Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Zapravo, sa gnexusom sam hteo polako. Ne moram da ga rootujem prvog dana (ali cu izgleda morati, jer mi reklame idu na zivce).
Cekacu par dana update, taman da probam bateriju.

Reklama se rešiš tako što daš 100 din za program ;) Problem je što naši operateri šalju saobraćaj preko proxy servera, pa kad si na mobilnom netu, ne radi ad block.
A baterija će ti biti u punoj snazi tek posle par punjenja i pražnjenja.

Elem, mnogo vas nešto za ovakvu vrstu foruma koristi stock ROM. Kako to?

Kako ne radi adblock tj. adfree koji koristim najnormalnije i ne vidim reklame?

Reklama se rešiš tako što daš 100 din za program ;) Problem je što naši operateri šalju saobraćaj preko proxy servera, pa kad si na mobilnom netu, ne radi ad block.
A baterija će ti biti u punoj snazi tek posle par punjenja i pražnjenja.

Elem, mnogo vas nešto za ovakvu vrstu foruma koristi stock ROM. Kako to?

Kada bih mogao da platim, platio bih, ali google nece moje pare.
Inace, ovo mi je prvi stock rom u zadnje 2 godine i nemam potrebu bilo sta da menjam. Google je uradio odlican posao.

@Djilkosh_Ns Ja sam na VIP-u i jedan od ta dva programa me upozori da mi saobraćaj ide kroz PROXY, i da ću videti reklame kad nisam na Wi-Fi-u, i zaista ih vidim :)

@Tetsuo Ma nisi probao hard enough :) Meni radi unazad dve godine (sa jednom pauzom od mesec dana), a naša kreditna. Probaj da staviš da je zemlja nešto pored Srbije. Sad se ni ne sećam šta sam ja promenio, pa je posle mesec dana opet proradilo.

Kada bih mogao da platim, platio bih, ali google nece moje pare.
Inace, ovo mi je prvi stock rom u zadnje 2 godine i nemam potrebu bilo sta da menjam. Google je uradio odlican posao.

Prvi put kad sam kupovao aplikaciju (ttalk) upisao sam podatke iste (CG kartica, Srbija drzava ;p) i od tada mi je prolazilo sve ostalo sto sam placao.VISA Electron je u pitanju.

@Voyager
Google-ov Android se znatno razlikuje od HTC, Samsung & Co eksperimenata i radi mnogo bolje od istih out of box sto je meni licno jako vazno. Od kad imam Nexus, ni ne pomisljam na custom ROM. Na 4.0.4 sam jedino imao kernel, za sad na 4.1 nemam potrebe za istim.

Ma znam kako radi vanilla android, imao sam i njega, kao i HTC i Samsung...dok nisam odlučio da bih ipak više podešavanja i obrisane nepotrebne gluposti (recimo oni odvratni Smoke Live Wallps, koji kao da su iz nekog Linuxa iz 1996. iskopirani), tako da sam isprobao nekoliko ROM-ova i skrasio se na najmanjem od njih :)

Jel neko uspio da namjesti Simple Cards da stalno budu vidljive u Google Now?

Inace sam Google Now radi odlicno, jutros sam malo "pricao" sa telefonom :)

Da li GNex kupljen u Telenoru dobija update ovih dana ili ce se na to cekati ?

Moj je iz telenora i dobio sam IMM76K odmah po paljenju juče (koji bi zapravo trebalo da bude samo za CDMA telefone :D) i nikako da mi sleti update na JRO03C.

Onda će trebati više vremena, prebaci se na yakju. :)

Flesuj 4.0.4 odmah i dobices ota na JB. Vredi odmah uraditi, odlican posao su napravili (iako i dalje ima malo laga u pojedinim slucajevima.)

E da, primijetio sam jedam "bug".... Kad se upali notifikacija da je baterija na 14% a telefon zakljucan, mora se otkljucati da bi se uklonila ta notifikacija. Koliko se sjecam na ICS-u nisam morao to da radim.

Bateriju sam danas testirao citav dan, samo 3g net u podrucju koje je slabo pokriveno istim - 2h 48min display i 13h usage sto je po meni odlicno.

Kako da provalim dok sam u prodavnici da li je telefon yakjuxw, yakju ili nesto trece ?

@Voyager i ja sam na VIPu i ne vidim reklame, a koristim adfree :)

Flesuj 4.0.4 odmah i dobices ota na JB. Vredi odmah uraditi, odlican posao su napravili (iako i dalje ima malo laga u pojedinim slucajevima.)

E da, primijetio sam jedam "bug".... Kad se upali notifikacija da je baterija na 14% a telefon zakljucan, mora se otkljucati da bi se uklonila ta notifikacija. Koliko se sjecam na ICS-u nisam morao to da radim.

Bateriju sam danas testirao citav dan, samo 3g net u podrucju koje je slabo pokriveno istim - 2h 48min display i 13h usage sto je po meni odlicno.

Ja i imam 4.0.4. :D
Ako me ne bude mrzelo danas, preći ću na yakyu.

Nego, pošto ja dolazim sa HTC-a, kako ide za vraćanje na početno stanje? Da prvo rešimo to pitanje, lako ćemo dalje. ;)

Koliko ja kapiram, flešuješ yakjuxw image i lockuješ bootloader, ništa više.

Pa je li sa mreze? Nisam siguran da ce flesovanjem image-a zakljucati bloader automatski....

Upravo sam ufleshovao yakyu.
Nego, da li postoji način da nateram market da mi skine aplikacije koje sam imao? Sada to neće da uradi, a kada sam uzeo prekjuče telefon, poskidao mi je masu aplikacija koje sam imao na desire.

Odradi restore iz Settings ako ti je sacuvan backup na Google-u. Trebalo bi da ti ponudi instalacije iako ni meni nije nego sam rucno morao sve da instaliram....

Sve je to uvek čekirano, ali nije krenuo da skida (samo je podešavanja namestio), pa sam ručno sa web marketa.

Uglavnom, sada ću da vratim data bekap tih aplikacija, pa da instaliram JB. Iskočio update.

Bolje ga vrati nakon JB-a.... Ja sam se isto razmisljao sta da uradim sa back up-om i na kraju odradio reset telefona nakon OTA i instalirao i podesio za 20 min sve.

*** onda :)

Steta sto google ne omogucava auto instalaciju odmah nakon sto uneses user i pass vec mora rucno....

Omogućava Google samo kad fleshujes rom i odmah po uključivanju kad te pita za google account ti ukucaš, a ako odradis kad ti digne sistem posle onda ti nece instalirati sve aplikacije...

Izgleda da moraš daaktiviraš wifi pre nego što uneseš u/n i pass, da bi to radilo.

Nazad
Vrh Dno