Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

I meni fale jedino ta neka podesavanja oko navbara i nista drugo/jer jednostavno zelim pun ekran/ kao transparent ili jos bolje PIE. A taj LMT launcher jel to bas launcher ili kao neki dodatak. Ne bih bas da ugrozavam apex na bilo koji nacin.

I meni fale jedino ta neka podesavanja oko navbara i nista drugo kao transparent ili jos bolje PIE. A taj LMT launcher jel to bas launcher ili kao neki dodatak. Ne bih bas da ugrozavam apex na bilo koji nacin.

ma samo pita, bez veze ga ljudi zovu launcher

Restartovao sam telefon jer je poceo da se vuce toliko da bas smeta.
Razumem da je RAM tu da bi se koristio ali ipak moraju to usporavanje da srede i telefon sam da obezbedi slobodan ram kada mu je potreban. Na iPhone tog usporenja nema i nisam naviknut da restartujem dnevno telefon, ali nakon izvesnog vremena mora restart na GN.
To je ipak mnogo bolje nego na drugim android telefonima i nije neki veliki problem, ali ipak postoji :)

Poslednja izmena:
Objasni onda nama neukima, jos jednom.
malo promenjenim redosledom
1) nije isto kad se ram popuni keširanim aplikacijama (dobro i željeno) i jednom aplikacijom koja je narasla u memoriji ko slon jer je loše napisana (loše i neželjeno)

3) u ovom androidovom fabričkom "task manageru" free memorija nije free u smislu prazna nego free u smislu raspoloživa za keširanje. used su sistem i servisi, ne obične aplikacije. to može da se vidi i po ovim "velikim zagradama" koje pokazuju na dole (ne znam kako da ih nazovem), one pokazuju deo memorije (zauzete ili slobodne) koji odlazi na te aplikacije koje su u listi koju gledaš (running ili cached). ostatak ili odlazi na sistem (ako gledaš running) ili je prazan (ako gledaš cached). evo kako je par minuta nakon boota.

Screenshot_2013-09-25-20-19-42.png Screenshot_2013-09-25-20-19-47.png

ovako kako je na slici je odlično, iskeširao je 300 MB aplikacija, ima još ekran i kusur dole da se skroluje.

evo u ovom task manageru se vide tačn(ij)e brojke. vidiš android system i system UI koliki su nakon boota? e na (sad već praktično svim) custom romovima posle dan-dva-tri android system ode na ~170MB a systemUI na 100+ MB. LMK to ne može nia da ubije ni da restartuje. Tj systemUI teoretski i može ali se to nikad ne dešava. Android system ne možeš da restartuješ, restartuje se ceo telefon. I šta onda bude? ono kao kod priesta na screenshotu, ovaj levi used deo ode drastično u desno (oko 600-650 MB bude) ali 90% od toga ode na sistem, tvoje aplikacije i dalje zauzimaju koliko su zauzimale nakon podizanja sistema...

Screenshot_2013-09-25-20-25-36.png

2) valjda sad već i sam možeš da zaključiš. ako upališ telefon i piše free 300 MB onda znači da toliko imaš za keširanje. ako posle 20 dana piše free 65, ne možeš da keširaš ništa nego radi to što gledaš i to je to, čim otvoriš neku novu aplikaciju stara se izbacuje iz memorije, multitasking = 0

Restartovao sam telefon jer je poceo da se vuce toliko da bas smeta.
Razumem da je RAM tu da bi se koristio ali ipak moraju to usporavanje da srede i telefon sam da obezbedi slobodan ram kada mu je potreban. Na iPhone tog usporenja nema i nisam naviknut da restartujem dnevno telefon, ali nakon izvesnog vremena mora restart na GN.
To je ipak mnogo bolje nego na drugim android telefonima i nije neki veliki problem, ali ipak postoji :)

android u stvar i radi tako kako si rekao, i kad je ROM ok i bez leakova onda nemaš problema. evo kako da isprobaš sad kad si sveže restartovan i kad sve radi kako treba. otvori 3-4-5 aplikacija i izlazi iz njih na home, ili preko recents dugmeta prelazi iz jedne u drugu u treću itd. videćeš da te svaka čeka tamo gde si je ostavio bez učitavanja tj ostala je u memoriji (naravno ne ako otvoriš 4 neke koje jedu po 100 MB tipa facebook, feedly...). onda uzmi i otvori u chromu 3-4 taba (ovo pojede jedno 150-200MB) i vrati se u neku od starih aplikacija. videćeš da se učitava ispočetka - LMK je izbacio iz memorije da oslobodi mesto za chrome koji si pokrenuo. može da se desi i da ti launcher ponovo učitava kad kreneš nazad na desktop.

Poslednja izmena:
android u stvar i radi tako kako si rekao, i kad je ROM ok i bez leakova onda nemaš problema. evo kako da isprobaš sad kad si sveže restartovan i kad sve radi kako treba. otvori 3-4-5 aplikacija i izlazi iz njih na home, ili preko recents dugmeta prelazi iz jedne u drugu u treću itd. videćeš da te svaka čeka tamo gde si je ostavio bez učitavanja tj ostala je u memoriji (naravno ne ako otvoriš 4 neke koje jedu po 100 MB tipa facebook, feedly...). onda uzmi i otvori u chromu 3-4 taba (ovo pojede jedno 150-200MB) i vrati se u neku od starih aplikacija. videćeš da se učitava ispočetka - LMK je izbacio iz memorije da oslobodi mesto za chrome koji si pokrenuo. može da se desi i da ti launcher ponovo učitava kad kreneš nazad na desktop.
Radi on lepo nakon restarta ali nakon vise dana mora restart jer ipak negde brljavi

da, kod ovog telefona nažalost je tako.

Razlikuje se od npr. N4 koji ima 2GB RAM-a ;-)
I nema to veze sa nepoznatim aplikacijama.

Ma vidiš da je stjepo promašio temu :D
Stjepane n4 tema je druga levo :D

Razlikuje se od npr. N4 koji ima 2GB RAM-a ;-)
I nema to veze sa nepoznatim aplikacijama.

Nema to veze sa kolicinom RAMa a ima veze sa nepoznatim aplikacijama tj. memory leak je u pitanju (ima i drugih telefona vjerovatno koji imaju i manje RAMa ali nema curenja memorije), a kad kazem "nepoznata", znaci neprovjerena, vecu su sanse da zaradis neki memory leak ili drugi bug. Aplikacija koja ima manje korisnika, je potencijalno bagovitija. Jer korisnici uticu na ispravljanje bagova u vecini slucajeva. :) Naravno ne mora da znaci, ali u dosta slucajeva.

Poslednja izmena:
Jeste leak ali sistemskih aplikacija, ne korisničkih... Samo što na 2gb to i ne primetiš a na 700mb o da, nažalost

Jeste leak ali sistemskih aplikacija, ne korisničkih... Samo što na 2gb to i ne primetiš a na 700mb o da, nažalost

Pa ako ja nemam leak, kako mozete vi imati na GNexu sa potpuno istim SWom. Systemska mi ni jedna ne prelazi 30 - 50MB, evo vec 3 dana ukljucen. Skoci na 50, malo odspava,probudim ga i spadne na 30i manje. Ove ostale sto se kesiraju sve po cca 5MB :D

Pa meni na N4 samo Facebook i njegov Messenger vuku 105+ mb rama...
Npr. WhatsApp i Viber su na oko 20-30 mb

Pa ako ja nemam leak, kako mozete vi imati na GNexu sa potpuno istim SWom. Systemska mi ni jedna ne prelazi 30 - 50MB, evo vec 3 dana ukljucen. Skoci na 50, malo odspava,probudim ga i spadne na 30i manje. Ove ostale sto se kesiraju sve po cca 5MB :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eolwral.osmonitor

skini ovo pa pogledaj koliko zauzimaju. sve po 20 MB a zauzeto 900 :D
kad ga otvoriš ideš na onaj ključ/šrafciger, pa one linije za sort i izabereš memory. u opcijama imaš da uključiš root access i da prikazuje sistemske procese (expert mode)

Zamaras se bezveze, ne mogu gledati,*ebes to. Zauzeto mije uvijek oko 500-600 MB, 1.2 GB zvrji prazno,po statistici iz Running :D Svakakoono sto je u Running mogu promjeniti, necu da se zamaram sa tim "nevidiljivim", na koje svakako ne mogu uticati! To ce Google da pegla u narednim verzijama :) NIje zanimljivo sve da radi dobro :D

Pise da telefon ima 2GB RAMa, a raspolozivo oko 1.8GB. Je l' osatak rezervisan za te neke sistemske procese! :) ILi je u pitanju kao za HDD, 2 000 000 000B=1.8GB Prije bih rekao ovo drugo :d

Poslednja izmena:

Zamaras se bezveze, ne mogu gledati,*ebes to. Zauzeto mije uvijek oko 500-600 MB, 1.2 GB zvrji prazno,po statistici iz Running :D Svakakoono sto je u Running mogu promjeniti, necu da se zamaram sa tim "nevidiljivim", na koje svakako ne mogu uticati! To ce Google da pegla u narednim verzijama :) NIje zanimljivo sve da radi dobro :D
aj sad lepo reci ovom narodu ovde što me *****avaš :D

Pise da telefon ima 2GB RAMa, a raspolozivo oko 1.8GB. Je l' osatak rezervisan za te neke sistemske procese! :) ILi je u pitanju kao za HDD, 2 000 000 000B=1.8GB Prije bih rekao ovo drugo :d
prvo je, rezervisano za sistem, grafičku, kameru...

Koristio sam stable cm-10.1.2-maguro, ali me iznervirao sa onim problemom kad pokušava skinuti update sa 4.3 stock, pa mi dnevno napravi po 100-200 MB prometa na 2G i ubije bateriju prije nego stignem kući sa posla... ...vidim izašao je cm-10.1.3-RC2-maguro, kad li će stable 10.2?!

Za one koje zanima, u "CM 10.1.3" je rješen problem update na 4.3 stock:

Tom

Does CM10.1.3 stop the problem of the Google Services Framework eating up data on Galaxy Nexus and Nexus 4 devices?

When those devices are on 4.2.2-based custom roms, it seems like the Google Services is repeatedly trying to download the 4.3 OTA without the user’s consent, and thus both data and wifi usage are very high. I can restrict background data for google services, but that screws up my gmail syncing.
http://cyanogenmod.org/ ciwrl

Yes.

10.1 – http://review.cyanogenmod.org/#/c/49267/

10.2 – http://review.cyanogenmod.org/#/c/49223/

link: http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanogenmod-10-1-3-rc1
link2: http://review.cyanogenmod.org/#/c/49267/

...pa stoga vraćam se sa nightly na stable :)

Meni je to pojelo giga neta i da neko od vas nije rekao, ne bih ni znao.

Gde kupujete folije za ekran za ovaj tel kod nas, i koje?

Poslednja izmena:
Ja sam kupovao preko. star case je bila mat, a turtle nešto je bila clear. Na kraju sam ovde skinuo. Ja ne mogu to da koristim.

Svuda podji Nexusu dodji, eto mene opet :)

Zadnji put kad sam cackao oko ovoga 4.2.1 verzija je bila aktivna, sad sam skinuo toolkit ali on ne podrzava 4.3 verziju koja je dosla sa telefonom, dakle mogu li da selektujem 4.2.2 i normalno rootujem i fleshem recovery ili mora neki mambo dzabmo zahvat prvo?

Skini google factory image 4.3 ubaci ga u folder ''put google factory image here'' gde je instaliran toolkit i preko njega flesuj.
Sve se brise,cisto da znas.

On je dosao sa 4.3 a ja sam hteo da ga rootujem i stavim custom recovery, probao sam sa zadnjim tooliktom, uspesno unlockovao bootloader al kad sam do roota stigao malo je zakucao i sad stoji nexus logo. Fleshnucu ponovo 4.3 stock image al kako posle da ga root i cwm?

Dugo nemam gnex,ali nadam se da si prvo flesovao custom recovery pa onda flesovao su iz njega kako bi dobio root?

Svuda podji Nexusu dodji, eto mene opet :)

dakle mogu li da selektujem 4.2.2 i normalno rootujem i fleshem recovery ili mora neki mambo dzabmo zahvat prvo?
Welcome back :-D

Ne treba nikakav mambo - džambo, selektuj 4.2.2 i ubaci TWRP, pa onda skini update supersu zip i preko njega uradi root, a onda skini aplikaciju goo manager i apdejtuj TWRP na najnoviju verziju i to je to :)

Misson accomplished PA 3.99 :)

Btw kad sam se zadnji put igrao sa tim nije bilo u TWRP-u opcija da se instalira su, to me i bunilo.

Poslednja izmena:
Hajde nakon izvesnog vremena napisi kako ti se ta kombinacija ponasa, bas me zanima sta ce da bude. Nadam se da ces se skrasiti na kraju sa svojim podesavanjima. ;-)

Evo ovo što sam ti obećao... Stock tj cataclysm, bigmem fancy, i počeo sam da stavljam fb u greenify. Oko 350 bude nakon restarta, i spadne vremenom na ovoliko. Ja zadovoljan, ne menjam više ništa dok budem imao gnex :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1380373222315.jpg
    uploadfromtaptalk1380373222315.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 133
Pozdrav,

Od skoro sam vlasnik Galaxy Nexusa(inace, ovo mi je prvi android) i danas sam ubacio stock 4.3. Interesuje me sledece, ako budem ubacivao neki custom rom i recovery, da li cu moci posle toga da se vratim na stock recovery ili ne? Znam da mogu da se vratim na stock rom ali me malo buni recovery :)

Ok :)
Inace, danas sam uradio root i ubacio custom recovery, pa planiram da probam i neki ROM. Najverovatnije SlimBean...

Vrh Dno