Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Tablete animaciju kada skroluješ desktop :)
Ima gestures, mada nisu nešto korisne, osim one pinch out da od zumira na svih 5 ekrana.
Može da sakrije imena aplikacija i u folderu, to nova nema.
Mislim da je fluidniji pri vraćanju na home screen iz aplikacija.
I malo je lepši, mislim na one drop down menije kada držiš neku ikonicu i tako te gluposti.

Možeš u novi da bekapuješ sva podešavanja i izgled, pa probaj ovaj.

Haha, ne verujem, običan restart je rešio (za sada) problem baterije! :)

Sada sam pogledao. Najkorisniji je onaj brojač nepročitanih poruka i poziva, ali to je samo u prime, a ima ga i Apex.

Apex to ima u verziji koja se placa?

Ima ima. To je opcija unread count notification.
Mada u suštini niji ni to preterano korisno jer imaš prave notifikacije gore u baru.

Mogao bih da ga probam, ranije sam ga koristio i posle nekog vremena bi poceo da me zeza, Nova mi je radila mnogo bolje i kupio bih Prime verziju da mogu...

Meni se javio onaj problem sa widgetima i mislim da je nova kriva. Koristiću Apex par dana pa ću videti.

Da. Kada bih ja birao, voleo bih da to bude Motorola, sa kućištem od kevlara i velikom baterijom kao razr max, hd samoled + od Samsunga, a15 procesorom, ostalo nije preterano bitno.

Heh..pa videćemo šta će biti od svega toga :)

Mislim da Motorola nema luksuz kao samsung da izbaci malo slabiji nexus kao Gnex, već će morati da da sve od sebe.. To može da im bude velika odskočna daska.

Ja ne znam...bilo bi super kada bi iskoristili A15 čip, ali koliko vidim Samsung će u ponudi imati samo dual core verziju do kraja godine, a ne verujem da će sledeći Nexus praviti u dual core varijanti..

Motorola je u razr stavila ti opam 4 čip, kao što je u nexusu. Ti već testira a15 procesore, serija 5.
Imaš demonstraciju na youtubu, kačio sam po forumu par puta. Takav dual core je mnogo jači od svih današnjih quad core procesora.

Znam ja da je taj dual core jači, ali hoću da kažem da ne verujem da će stavljati tako nešto sa marketinškog aspekta..kako korisnicima da objasne da je taj dual core, brži od njihovog, do juče,quad core-a...

Čitajući šta piše ovde na kraju (http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-A15_MPCore), quad core modeli bitrebalo da dođu tek u 2013. godini, a sledeći Nexus telefoni izlaze krajem ove godine..

Samo neka okače benchmark rezultate i svi će zaboraviti istog momenta na quad core :)

Pozdrav svima. Danas sam prebacio tel. sa jakyuxw na jakyu verziju sve je proslo ok. Nisam vise mogao da cekam update.

Sad ide glupo pitanje. Instalirao sam Go Launcher i u glavnom sve podesio. Onda sam se izglupirao i obrisao contacts shortcut iz home dock-a. I to sad ne mogu da vratim. Jel ima neko ideju kako namestiti kontakte?
4faf5220-bf78-e577.jpg

pa povuci ih nazad ? stavis na desk top pa prevuces u dock.
Inace probaj NOVA launcher. Mnooooogo fluidnije radi od Go Launchera (koji sam do skora koristio)

Ne mogu da nadjem kontakte nigde, nisu u aplikacijama, nema ih u widgetima..... zato ne mogu da ih vratim. A probacu taj NOVA launcher, nesto mi se ne svidja kako radi ovaj Go Launcher, mnogo cesto "secka". Hvala.

Gde ima da se kupi neksus?
Koliko sad kosta?

Da. Kada bih ja birao, voleo bih da to bude Motorola, sa kućištem od kevlara i velikom baterijom kao razr max, hd samoled + od Samsunga, a15 procesorom, ostalo nije preterano bitno.

To jedino ako kupis te razlicite Nexus-e (od razlicitih proizvodjca), pa ih sam prepakujes, u kucnoj radinosti :D

Od Motorole kuciste i bateriju, od Samsunga ekran i procesor, od HTC-a... kameru? :p... i tako redom :)

Ne mogu da nadjem kontakte nigde, nisu u aplikacijama, nema ih u widgetima..... zato ne mogu da ih vratim. A probacu taj NOVA launcher, nesto mi se ne svidja kako radi ovaj Go Launcher, mnogo cesto "secka". Hvala.
Uđeš u meni i zove se People, to su kontakti.

Gde ima da se kupi neksus?
Koliko sad kosta?
Imaš u vipu, verovatno neko prodaje i u oglasima.

To jedino ako kupis te razlicite Nexus-e (od razlicitih proizvodjca), pa ih sam prepakujes, u kucnoj radinosti :D

Od Motorole kuciste i bateriju, od Samsunga ekran i procesor, od HTC-a... kameru? :p... i tako redom :)
Motorola već koristi samsung displeje za razr, takođe već koristi texas instruments procesore, a kamera može biti od bilo koga.

Auuuu, danas mi nije dan, bolje da nisam nista ni pocinjao :) Presao sam najmanje 15 puta pogledom i nisam skapirao. No nema veze, mozda je to i dobro. Instalirao sam NOVA launcher i odusevljen sam. Telefon mi nije bio ovako brz ni kada je bio kupljen i bez aplikacija. Pa ovo leti, sve se odaziva momentalno. Jel imas i neki widget uz taj launcher da preporucis, kao sto ih prave za Go Launcher?

Pored nove imaš Apex louncher koji je skoro isti kao nova, samo možda ima neku funkciju više.
Nemam neke posebne widgete, koristim one koji mi se svide.

Mislim da nema direktnih NOVA widgeta. Za vreme koristim Fancy widget, za power widget - power controls (sa gomilom uklj./isklj. dugmica)
Sa Nova launcherom kao da sam dobio drugi telefon, jednostavno fantastican.

Stvar koju sam malo pre otkrio, mada ne znam da li je funkcija apexa ili ics-a: kada sa nekog home screen-a hoćete da obrišete ikonicu, držite je, prevučete do one kante gore i ako je tu zadržite sekund dva dobićete opciju da potpuno izbrišete aplikaciju tj uninstalirate.

Da li je neko razmisljao o extended baterijama? :)

Vrh Dno