Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Nije me mrzelo da downgrajdujem firmver (full reset) i proverim neke stvari pa ću da podelim sa vama... generalno kroz update su zeznuli par stvari koje su relativno dobro radile na starom firmveru.

Stari firmver FXXU1ASH5 (koji je došao uz telefon) vs novi Septembarski (FXXU1ASHA) :

- Prijem signala mreže definitivno bolji na starom
- Wi-fi malo bolji na starom (prijem signala)
- Na starom AOD se gasi posle minut, ali ako se telefon pomeri i upali se AOD neće više da se ugasi dok se ne otključa telefon i opet zaključa ... i onda se ponovo gasi (znači da još uvek nisu rešili proximity senzor kako treba), na novom uopšte ne gasi AOD.
- Generalno (na oba firmvera) opcija "Accidental touch protection" ne radi tako da može da se desi da se javite dok vam je telefon u džepu ili da se otključa ako nemate fingerprint/pin/pattern otključavanje setovano.
- Baterija takođe drži duže na starom nego na novom ... usudiću se da kažem oko 20%

Jedini boljitak na novom firmveru koji sam primetio je da je ekran malko svetliji u odnosu na stari i da spušta brojeve na AOD-u u donji deo ekrana, sve ostalo što nisam spomenuo radi po meni isto ...

Poslednja izmena:
Mene zanima kako si testirao sve to, da li u isto breme, a najvise, kako si testirao da 20% bolje drzi baterija ili je to sve odokativno, bez realno uporedivih parametara?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Budući da trenutno imam zdravstvenih problema ne idem na posao i 90% vremena provodim kod kuće.
Telefon non stop čačkam i stalno nešto upoređujem pa mogu da kažem odokativnom metodom šta sam zapazio.
Naravno, usudio sam se da kažem 20% jer prilikom testiranja trajanja baterije uvek napunim do 100% i skidam sa punjača u 3 noću.
Supruga me budi svaki dan između 8 i 8:30 pa tada i počnem da koristim telefon do ponoći pa sm nekako ušao u rutinu i primećujem svako odstupanje :)
Naravno sve je subjektivnog karaktera ...
Ostalo što sam naveo su činjenice.

Poslednja izmena:
To oni namjerno rade, kao da smo mi ludi [emoji16].

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Ne znam za vas, ali ja sam baterijom prezadovoljan.
Evo juce/danas, gde mi je update skinuo sa fazon 94, na 87% bateriju...ostalo sam uploadovao preko 4g mreze 500MB video drugaru na Mega, gledao YT, igrao s kamerom, pricao preko 4g na Viber skoro sat vremena, skrolovao insta i fb, tapatalk, guglao...generalno, solidno korisceno...i to sa sve 3d live wallpaperom i lock screenom na 60 fps, betta fish.

6b823b0eed8df4ea3b28e360ddf23cc0.jpg
fcf7cd461a84330a55a13e3ad53fe32b.jpg

A evo sada sat vremena koriscenja, 9%:

da52b7d512a33b0b12cea611722a39ae.jpg
1c47806f22f4e85242a7d85235d27285.jpg

Poslednja izmena:
^^Namerno ili ne ... uglavnom džek 3,5mm ode ... rezolucija ode... baterija sa svakim modelom sve kraće traje ...proximity senzor zadnja dva modela ne radi ali cena za svaki naredni model raste polako ali sigurno ... i nismo mi ludi, samo očekujemo najbolje za svoj novac ;) ... al nikako da dođe :D

Zato treba stati i ne uzimati jer prodaju maglu.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

@Xepoj87
Mislim da je N10+ sa više stvari u prednosti u odnosu na N10 pa tako i u trajanju baterije ... da je malo manji vrlo rado bih ga posedovao :D

@vojo77
Sve znam kao i svi mi ovde ... al bolest, lakše reći nego učiniti :-devil-:

Poslednja izmena:
@Xepoj87
Mislim da je N10+ sa više stvari u prednosti u odnosu na N10 pa tako i u trajanju baterije ... da je malo manji vrlo rado bih ga posedovao :D

@vojo77
Sve znam kao i svi mi ovde ... al bolest, lakše reći nego učiniti :-devil-:
Jesi radio full wipe ili Mogu da gazim odinom stari preko novog i meni je slabiji wifi,moguce je da je posle update-a

Sent from my phone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pozdrav kolege forumaši, evo i ja da iznesem loše utiske o Note 10+. Naime koristim telefon 10 dana i sve je super, međutim imam velikih problema sa 4G/4G+ signalom. Naime, radio sam speed test na više lokacija u BG-u, uporedo sa Note 8, u oba su bile mts postpejd kartice. I sada, Note 10+ na 8 od 10 baznih stanica izvuče oko 2Mbps downloada, dok Note 8 na istom mestu 10 sekundi kasnije, izvuče i preko 150Mbps u downloadu. Moje pitanje je, da li je do mts-a i njihove da kažem kompatibilnosti baznih stanica sa Note 10+ , ili da ga lepo vratim, ili nosim u pro mobi?
Ušteda energije je isključena, performanse su na max. Dešava se da na nekim baznim stanicama izvuče oko 110 Mbps, dok na istom mestu Note 8 izvuče i do 180 Mbps. Takođe sam probao zamenu sim kartica, brzine su iste.

Jesi radio full wipe ili Mogu da gazim odinom stari preko novog i meni je slabiji wifi,moguce je da je posle update-a

Jesam, jesam full wipe, pa napisao sam na početku posta #961.Prvi telefon kod koga je prošao regularno ubacivanje firmvera preko Odina i nije hteo da se butuje pa mi izbacio ono retry or factory reset ... naravno probao retry ali boot loop a regularno sam ostavio HOME_CSC i nije hteo.
Znači preporuka full wipe.

@NecaBG

Pozovi ih i pitaj da ti pošalju parametre 4G za n10+ ... ja sam tako uspeo da rešim isti problem sa 3G na S6 ako me sećanje dobro služi.

Poslednja izmena:
Znam sad sam.probao ,nije hteo da butuje pa sam vratio noviju verziju,nemam zivaca da ponovo instaliram sve ali i ja imam isto misljenje kao i ti ,da je losiji signal i slabija baterija

Sent from my phone using Tapatalk

Pa nemam pojma ... meni bilo lakše da se pomučim par sati nego da se nerviram svaki naredni dan dok ne dođem do toga da svakako uradim full wipe :)

Samo vi dva update procesa na disable kao ja i uživajte u telefonu do daljnjeg tj. sledećeg telefona ;)

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Pozdrav kolege forumaši, evo i ja da iznesem loše utiske o Note 10+. Naime koristim telefon 10 dana i sve je super, međutim imam velikih problema sa 4G/4G+ signalom. Naime, radio sam speed test na više lokacija u BG-u, uporedo sa Note 8, u oba su bile mts postpejd kartice. I sada, Note 10+ na 8 od 10 baznih stanica izvuče oko 2Mbps downloada, dok Note 8 na istom mestu 10 sekundi kasnije, izvuče i preko 150Mbps u downloadu. Moje pitanje je, da li je do mts-a i njihove da kažem kompatibilnosti baznih stanica sa Note 10+ , ili da ga lepo vratim, ili nosim u pro mobi?
Ušteda energije je isključena, performanse su na max. Dešava se da na nekim baznim stanicama izvuče oko 110 Mbps, dok na istom mestu Note 8 izvuče i do 180 Mbps. Takođe sam probao zamenu sim kartica, brzine su iste.
Promeni apn, obrisi proxy

@Proday

Nisam mogao da čekam da se isprazni skroz, ne znam da li ti ovo nešto znači ...

Screenshot_20190913-105651_One UI Home.jpg

Za "normal charging" piše mi 1h 15min ...

Poslednja izmena:
Sporo to nesto puni, jel to tacno sto kaze, za 60 min, ili puni za kraće?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Pravo da ti kažem nemam pojma ... to nisam nikad proveravao jer nijedan telefon nisam punio na fast charge ali mislim da je tu negde.
Ne mogu da se otmem utisku da mi baterija drži duže kad se isprazni do nule i ugasi se, stavim na laptop da se puni i upalim telefon kad dođe na 100%
Nisam probao sa N10 ali sam probao sa skoro svim prethodnim modelima Notova i S linije.Doduše što bi rekao Xepoj87 nemam realno uporedivih parametara pa ne mogu da tvrdim ali ...

Da, iskljucuje optimizaciju baterije, tako se zove jer ne stedi :)

@Proday

adf1d8a9832958bf43ebe679a614bd75.jpg

Evo, za 31 minut je dosao do 80%, pise jos 32 minuta do 100%.
Ovo tek sad skontah [emoji849]
@Proday

Nisam mogao da čekam da se isprazni skroz, ne znam da li ti ovo nešto znači ...

Pogledajte prilog 274713

Za "normal charging" piše mi 1h 15min ...
Znači pošto bih taman dobio još tih 20+ minuta da je sišla do 10%! Ti si na običnom n10 takođe beše?

Sve u svemu, definitivno note10+ koji ima prilično veću bateriju, za dosta manje vremena napuni full tel...nigde logike [emoji849][emoji2957]

Bolje i vece hladjenje mozda?

Sve to ima logike, ali zašto mi onda reklamiraju prednost 25w punjača na n10 ako nemam bukvalno nikakav benefit u odnosu na matori punjač od koliko beše (mislim 15w)!?!

Opet kažem meni ovo apsolutno nije bitno jel punim telefon većinom noću ali nervira u svakom slučaju.

@Proday
Da,da na N10 sam

@Xepoj87
E to me baš zanima da li ima neke veze sa hlađenjem, moram to da proverim :)

Poenta brzih punjaca je pre svega u benefitu brzog dopunjavanja telefona, dakle da sto vise dopuni za 15, 20 minuta, a brzina kompletnog punjenja se nije drasticno pomerila od recimo S6...

@Xepoj87 Tim slučajem još gore, tvoj n10+ će se više dopuniti za 15-20 min nego naš n10 iako se oba reklamiraju i prodaju kao podjednako dobri! Sa tim da bi svakom logikom na manjoj bateriji očekivao da će više da se dopuni ali ajde.

Stavio sam i na xda, baš me zanima...moraću da zakuvam malo na tu temu! Posebno me sad interesuje da li je i kod snapdragon verzije isto tako!

Uzgred, jel još neko ima ovaj problem na poslednjem tapatalk pro da kad stavim manky(@) automatski me prebacuje na search stranu...do ludila me dovodi!! Ima li rešenja tome

Da, ima samo jedno resenje, da kliknes na back :D

Pazi, inteligentna baterija ti je kao i procesor, spusta snagu/punjenje kako se zagreva.

Stavi telefon u zamrzivac i pusti benchmark, dobices rekordne rezultate, a isto tako stavi hladnu limenku na fon dok ti se puni, dobices mnogo brze punjenje.

A svakako, okreci telefon na ekran kada se puni, da bi lakse odlazila toplota.

Poslednja izmena:
@Xepoj87 Tim slučajem još gore, tvoj n10+ će se više dopuniti za 15-20 min nego naš n10 iako se oba reklamiraju i prodaju kao podjednako dobri! Sa tim da bi svakom logikom na manjoj bateriji očekivao da će više da se dopuni ali ajde.

Stavio sam i na xda, baš me zanima...moraću da zakuvam malo na tu temu! Posebno me sad interesuje da li je i kod snapdragon verzije isto tako!

Uzgred, jel još neko ima ovaj problem na poslednjem tapatalk pro da kad stavim manky(@) automatski me prebacuje na search stranu...do ludila me dovodi!! Ima li rešenja tome

Mislim da pored toliko problema koje imaš sa Note10 treba da batališ to i prodaš ga. Sporo se puni, nema @, loš je Exynos - šta valja? U ovoj temi samo čitam o tvojim problemima sa Note10. Ništa drugo više niko ne piše :) NHF, ali stalno se vrte iste priče.

Meni ne note 10 savršen telefon, a ti čitaj bolje šta pišem ;)
@ posebno nema veze sa notom nego sa poslednjom verzijom tapatalka

Meni ne note 10 savršen telefon, a ti čitaj bolje šta pišem ;)
@ posebno nema veze sa notom nego sa poslednjom verzijom tapatalka

Nemam takav utisak, već samo nešto negativno pišeš otkako si kupio taj nesrećni mali Note10. Možda grešim, kako kažeš. Drago mi je, ako si i pored svega zadovoljan.

@marantz nije mi poenta da dam pare za nešto i onda pišem u superlativima, to može svako da vidi na yt. Baš mislim da treba skrenuti ljudima pažnju na nedostatke pa da sami odluče da li im je to ok ili nije. Jedno je činjenica, a to je da uvek boli kada za isto ili više para dobiješ nešto lošije (npr fhd umesto qhd ekran) ili nešto ne dobiješ uopšte (tipa 3.5mm). I ono što je za nekog nedostatak ne znači da je i za mene isto...i obrnuto (tipa pominjani 3.5mm; mene apsolutno briga za isto jel sam na bežičnim slušalicama već 3 godine i čak mi je i bolje da ga nema telefon jel samo jedna rupa i manji rizik da će da mi rikne dok slikam pod vodom, sa druge strane neko ne može da zamisli da nema mogućnost da koristi skupo plaćene slušalice ranije i puni telefon u isto vreme).

I nije da samo ja kukam, evo ti par postova ranije se čovek žalio kako je novi firmware doneo više štete nego koristi (krenuli su mnogo pre nego uobičajeno)...jednostavno nas je malo u temi još uvek vlasnika n10 pa se sve svelo na par ljudi da vrti priču i impresije ;)

Poslednja izmena:
Nego ako može mala pomoć ... za N10 ima svugde Clear view cover, jel zna neko da li postoji negde Clear cover kao za S10 recimo,
znači samo leđa ili eventualno neki info za ovo : LINK

Nazad
Vrh Dno