Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

16GB nije baš dosta prostora danas, nove igrice zauzimaju mnogo, npr FIFA 12 mi zauzima 1.6GB, Asphalt 6HD 900 i kusur MB, Mass efect oko 600...
Uz to moj fon nema HD ekran, moguće da Nexusu više podataka treba.

Da je bar 32GB bilo bi extra, ali to su verovatno ostavili za sledeći Nexus.

16GB nije baš dosta prostora danas, nove igrice zauzimaju mnogo, npr FIFA 12 mi zauzima 1.6GB, Asphalt 6HD 900 i kusur MB, Mass efect oko 600...
Uz to moj fon nema HD ekran, moguće da Nexusu više podataka treba.

Da je bar 32GB bilo bi extra, ali to su verovatno ostavili za sledeći Nexus.

Fifa, Asphalt... brate ovo je telefon :)

Ja kad igram fifu/pes/cod i slicno sjednem za komp i raspalim 3 sata i na 24" monitoru sa joypad-om se izigram za narednih 3 mjeseca... Kakva crna fifa na telefonu....

Dobro brate, ja isto ne mogu da zamislim sebe da igram igrice na telefonu ali to ne znaci da cu da podrzavam samo 16Gb memorije, tebi je dovoljno, strideru nije zbog igrica, meni zbog flac muzike i snimanja.. :) Moram se snalaziti nekako, bar me vadi to sto necu igrati te igrice od 1Gb ali cu svakako probati vecinu, da vidim koliko je mocan Nexus. One sitne igrice sto se oslanjaju na senzore kao i igre za razmisljanje i mogu ponekad da prodju.

Cak iako se igraju igrice mislim da je pametnije instalirati 1 vecu i preci je ako je dovoljno zanimljiva, kapiram da dosta ljudi instalira sve i svasta a ne koriste te aplikacije i ne igraju igrice uopste, kao i na kompu, kada isntaliram 5 igrica ne igram nijednu, kada imam samo 2-3max onda je druga prica.

Slucajno naleteo na YT na ovaj komentar, pa ako nekoga ne mrzi da proba..
There is a "fix" for much better video recordings on galaxy nexus, download the lgcamera app from market and try, it has way better image stabilization over the stock galaxy nexus camera recording app, you will see a big positive difference ! You could also post a video on you tube for comparison.

Slike pravi bolje stock kamera, lg ima problem sa ekspozicijom. Napravio par slika napolju i skoro svaka sprzena. Nisam se igrao sa podesavanjima u vezi toga vec testirao obije app sa default podesavajima.

Video 1080p snima na 15fps koliko god u podešavanjima stavio kao i bitrate koji je zakljucan na 18mbit/s. Stabilizacija pomaze dok ne pocnem da pomjeram telefon tada sjecka video. Dok telefon drzim relativno mirno pomaze malo. Zvuk dosta bolji u odnosu na stock kamkoder....

Sta znam, dosta natrpan meni i mnogo informacija u view polju koje mi odvlace paznju.

Ok, pazi sam pojam LG u nekoj kamera aplikaciji ne uliva poverenje :d ali reko da proverim :)

Pa sve u svemu... nista specijalno. Zvuk jeste bolji, sve drugo i nije vrijedno koriscenja...

Fifa, Asphalt... brate ovo je telefon :)

Ja kad igram fifu/pes/cod i slicno sjednem za komp i raspalim 3 sata i na 24" monitoru sa joypad-om se izigram za narednih 3 mjeseca... Kakva crna fifa na telefonu....

I ja sam kupio xbox, ali ne mogu uvek da ga vučem sa sobom, dok telefon mogu :d

Realno, jedino u igricama može da se iskoristi snaga procesora i gpu-a, i ako budem sledeći put menjao telefon to će biti samo zato što će Adreno 205 zastariti pa neće moći da gura najnovije naslove.

A kao što hsv reče, ja sam naveo zašto je meni 16GB malo. Neko ko često koristi 1080p snimanje ili voli da ima dosta muzike (ili dosta filmova) u telefonu takođe će biti "tesan" sa 16GB. Manjak memorije je jedna od malobrojnih mana ovog telefona, i slažem se sa ocenom da je ovo jedan od najboljih telefona na tržištu, kad se gleda odnos uloženo/dobijeno

Procitah jutros preko Flipboard-a, ne mogu da se sjetim koji sajt je bio u pitanju. Valjda hoce da tim update-om omoguce dalju prodaju Nexus-a zbog Apple-ove tuzbe...

"...We just spoke with a Google spokesperson, who informed us that the update, which will be rolling out to all Galaxy Nexus devices in the US regardless of carrier, will essentially dumb down the quick search bar on the Android homescreen, limiting its results to just those from the web..."

Ok, to je vec nešto drugo.... Vidjecemo uostalom sledeće nedelje šta će biti.

Oleophobic coating nema nikakve veze sa grebanjem. To je samo premaz preko stakla koji bi trebalo da smanji mašćenje ekrana. Što se toga tiče, nisam baš zadovoljan.

Mislio sam da je taj premaz otporan na grebanje! E *ebeno brate onda...:D

Poslednja izmena:
Zasto ne mogu da pokrenem Google Play Books na 4.1 iako je instaliran (nije valjda ostavljen samo za Nexus 7)? Takodje, da li je normalno da mi po dolasku sms-a ostane ugasen ekran i samo dobijem audio alert i pulsirajucu notifikaciju??

:) Pa predlozio jer ga imam i sam :) Sjajna futrola, cak ima par mm iznad displeja tako da mozes i tako ostaviti tel na sto bez bojazni da ce se pojaviti tackice na displeju.

Ne uvelicava telefon mnogo, za moju ruku je sad taman. Ima fenomenalan grip, i meni kome se dlanovi znoje ko blesavom, taj materijal od koga je hard shell jako prija. Prorezi su napravljeni odlicno, nista ne smeta kameri, blicu, zvucniku ni otvorima za punjenje/slusalice.

Donio mi burazer iz USA, nasao ga je na ebay ma nekom popustu za 30$ :)

Zasto ne mogu da pokrenem Google Play Books na 4.1 iako je instaliran (nije valjda ostavljen samo za Nexus 7)? Takodje, da li je normalno da mi po dolasku sms-a ostane ugasen ekran i samo dobijem audio alert i pulsirajucu notifikaciju??

Ne znam, ja sam još na 4.0.4 pokušavao da pokrenem books i nisam uspeo. Pretpostavljam da je to zato što u našoj zemlji nije podržano plaćanje.
Da, normalno je.

Da se zahvalim samo Urosu koji je predlozio ovo zastitno kuciste, stvarno deluje najbolje od svih do sada tj deluje mocno i kvalitetno, skladno a kosta 40$, nije ni malo ali ni previse, vidjao sam slicna po 10, 15$ skuplja.

http://www.youtube.com/watch?v=hGd0XXRMxPc&list=PL943667394C88C486&index=14&feature=plpp_video

Je l' to ko plasticna futrola! Dobra je vidi se, lijepo lijeze,nije debela i nezgrapna! Malo je ruznjikavo sto je otisla i malo iznad display-a, isto lavor! Kakva god da je futrola mora pokvariti izgled telefona! Trebala bi neka tank skroz futrola od mekseg materijala! Vidjao sam kod nekih modela HTC extra futrole bas mislim i da dodju uz pakovanje kad kupujes! :)

Poslednja izmena:
img6242.jpg

img6243.jpg

img6244.jpg

Gde si uzeo, koliko para, mozes li da ukljucis da se puni telefon sa tom futrolom?

Vrh Dno