Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

A sta cu ja sto meni sad ne radi a radilo je?[emoji22][emoji22][emoji22] ,Salim se ne koristim je uopste

Radi lepo, cak i racuni rade super. Pokazuje sve troskove posebno, sto pre par meseci nije radilo.
b2d672eb38c4a80e70326b27eaef280a.jpg

Poslednja izmena:
Ovo što vam ne radi MTS, u Settings ugasite "automatic restore" pa reinstalirajte app, možda reši problem. Imao sam sličan problem sa Intesa Mobi aplikacijom, suština je da se podešavanja aplikacije bekapuju na cloud i onda nastane problem.

Drustvo sinoc sam sa drugarom testirao nocne fotke note 10 plus vs p30 pro.Ja sam ocekivao kako su ljudi pricali da taj p30 pro kida i video sam sinoc da je prehajpovan.Note je cak i dosta situacija boljrle slikao i u svakoj slici boje bolje gadja,huavej sa nocnim modom svaka slika izvestacena i vuce na sivo.Tako da ovi sto pisu kamera na hiaveju bolja i kao wow,cist marketing nista vise.

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Pics or it didn't happen :)

Didn't happen, šta nije jasno :D Smešan post.

Pre 3 noci dolazio drugar sa P30 pro i probali 2 fotografije u nocnim modovima. Iiii ostriji Note

Pa o tome ja pricam i generalno masi huavej boje sa nocnim modom izvestaci ga dobro.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Naravno da su "prenaduvane" kamere, jeste ona malo bolja na P30 Pro, ali nikako toliko koliko je oni hvale. Imao sam P30 Pro mesec dana i sam sam se uverio u to.

Zato sam ga i menjao za Note 9.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ima razlike i u kameri. Generalno kao da su 2 različita uređaja.

Ali darko_note9 ima exy verziju

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

darko_note9 je poznat kao objektivan.

[QUOTE=axel-junior;Izgleda da ti smetaju cinjenice?

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Pozdrav, moj note 10+ smo bas testirali, juce baš uzet. Iako darko u nekim slučajevima nije objektivan sto se tice nocnog moda je u pravu. Lično sam ja slikao.

Primarna razlika: 9 od 10x note ima realnije boje i primetno bolju dinamiku. Ono sto p30 pro ima je bOštrije oštrina koja ne dolazi bez cene. Zbog te oštrine mnogo "smudzuje" svakako je p30 pro gotovo uvek oštriji. Detalj od slike do slike zavisi. Bez zoom i gledanja u sitna crevca jer opet svakako ni jedan mobilni realno ne valja u tim uslovima pod zoom sto e mene tice n10+ ima bolju sliku u vidu realnosti, boja i dinamike, ko juri oštrinu svakako p30pro, sa druge strane oštrina se lako doda a dinamika i boje na JPG dosta teze da se vrate.

P.s. ta oštrina je jedino tu jer p30pro koliko sam primetio radi "bracketing" tehniku, u prevodu slika 9 slika pa ih merguje, samim tim i ta oštrina cena HDR brketinga je sto slike izgube realnost i postanu mnogo veštačke.

N10+ radi long exposure samim tim nemoguce da bude toliko oštar osim da se stavi na stativ pa i tada je pitsnje jer ipak 9 slika v.s. 1 ( P.S. super res landscape fotografije se recimo rade na f11-f16 5+ fotografija razlicitih fokslnih duzina da bi bila apsolutno oštra na svakom cm fotografije pošto se jel'te merguje 5+ istih fotografija [emoji6] )

Elem ako nekoga zanima clear view od n10+ je odličan, izuzetno tanak naspram n9 clear view-a.

Sto se mene tice najbolje izveden clear view dosad.

2ad5af7886f3af926caf98ec79606ffd.jpg
24953227d1b5fc41029747c94d68ad86.jpg
c6f1fea6175c989e2dc361d08de4c541.jpg

Zar ne treba porediti Mate vs Note? Msm mozemo porediti bilo sta, al je to realno. P serija iz marta, i Note iz Avgusta nisu egal.

@nikolamjet oduvek sve porede jedno protiv drugog. Realno bi bila serija protiv iste serije. Sada S20 ultra porede protiv N10+, po pravilu bi trebalo kad izadje N20 ultra ili kako ce bude zvao.

Pa P serija je fokusirana na fotografiju, Mate više na performanse, pa ima smisla porediti kad je fotografija u pitanju. Takođe izmedju S i Note, npr. N10 nema nista bolju kameru od S10, čak mu je prednja lošija jer nema drugu za dubinu.

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

Dajte neke fotke u ful rezoluciji, pa da uporedimo, a ne ovako da mlatimo praznu slamu čiji je veći po stoti put :)

@Sava89 sviđa mi se taj ClearView, koliko €?!

Dajte neke fotke u ful rezoluciji, pa da uporedimo, a ne ovako da mlatimo praznu slamu čiji je veći po stoti put :)

@Sava89 sviđa mi se taj ClearView, koliko €?!
7500 u radnji. Plavi jos lepsi nego mi crn telefon pa ću videti ako uspem naci plavi da izmenjam sve [emoji2957]

Edit

@MarkoR.

Slicno poredjenje i kod nas bilo, sem kod nas uvek note imao bolju dinamiku, oba na android 10 poredjenja night mode, verovatno su unapredili jos malo na 10tci n10+

Svakako ja kao neko ko ne prati vise kamere na telefonima jer jel'te imam profesionalnu foto/video opremu ...koliko sam čuo "hajpa" oko p30pro kamere očekivao sam da ce biti mnogo bolji od n10+

Btw stacking / bracketing ne rade bas isto, ne rade uopste isto sta vise n10+ radi long exposure dok p30pro radi bracketing 9 slika koliko sam uspeo da izbrojim ( -4 -3 -2 -1 -0- +1- +2- +3- +4) istu tehniku i ja koristim za nekretnine za profi posao samo sa manje fotografija jer nije potrebno 9 kao na telefonu [emoji2957]

Primer dinamike sa 5 fotografija sa aparata braketing.

Svakako i dalje impresivno sta rade telefoni u današnjici naspram samo par godina unazad.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
eaf57c2151a1a707c3547f07523fcbe0.jpg
cf7561083b9fd9cfa2ac22ef36e4624b.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam koliko je pre bilo reči o ultrazvučnom otisku prsta, ali sam u poslednje vreme na maksimalnom osvetljenju, direktnom suncu i beloj pozadini počeo da viđam isti.

Malo je iritantno, ali znam da za to leka nema.

Od kako sam na Note-u, sva obavesgenja koja mi stizu imaju isti ton. Gde to da resim da svaka aplikacija obavestava svojim tonom. Recimo KP ima svoj, Sofa score ima svoj. A sve mi stize istim tonom.

Note 10+

Posesavanje- obavestenja ,tu udjes u aplikaciju koju hoces i imas razna podesavanja za obavestenja. Mozes staviti zvuk koji hoces ili zvuk iz aplikacije

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Pre 3 noci dolazio drugar sa P30 pro i probali 2 fotografije u nocnim modovima. Iiii ostriji Note

U principu taj P30 Pro noćni mod je zapravo HDR odvrnut skoro na max. Slikaj sa Note10, ucitaj sliku u Snapseed, pa se poigraj sa HDR settings-on. Kamera hvata sve neophodne informacije, ali je i kod iPhone i kod Samsung-a noćni mod podešen da izgleda normalno i prirodnije za razliku od Huawei-ja gde se vidi preterana upotreba HDR-a na noćnim slikama.

Pixel tu ne računam, jer je Google to postavio negde izmedju kako bi promovisao tu novu “tehnologiju” na Androidu, a kasnije su ih svi ispratili.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno