Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Pa nisam se nakostrijesio vec niste realni ... eno silnih problema sa hox-om, pa sa ovim telefonom pa sa onim, i sad je 24fps-a problem i nexusu je smece. Niko nece napraviti, nema trenutno idealan telefon. Najbolji telefon. Telefon koji ce sve da ostavi bez daha.

720p na 30 fps u novembru prosle godine je bilo odlicno.

Ko zna, mozda 4.1 donese neki update kamere pa dobijemo tih famoznih 30 fps/1080p ....

Poslednja izmena:
*** vas fps. Taman ti nesto znaci, kao da se profesionalno bavite snimanjem/slikanjem. Telefon je najvise za multimediu, web i ostalo.
Ovo je jedini android koji bi kupio trenutno. Sve drugo sem googleovov tela je po meni propala investicija.

Sonic, javi utiske sa JB, nadam se da ce Cyanogen odraditi za moj sgs. St mislis? Necu se zaebati u buduce ni sam jednim proizvodjacem njihovim bloatwareom, launcherima, kasnjenjem updatea itd... Nexus zakon.... :beer:

Sonic, javi utiske sa JB, nadam se da ce Cyanogen odraditi za moj sgs. St mislis? Necu se zaebati u buduce ni sam jednim proizvodjacem njihovim bloatwareom, launcherima, kasnjenjem updatea itd... Nexus zakon.... :beer:

Ja od JB očekujem malo ubrzanje i wi-fi direct, ne znam šta bi drugo mogli da poprave. Možda malo ui peglanje.
Ne znam za Cyanogen i sgs, slabo to pratim. Mada ako ima ics, ne vidim što ne bi uradili i za jb.

Evo jedna informacija koju možda niste znali :)
Osnivač Cyanogen moda od pre nekih godinu dana radi za Samsung. Kada sam to tada čuo, nadao sam se da će doći do nekih velikih promena u touchwizz-u i da će biti više kao stock, ali ništa od toga :)

Pa da nece biti skokovite promjene kao sa Gb na ICS pretpostavljam. Sta znaci opcija 'wifi direct" imam je, ali nisam pokusavao.. I znam za tog lika da je presao u Samsung :thumbup:

Ne znam stvarno tako da nemoj da mi veruješ.

To ti je direktno povezivanje dva uređaja koja podržavaju taj protokol i omogućava slanje fajlova, strimovanje filmova, muzike, čak i preslikavanje displeja telefona na tv. Veza se ostvaruje preko wi-fi, ali uređaji nisu povezani na neku treću wireles mrežu, već npr telefon šalje wi fi signal direktno televizoru. U praksi to znači da ja npr imam hd film na telefonu, dođem kod tebe i bežično se povežem na tvoj tv i pustim film na njemu.
Naravno možeš da prebacuješ tako i fajlove sa jednog na drugi telefon.

Nisu, ima drugih telefona tipa s2 i s3, a i laptopova.
Mada ranije je bila priča da samo uređaj koji šalje mora da ima wifi direct, dok onaj što prima može samo da ima mogućnost wifi-a. Mada, čini mi se da to nije istina.

Dobro, za telefone znam, a za lap topove recimo nisam znao. Hm, prakticno je to za recimo striming slika/videa sa telefona na tv...

Dobro, za telefone znam, a za lap topove recimo nisam znao. Hm, prakticno je to za recimo striming slika/videa sa telefona na tv...

Pa da, najviše za to.
Mada moja želja je da za par godina, kada telefoni budu mnogo jači nego danas u potpunosti zamenim laptop telefonom (naravno za neke normalne radnje). Npr, imam samo tv u sobi i bežičnu tastaturu za telefon. Iz kreveta povežem fon na tv, tastaturu na fon i uživam ma velikom ekranu, mogu da gledam filmove, budem na netu, radim normalno u office-u.... Nije loše? :)

Sto smart tv? Sa ovim gore ce moci na bilo koji monitor/tv sa hdmi prikljuckom.

Sto se tice 4.1 ja ocekujem dosta po pitanju optimizacije...Jos uvijek ne mogu da isprate xda dev's po pitanju kernela...ROM su upeglali zaista sjajno. Sto se tice UI-a, tu ne vjerujem u drasticne promjene, mozda malo sminkanja interfejsa app drawer-a, kamere, galerije, to je to. Sto se same kamere tice, ja sam zadovoljan bez obzira na "samo" 24fps/1080p. Ako promijene odnosno omoguce 30fps bice zapusena usta mnogima ovdje....;p. Sharing opcije mislim da ne mogu biti bolje nego sto jesu.

Ono sto me najvise zanima jesu google maps, tu cekam da vidim sta ce da predstave.

Pa da, ali hoću da sve to bude bez žica, zato mi treba smart tv koji podržava wifi direct.

Google je pre par nedelja imao konferenciju samo za mape. Predstavili su offline mape i navigaciju i mnogo mnogo bolji 3d mod.

Nisam siguran da ce preko wifi direct moci da se prenosi signal tako da imas potpunu kontrolu telefona sa misem i tastaturom...Uostalom, taj dock se stavi kod tv-a, kablove je danas veoma lako sakriti i to je to. BT mis&tastatura i gotovo.

Gledao sam samo par scr shot-ova sa te prezentacije, nisam primijetio kako na telefonu izgledaju. Imas neki link?

Eh kad bi ta navigacija i kod nas zazivjela ...

Nisam siguran da ce preko wifi direct moci da se prenosi signal tako da imas potpunu kontrolu telefona sa misem i tastaturom...Uostalom, taj dock se stavi kod tv-a, kablove je danas veoma lako sakriti i to je to. BT mis&tastatura i gotovo.

Gledao sam samo par scr shot-ova sa te prezentacije, nisam primijetio kako na telefonu izgledaju. Imas neki link?

Eh kad bi ta navigacija i kod nas zazivjela ...

Naravno da će moći :)

Nemam, gledao sam na YouTube live prenos. Prikazali su te mape na ipadu. A to mi je malo čudno, može da se desi da budu jako zahtevne i da su zato koristili novi Ipad. Mada opet ne verujem da bi napravili da ne radi na nexusu. Traži nešto tipa New gmaps na Google ili YouTube.

Što se tiče navigacije u srbiji: http://www.youtube.com/watch?v=kdVivO6T3WA&feature=youtube_gdata_player

Takođe, negde sam video da postoji hakovan gmaps gde navigacija radi svuda.

Bas zato sto su prikazali na iPad-u, htio bih da vidim kako to izgleda na Android tabletu ili bas Nexusu...

Ovo sa videa je bez veze, skinuta ta modifikovana aplikacija (bilo na engadget-u, ja probao dok sam imao dhd) ali nije to to...

Izbacili su JB figuricu na travnjak, a danas počinje i konferencija, vreme je da se vratim na stock i sačekam update :)
Ne znam da li da stavim takju verziju, to je verzija nexusa koji se kupuje na play store?

Za 6 sati pocinje konferencija za stampu :D. Jel danas predstavljajuvtaj JB. Skino sam onaj Google IO mozda bude neki strim ili nesto:D

Ne znam da li će baš danas.

U 20.45 počinje konferencija what's New in android

Poslednja izmena:
Bice strim na yt, a vrlo vjerovatno i u aplikciji neki link...

@dr.sonic
Ja ne bih zurio sa update-om na JB...

Sonični, je l' si stavio Liquid 1.5? Ja ga sad stavih, videću kako se ponaša.

Nisam, video sam da je izašao, ali ga nisam stavljao zbog 4.1 updatea.
Sada se vraćam skroz na stock, a ako ne bude update u skorije vreme onda cu staviti 1.5.

Update nema sanse da dodje danas. Ja mislim za jedno 7 dana mozda vise manje. Kad je izasao za Nexus S update na ICS, ja mislim da nije istog dana?!

A i to sto kaze Uros... Ne bi zurio jer to ce biti zbrda zdola, kao sto je bilo za Nexus S, pa je tek posle mesec dva izasao konacno ICS koji valja.

Dobar je ICS, samo sam primjetio barem 30% losija baterija nego na Gb. Sta je reci :banghead:

Nazad
Vrh Dno