Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

OK, hvala vam na pomoci. U svakom slucaju ne postoji opcija tj. neki Samsung-ov ili Google-ov program koji mogu da skinem i odradim cist restore, ali bez rutovanja?

Za sad sam uradio samo hard reset da se vrati sve na fabricki, mada bi mi vise odgovaralo da odradim restore, ali bez rutovanja. Jer nisam basstrucan u svemu tome pa zbog toga. :)

Inace sto se tice backup-a meni je najbitniji imenik, a njega imam na Gmail-u. :)

Možeš to uraditi uz pomoć Tool kit-a i ne treba ti root.
Skini ga i probaj, vidjet ćeš da je vrlo jednostavan program za koristiti.

ToolKit je najlaski za koriscenje. Sam skine stock rom koji mu oznacis, instalira ga i gotovo. Sto bi se maltretirao sa cwm-om....??

E ljudi, da li vama telefon sporo podiže tastaturu kada uđete search? Uđem u search, učita history I onda podigne swiftkey.
Swift key je u pitanju, stock tastatura super radi.
Google now je isključen.

Poslednja izmena:
Koji ROM se najbolje pokazao na Nexusu? Da je makar priblizno dobar kao stock tj. bug free.

Purity 4.3.1 :)

RasBeanJelly. Stabilnost apsolutno neupitna.

Baterija, performanse na Purity/RasBeanJelly ?

Jel neko probao nightly CM 10.1 ?

Ја :D

I? ... :)

Edit:
Htio sam da flesujem neki rom da vidim koja je razlika u odnosu na stock 4.2.1 ali ne znam koji...a i nesto mi se ne podesava telefon iznova :( Ne mogu da se odlucim sta da radim.

RasBeanJelly mi se cini kao ok (mada na skoro 200 strana koliko sam procitao ni jedan jedini scr shot ROM-a...Dok sam pratio xda za Desire HD nije bilo ROM-a koji u opisu nije imao i nekoliko scr shot-ova) mada mi se ne svidja ideja Trinity kernela uz njega. Ovi ostali...:smash:

Poslednja izmena:
Sacekaj Paranoid 3.0 uskoro ce :)

Ne znam dal si ga probao ali Hybrid Engine je meni super, sa njim kao da mi nije isti telefon u odnosu na Stock rom, bukvalno kao drugi uredjaj sa drugim funkcijama da imam...

Шта знам, ставио сам CM зато што изгледа скоро као stock :D

Стварно нема никакав баг, а није да не могу да приметим;) Нема нешто много подешавања, али зато можеш све да ставиш преко модова, ако ти треба...

Убацио сам и franco kernel r361(има и нека новија верзија али овај је 100% стабилан) процесор ми ради на 1.4 графику нисам дирао, калибрисао сам боје и то је то, тешко да ћу ставити неки други ром...:p
Можда пробам тај "парандроид" али видећу кад изађе:rolleyes:

Koristim stock od kad imam telefon a to je vec sad 9 mjeseci.... Parandroid nesto ne bih probao, ne svidja mi se ideja tablet os-a na telefonu...

Trazim nesto ultra stabilno, brzo kao stock i sa boljom baterijom :)

Bolju bateriju ces dobiti kada promenis telefon. Iskreno i realno.

Ja sam na GS2 izmenjao sve moguce romove, proveo sati i sati na xda citajuci o raznim tweak-ovima kako srediti podesavanja u kernelu, drndo se sa adb-om, linux-om i ostalim glupostima i znas sta sam dobio? Cir na zeludcu :D (salim se nisam, ali kao da jesam) dobio sam da stalno flesujem telefon, stalno backupujem, restoreujem stalno drke - njake 300 cuda i dobijem 5% baterije ili baterija curi negde i nikad nisam koristio telefon kao smartphone, nego kao flashphone... Umesto lepo da surfujem, uzivam pricajuci, kucam poruke, citam knjige, vesti itd, ja moram da ne diram telefon da vidim kakav mu je deep sleep, koliko trosi procenata u deep sleep-u da li je 0.5% ili 1.1 i da vidim kako trosi kad je upaljen ekran itd itd...

Zato ti kazem nista neces postici, jer ja sam prosao puno toga, a vidim ti nisi cackao 9 meseci telefon. :)

Pa ja sam 9 mjeseci koristio telefon bas kako si opisao u drugom dijelu posta... Boljelo me **** za bateriju ovo ili ono :) Sad mi doslo da flesujem malo :p
Zanimalo me takodje da li neki rom omogucava bt striming muzike ili je to nemoguce sa gnexom.

Ako ti stock ne podrzava, verovatno ti nijedan nece podrzavati, posto mislim da treba drajver za dodatak tome za bluetooth...

Ja sam vise odustao od toga, skrasio se i to je to... Radi kako radi, nekad nekad 3 sata display, nekad 4, nekad 5, uopste vise ne pazim, samo ga koristim i uzivam :D

Мени је CM стабилан:D а и батерија је боља него на 4.2.1
Не знам за тај стриминг :eek:

Nista, tel ide na punjac, pa dok se napuni donijecu odluku sta da radim.

Za sad, RasBeanJelly mi se cini kao prvi pik. ***, citam uputstva o flesovanju na xda kao pocetnik, razmazio me Google sa Jelly Bean-om :) Te cwm, te ovo, te gapps, te ono, reboot, fix permissions...... :)

Sto se baterije na Gnexu tice, a znas koliko sam pokusavao da je popravim, kombinacija RasBeanJelly (inace, zasnovan na stock-u, sa par detalja iz CM gerrit-a) + Trinity kernel bila je najbolja i nju sam i drzao do kraja.

Franco-v kernel je bio tu negde s baterijom, malo slabiji, ali boje... Pritom, za jedno 3mes na RBJ+Trinity - nijedan restart niti ista, stabilnost maximalna.

Flesovao RasBeanJelly.... Dva puta blokirao telefon prilikom prvog boot-a, dobio jedan restart nakon deinstalacije nekog programa :)

Idemo dalje sa testiranjem.... Za sad drzim franco kernel pa cu vidjeti...

Inace radi rom jako lijepo.

Lepo ti kaze fon - Daj mi Trinity, Urose. :D

Ej, imali neko problema sa Tapatalk-om?
Meni neće da radi:S: Prvo kupim sa play store-a, pa skinem sa Black marketa, pa onda na kompu skinem i onaj HD, i na svakom kad uđem piše
"Directory is currently unavaiable, please check again later":mad: Šta to može da bude?

Nazad
Vrh Dno