

Nije,60hz je ali softverski malo ubrzano ili je placebo,proveravao sam preko browsera,60hz je rezultat iako mi animacije deluju tecnije,softverski odradjeno

Onda je najverovatnije softversko (motion rate) resenje u pitanju, sto je opet bolje od klasicnog 60Hz, posebno ako potrosnja baterije nije primetno visa a sve radi fluidnije. Ako je automonija ista onda je to cak i bolje resenje nego da hardverski 120Hz znacajno degradira trajanje baterije.

Ne ostaje i nema potrebe instalirati, jer se ništa ne dobija.

Ako hoćete isti taj efekat. Animacije smanjite na 0.5. High perfomance i ćao.

Ja sam još to prvo veče probao kada smo pisali o tome, ne dobija se ništa.

To je "sakriveni" meni koji se pojavio bio i u beta verziji A10 na Note9. Naravno, NIŠTA se ne dobija.

^+1, isto je i na S10+, apsolutno nema nikakve razlike.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Kod nas ce pre biti da nam je ograničenje u kontroleru između ekrana / čipa, ekran sigurno podržava 120 jer ce ovaj ekran iz n10+ dobijati ove / sledeće god konkurencija kojoj prodaju. Softwarski očigledno nismo ograničeni, moze biti samo kontroler i GPU a GPU vala bar toliko moze.

Da su nam bolje dali 90hz pravih na n10+ čisto da ne "ugrožava S seriju /2020 modele " bilo bi top. Opet pitanje dal kontroler moze, ako na XDA ne provale sto dosad i nisu ne verujem da ćemo ikad videti 90 kamoli 120... zamislite scenario 90hz da dobijemo legalno ...tek onda niko nema razloga da menja note barem do n21/30 kako budu nazvali u 2021 [emoji16]

Poslednja izmena:
Vrh Dno