Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Istina, iako je brz, MORA se sacekati mozda 3-4 sekunde da senzor sto bolje izmjeri svjetlost u odnosu na fokus....
Uostalom evo i kratkog i jasnog objasnjenja <<link>>

Ja da kupim Apple proizvod? nema sanse :d

Ma i GS II je u igri ali me nervira 480x800, koristio sam fon naravno, ima ortak ali jednostavno iako je rgb nesto mi smeta..

Kupi iPhone i miran si! Od Androida ti je Nexus najbolji izbor i prava investicija, kakav SGS2, SGS3... :)
Ali brate kol'ko pametujes ja reko ovaj 5 Androida najmanje promjenio :D

Mene zanima kako se pokazao ovaj Oleophobic Coating na Nexusu u odnosu na Gorillu sto se tice grebanja, jer ga planiram kupiti kad istekne podrska za moj SGS, do tad nista! :d

kako vam radi JB ako je probao neko u odnosu na ICS! Nesto nisam optimista da cu osjetiti razliku (maslaca) na SGS-u :p

Poslednja izmena:
Mene zanima kako se pokazao ovaj Oleophobic Coating na Nexusu u odnosu na Gorillu sto se tice grebanja! :d

Oleophobic coating nema nikakve veze sa grebanjem. To je samo premaz preko stakla koji bi trebalo da smanji mašćenje ekrana. Što se toga tiče, nisam baš zadovoljan.

A što se grejanja tiče, tu sam zadovoljan. Imam jednu malu ogrebotinu na sredini ekrana skoro od prvog dana i dalje nisam siguran kako sam je dobio. Od tada je padao više puta, čak i na beton i nije se izgrebao.

Au covece, pa Nexus nema gorilla glass..? To mi uopste ne odgovara :d

Ali ovaj video kaze da nema razloga za cimanje :D

http://www.youtube.com/watch?v=uyLC61JxsJQ&feature=player_embedded

Hi! Yeah of course I knew. Please - Gorilla Glass is just a brand name from the glass manufacturing company "Corning". It's just a type of fortified glass like any other. The Nexus has fortified glass on it, just the same as gorilla glass but it doesn't have a silly brand name! It works just as well :)

stjepan zarez, ja cenim Apple kvalitet tj kvalitet iphone 4/s modela i to su stvarno odlicni telefoni ali moja licnost i fensi sljasteca snob igracka ne idu zajedno, pa ja sam delimicno fensi Wave strpao u strokavu teracell silikonsku oblogu od 500din i ne vadim odatle :d
iphone u sustini povezujem sa fenserima i burzujima, snobovima a ja sam bradati majmun od metar 93 koji ne vozi peugeot kabriolet vec arci svaki dan isti bajs 8 godina i blene po prirodi :d

krkojzla, a nesto od ovoga, ocete me ubiti? :)

http://www.seidioonline.com/category-s/7674.htm

Poslednja izmena:

Ma case-mate tough case i miran si :)

Btw, uf sto je *******o igrati se sa media_profiles.xml... probao sa stavim min/max frameRate na 25/30 za h.264 video i dobih boot loop :)
Problem je sto ima raznih profila u vezi kamkodera (qcif, vga, 480p, 720p, 1080p) za zadnju kameru, pa iste te rez za mms video, timelaps, pa nesto slicno i za prednju kameru...

Posto sam postavio previse pitanja ovde i prekinuo vam standardnu polemiku resio sam da sam potrazim neke odgovore i dosao sam do zanimljivih info :) Mislim da sam definitivno resio pitanje sledeceg, i prvog Android telefona, da udjem u taj svet u velikom stilu :)

Verujem da ce vecinu ovo interesovati.

Guglao sam o onome sto me bas zanima, o audio cipu i kvalitetu Nexusa. Aj sad polako ;)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1365466
Odavde sam poceo. Zatim dolazim do ovih podataka :

I have compared the Nexus to the GS2.

1. Don't worry it blows the GS2 out the water. Highs are high, lows are low.
Tested with .flac on same settings via power amp.

2. Its the best sound quality I have ever heard from .flac on a mobile phone. I never owned a Nexus1.

3. Speaker is very low. Not as loud as cm7 on GS2 but hey the quality is OK.

4. Gone are the days of the Bluetooth audio crackle via A2DP. It has very good quality via A2DP even compared to GS2 CM7.

If you are interested I tested the phones with some Astro A40's. Not the best for an audiophile but suitable for the test I guess.

Sto znaci da je bolji od SGS II ;)

Ima dosta postova u ovoj temi ali cu polako procitati sve, sada sam samo preleteo.
http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-1311786.html

First off, the Galaxy Nexus out of the box is pretty decent subjectively. The Galaxy Nexus uses TI’s TWL6040 low power audio codec for its DAC and other audio responsibilities, alongside the vibrator actuator. We’ve seen some other TI audio codecs (like AIC3254 in the HTC Sensation) but this our first time seeing TWL6040. Almost immediately I noticed that there isn’t any constant high frequency whine present like I’ve heard on so many phones lately (Bionic, SGS2, others), and it’s hard to hear any noise when the DAC turns on and off after music stops playing. Even plugged into USB power, the device also doesn’t pick up any more noise or change at all. There’s also almost no CPU noise, though if you listen very carefully you can indeed hear some state changes, but it’s very minimal and very difficult to pick out.

Though the frequency response isn’t entirely flat as shown, the Galaxy Nexus doesn’t sound bad subjectively. Our testing here is just a RMAA run from line out on the devices to line in on an ASUS Xonar Xense sound card. In addition, testing is done at 44100/16 bit on the devices - Android will downsample anything more than this.

I jedan odlican test koji sve govori :) Poredjenje sa Nexus S modelom koji ima Wolfson i predstavlja jedan od najboljih muzickih modela ikada, posebno uz voodoo. Tu je i Razr a Nexus lepo dere Motorolu.

http://www.anandtech.com/show/5310/samsung-galaxy-nexus-ice-cream-sandwich-review/13

Zakljucak je da Nexus ima sasvim solidan audio kvalitet, spikerfon je malo tisi ali je ok u sustini (iskreno spikerfon palim 1 mesecno pa mi se hebe), prema nekim komentarima bolji je od SGS II i vecine konkurenata ali ne moze da dostigne SGS I, III i Nexus S koji su bez mane prakticno uz voodoo.

Mislim da sam resio sve dileme samo je pitanje kada cu da pazarim. Mislim da ipak cekam sledeci ugovor da bih uzeo neki solidan fon za dinar, prodam ga i dodam za polovan ili nov Nexus, do tada cu da arcim Wave jer posebno sada leti osim standardnih funkcija, muzike i kamere nesto nemam volje da se zezam sa telefonom :) Da ima Wolfson bilo bi jos bolje ali sta da se radi..

I jedan zakljucak sa anand testa :

Aagain, this isn’t meant to be a totally comprehensive analysis of the Galaxy Nexus’ sound characteristics, just some educated impressions. Subjectively the Galaxy Nexus sounds nice and clean, and is absent of the annoyingly audible background noise and whine that’s present on some of the other noteworthy phones we’ve tried as of late. Francois (supercurio) has expressed a few times that the Galaxy Nexus has good audio potential, and that alone should tell you something
;)

Izvinjavam se za ovoliko post ali kapiram da je sve ovo veoma korisno ;)

Poslednja izmena:
Eto vidis, i bolje nego sto si se nadao :)

Btw, cime konvertujes/pustas flac na telefonu?

Ne znam da li sam dobro razumeo ali samo prekopiram flac, mp3 sam skoro sve obrisao sa kompa, imam jos neke mp3 ali samo 320kbps albume i diskografije.. Standardni muzicki plejer na Wave-u jer drugi prakticno i ne postoji :d

A sta imas od toga? :)

Pa to konvertovanje nema smisla, ako 192, 320kbps konvertujes u flac taj fajl ostaje mp3 samo je tezi u Mb nekoliko puta :)

Ljudi obicno flac konvertuju u 320kbps sto i nije lose jer se minimalno izgubi na kvalitetu jer slusas na mobilnom telefonu a fajlovi su znacajno manji.

Imas krs tih free programa a ja koristim ali retko dBpoweramp.

Sad citam na jos milion foruma da je Nexus audio cip primetno bolji od Yamaha cipa iz SGS II kao i da ne zaostaje puno za Wolfsonom iz SGS I i IP4 ali bez voodoo sound fixa, sa tim fixom su ipak primetno bolji :)

Brate urose nisi bas skapirao. Flac je u stvari vrsta kompresije BEZ gubitka kvaliteta. Ako bi kompresovao mp3 u flac ne bi nista dobio osim velikih fajlova. Origonal nekompresovani Wav se odradjuje u Flac i time se dobijaju manji fajlovi ali bez gubitka u kvalitetu. Tako da je prosto rekompresovanje mp3-flac besmisleno.

mp3 ostaje mp3, inace sve ispod 192kbps je jako strokav kvalitet i konvertovanje bilo kog mp3 u flac ima smisla kao zatvaranje cvecare na dan zaljubljenih :d

Flac to mp3 ima logike, zbog ustede prostora a 320kbps je i dalje solidan kvalitet.

Pa sta onda brujite flac flac flac? Meni je 192 kbps koji slusam dobar samo me interesovalo kako se flac cuje...

I dalje ne kapiras? Dobro, ni ja nisam do pre 3 godine dok nisam poceo da blenem po IT forumima.. flac je primetno bolji format od mp3, nema gubitaka u kvalitetu zvuka ali ces razliku primetiti samo na dobrom plejeru, telefonu sa dobrim cipom ili na kompu sa dobrom zvucnom + sa dobrim slusalicama. Zamisli koliko znaci flac kada sam skoro celu mp3 muzicku kolekciju zamenio flac diskografijama i albumima :)

Skini neki flac album sa torrenta i probaj ali nista nece vredeti ako imas default bubice.. nema sanse da primetis razliku.

Pa ajde objasni mi koliko vredi flac u odnosu na mp3 kako pricate, sa jedne strane, a sa druge: nema razloga konvertovati flac ??? Imam senn cx300 II bubice.

Brate ne dobijas nista kada mp3 konvertujes u flac, mp3 ima velika ogranicenja u zavisnosti od bitrejta i kada konvertujes u flac ''kvalitet'' zvuka ostaje isti ali fajl ima .flac naziv i zauzima mnogo vise prostora, kako ne kapiras?

Te slusalice su odlicne, za klasu iznad mojih cx150.

Jos jedan hladan tus za mene.. mislio sam da Nexus ima samo 32Gb verziju:S: a sad vidim da ima i 16Gb.. koje vi verzije imate i kolika je razlika u ceni? Meni je 16Gb malo..

Ne znam da li gsm nexus ima sa 32gb. Verizon modeli su sa 32gb.

Neeeee, pa ne mogu da verujem, a ja One S otpisao bas zbog nedostatka micro sd slota.. idi bre:wall::wall:

Poslednja izmena:
Hoće da ti kažu da ne vredi konvertovanje mp3 u flac zato što je mp3 sam po sebi loš kvalitet i od lošeg nikako ne možeš dobiti dobro. To ti je kao kada bi hteo da sliku od 1mpx razvučeš na bilbord, biće loše.

Ne znam da li gsm nexus ima sa 32gb. Verizon modeli su sa 32gb.

Poslednja izmena:
Pa naravno da mi je jasno da dobijam .flac i veci fajl...zanimalo me da mi prosto objasnite kako i sta, al evo sonic vas je preduhitrio :)

16gb je jedina verzija za gsm.

Urose, sve to sam ti napisao u prethodnim postovima, mp3 se inace najcesce dobija konvertovanjem flac-a a to znaci da dobijas visestruko manje mp3 fajlove sa visestruko losijeg kvaliteta..

Au al sam se smorio za 16Gb.. Ipak je ovo Android, par vecih aplikacija, nekoliko flac albuma i necu imati za duzi 1080p klip :smash: A kapiram da je vec nesto zauzeto i da kada prvi put upalim fon necu imati ni 10Gb slobodno.. au bedaka, znaci moram da se oprostim od flaca i predjem na 320kbps ili da prebacujem i oslobadjam memoriju non-stop.

Posto sam postavio previse pitanja ovde i prekinuo vam standardnu polemiku resio sam da sam potrazim neke odgovore i dosao sam do zanimljivih info :) Mislim da sam definitivno resio pitanje sledeceg, i prvog Android telefona, da udjem u taj svet u velikom stilu :)

Verujem da ce vecinu ovo interesovati.

Guglao sam o onome sto me bas zanima, o audio cipu i kvalitetu Nexusa. Aj sad polako ;)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1365466
Odavde sam poceo. Zatim dolazim do ovih podataka :

Sto znaci da je bolji od SGS II ;)

Ima dosta postova u ovoj temi ali cu polako procitati sve, sada sam samo preleteo.
http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-1311786.html

I jedan odlican test koji sve govori :) Poredjenje sa Nexus S modelom koji ima Wolfson i predstavlja jedan od najboljih muzickih modela ikada, posebno uz voodoo. Tu je i Razr a Nexus lepo dere Motorolu.

http://www.anandtech.com/show/5310/samsung-galaxy-nexus-ice-cream-sandwich-review/13

Zakljucak je da Nexus ima sasvim solidan audio kvalitet, spikerfon je malo tisi ali je ok u sustini (iskreno spikerfon palim 1 mesecno pa mi se hebe), prema nekim komentarima bolji je od SGS II i vecine konkurenata ali ne moze da dostigne SGS I, III i Nexus S koji su bez mane prakticno uz voodoo.

Mislim da sam resio sve dileme samo je pitanje kada cu da pazarim. Mislim da ipak cekam sledeci ugovor da bih uzeo neki solidan fon za dinar, prodam ga i dodam za polovan ili nov Nexus, do tada cu da arcim Wave jer posebno sada leti osim standardnih funkcija, muzike i kamere nesto nemam volje da se zezam sa telefonom :) Da ima Wolfson bilo bi jos bolje ali sta da se radi..

I jedan zakljucak sa anand testa :

;)

Izvinjavam se za ovoliko post ali kapiram da je sve ovo veoma korisno ;)

Brate ko da Spejs Satl kupujes...:d

Brate trazim ono sto mi odgovara ;) A niko o ovome ovde nije imao bilo kakvu informaciju..

Poslednja izmena:
Ne brini za 16gb... dosta je to prostora.

Neka imas 15-ak albuma flac to je koliko.... 4.5 gb? Neka snimas 1080p video relativno cesto i neka bude jos 4gb to je sve zajedno 8-9gb...Ostaje ti do 13gb (koliko je meni na scr shot-u) jos 4gb za aplikacije, slike... sta god. Ne napuni se tako lako 16gb. Takodje imas foldersync i pored njega i cloud servisa (dropbox, box i gdrive zajedno daju jos 15gb) ne vidim razloga da recimo sav video materijal ili slike drzis na telefonu dozivotno :)

Ja pod Misc imam cwm folder sa 2 i kusur gb gdje je backup... Taj backup cu da obrisem i napravim novi na kompu preko toolkit-a cim izadje oficijelni JB image.

b294acb2-27f6-d3c6.jpg

Samo da javim da sam upravo dobio ''legalni'' 4.0.4 na yakjuxw. Čisto da znate koliko bi čekali :D.

Šta da vam kažem, to su te prednosti pure Google telefona :p.

Inače sam već zadovoljan što brže pali kameru i auto-rotate. Live wallpaperi ne rade ništa bolje, verovatno tek na JB.

Mene zanima kako se pokazao ovaj Oleophobic Coating na Nexusu u odnosu na Gorillu sto se tice grebanja, jer ga planiram kupiti kad istekne podrska za moj SGS, do tad nista! :d

Oleophobic coating nema nikakve veze sa grebanjem. To je samo premaz preko stakla koji bi trebalo da smanji mašćenje ekrana. Što se toga tiče, nisam baš zadovoljan.
:zgran::zgran::zgran:
***, sta on pita... ovo je da se krstis i levom i desnom :zgran:

Ali dobro, ionako ima 153 postova cistog junskog lupetanja, pa me i ne cudi stepen "znanja"...

Nazad
Vrh Dno