Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Welcome to the club :) Posto me mrzi slati tel u servis ponovo, sacekacu 4.2 JB za njega, pa ga sam staviti nekako...hvala svakako :)

A kada stize 4.2 jel isto kad i nexus 4?

Ne znam da li je tako i kod vas, ali kod mene kada ostavim telefon da se puni tokom noći, ujutro kada ga skinem sa punjaca prvih nekoliko % ode jako brzo i to bez korišćenja. Palo mi je na pamet da su to možda namereno napravili da kada se baterije napuni, telefon kreće sa pražnjenjem bez obzira što je i dalje na punjaču tako što šalje informaciju da je baterija na 100% (iako je krenula sa pražnjenjem) i tako je čuva da se ne drnda non stop, ili je to možda samo bug?

Kada ga skinem sa punjača odmah nakon što se napuni, nemam tu pojavu i početni procenti normalno opadaju.

@Vugla Nije nikakav bug. Kada se baterija napuni, salje se signal da prestane punjenje. Od tog trenutka telefon trosi bateriju. Ako si ti stavio telefon na punjenje recimo u 23:00, on je do 02:00 bio napunjen i poceo da trosi bateriju. Iz tog razloga, ujutru u 8 kada ga upalis, on ti vrlo brzo prikaze da je nekih recimo 5% vec potroseno. To je sasvim normalno.

Super onda, a ja bas izbegavao da ga punim noću da ne bi skraćivao vek bateriji. Bojažljivost iz davnih Nokia dana :D

Poslednja izmena:
Kako da resim android.process.media koji mi trenutno ubija bateriju?

Sam proces nije kriv, neka aplikacija ga drzi aktivnim. Moraces da testiras aplikaciju po aplikaciju. Vecinu aplikacija mozes privremeno disableovati (ne uninstalirati) pa probaj tako da nadjes uzrok.

Kada je izasao 4.1.2, uradio sam update pa onda whipe telefona. Da bih uradio whipe morao sam da instaliram custom recovery (nije hteo da udje u recovery pre toga), pa sam ubacio CWM. Da li moram da vratim stock recovery da bih instalirao 4.2. kad dodje OTA? Gde da nadjem taj stock recovery?

Moraš. Sa Google sajta gde su sve android verzije. Skineš zip i nađeš recovery.img i to flešuješ preko fastboot - a.

Nabacih RasBeanJelly i Trinity Alpha67, kojim sam prvi put bio prezadovoljan. Ovo mi mogla biti dobitna kombinacija - stock base + kul modifikacije poput onih u CM10.

E sad, pocetnicko pitanje: posto sam na fabrickom launcheru - kako da hebeno podesim broj HS-ova, sklonim onaj default search widget, i tako to? Ne bih stavljao ni Apex ni Novu, ako ne moram. Ili je ipak bolje tako? Sta preporucujete?

Kako radi srpski swype?

Malo mi je bilo teže u početku ali sada daleko brže kucam poruke. Ne koristim srpsku ćiriličnu (nemam sprsku latinicu), več hrvatsku tastaturu pa se desi da neku reč ne prepozna kako očekujem, ali ništa strašno. Definitivno ću ga koristiti.

Poslednja izmena:
A činjenica da takvi programi kucaju naša slova u SMS poruku vam ne smeta?

Misliš zbog većeg broja poruka? Pa ne, ionako malo trošim SMS u odnosu ma minute i Mb.

Da, zbog drugog enkodinga. Mene je jedino ta stvar uvek nervirala kod swipe metoda unosa.

A i Thumb Keyboard sam savršeno lepo prilagodio svom ukusu :)

ZsmYZl.png

RasBeanJelly 01.11 + Trinity Alpha67 + Nova Launcher + CenterClock mod + 32dpiNavBar mod = mironiko PREZADOVOLJAN. :)

RBJ je zasnovan na stocku, sto je ipak najveci garant sigurnosti, ali ima nativni Power (notifications) toggles, NavBar customizations, Status bar customizations i Lock screen shortcuts, sto je taman ono sto mi nedostaje iz CM10.

Trinity mi je apsolutno odgovarao i sa CM10, pa se nadam da ce i ovde biti sjajan, za sad je ok, a Nova Launcher (sa stock speeds podesavanjem - Google knows best) me prijatno iznenadio i deluje mi bolje od Apexa.

Jedini bugic koji srecem je pri promeni brightness-a iz notification toggles-a - podeseni su mi dim, 25% i 75% kao opcije, i sa kojim god da uspavam fon, budi se na 25%. Za sad mi ne smeta jako, videcemo posle. Ne znam do cega je. Pored toga, mozda skinem i Light Flow pa da napokon i LED namestim da radi k'o svet - na stocku mi nikad nije radio kao na CM10.

Sve u svemu - debela preporuka od mene! ;)

Koji dugmici koji nestaju, podseti me?

Taj commit je prihvacen za sledeci CM10, nema toga na RasBeanJelly-ju... :)

Postao sam vidovit :)
Siguran sam da sam video to negde, verovatno paranoid.

Vrh Dno