Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Juče sam bio u ušću i reko da svratim u comtrade gore na 3. spratu, znam da imaju izložen onaj samsung smart tv. Hteo sam da povežem telefon sa tv-om preko wi-fi direct i da pustim neki film sa telefona. Uključio sam to na telefonu i na tv-u i tv je našao moj nexus i kada stisnem da se povežu, na tvu ki kaže da uđem u podešavanja na telefonu i prihvatim povezivanje. Samo to nisam našao nigde i nisam uspeo.

Sada sam istraživao po netu za wi fi direct. Opcija postoji, ali nam treba aplikacija koje još nema. Izgleda da je cm9 ubacio to u sam rom. Takođe sam našao i neku aplikaciju koja je tek u razvoju i koja će to podržavati. Moraću još malo da bunarim po internetu :)

Današnji dan upisujem u kalendar crnim slovima :)
Devojci ispao iz ruke moj nexus na go beton (ili su kamene ploče, u svakom slučaju jako tvrdo i hrapavo) , jedno 1m visine možda malo više, ravno na ekran i posle se isprevrtao kao lud. Ekranu apsolutno ništa, ni tačkica, ali sam dobio male ogrebotine sa donje, gornje i desne strane. Ništa preterano vidno i strašno.

Današnji dan upisujem u kalendar crnim slovima :)
Devojci ispao iz ruke moj nexus na go beton (ili su kamene ploče, u svakom slučaju jako tvrdo i hrapavo) , jedno 1m visine možda malo više, ravno na ekran i posle se isprevrtao kao lud. Ekranu apsolutno ništa, ni tačkica, ali sam dobio male ogrebotine sa donje, gornje i desne strane. Ništa preterano vidno i strašno.
Ah te zene :p

Gledao sinoć na netu, ima ljudi koji su to radkli, kažu da se jako lako radi. Uspitaću to još malo.

Gledao sam ja na netu kako rasklapaju (strucnjaci) Htc HD2. Otprilike je to izgledalo kao da seku mladi sir :) . Zatim sam pogledao kako to radi neki lik na youtube. Krenuo je isto kao i oni stricnjaci, ali mu nesto nije islo, pa je dohvatio neki srafciger, i poceo da kopa po ivicama ekrana :) znaci, zaboravi.

Gledao sam ja na netu kako rasklapaju (strucnjaci) Htc HD2. Otprilike je to izgledalo kao da seku mladi sir :) . Zatim sam pogledao kako to radi neki lik na youtube. Krenuo je isto kao i oni stricnjaci, ali mu nesto nije islo, pa je dohvatio neki srafciger, i poceo da kopa po ivicama ekrana :) znaci, zaboravi.

Cccc, sumnjaš u mene... :)

Meni je ispao jednom i to sa kolena, ne iz ruke, a juče je mojoj devojci! :)

Prvi post sa GNex-a....:)

Kako se gasi prokleta predikcija I vibriranje tastera prilikom kucanja????

To je to, hvala! :)

E sad dalje, posto sam dobio polovan telefon, ispred prednje kamere je parcence neke plave folije ili tako nesto, ima li neki dobar servis da odnesem da to skinu? Cini mi se da je mijanjan displej pa mi to licina neki ostatak...nesto tako bem li ga :)

To je to, hvala! :)

E sad dalje, posto sam dobio polovan telefon, ispred prednje kamere je parcence neke plave folije ili tako nesto, ima li neki dobar servis da odnesem da to skinu? Cini mi se da je mijanjan displej pa mi to licina neki ostatak...nesto tako bem li ga :)

Ne znam kakva je to folija, na novim telefonima toga nema. Begram je ovlašćeni servis za samsung, probaj tamo.

Sredio sam to za cas...ostalo parce folije ispred kamere...

Idemo dalje:
1.Da li i kako radi swiftkey na telefonu?
2. Kako da namjestim da nakon instalacije nekog programa ne dobijam automatski i shortcut?
3. Kako da vidim sve pozive a ne samo odlazne?
4. Dajte neki widget za vremensku prognozu ili app a da izgleda dobro na ovom ekranu :)

Edit:
Kako namjestiti da u galeriji vidim fotke sa kamere samo ne i ostale gluposti?

Poslednja izmena:
Sredio sam to za cas...ostalo parce folije ispred kamere...

Idemo dalje:
1.Da li i kako radi swiftkey na telefonu?
2. Kako da namjestim da nakon instalacije nekog programa ne dobijam automatski i shortcut?
3. Kako da vidim sve pozive a ne samo odlazne?
4. Dajte neki widget za vremensku prognozu ili app a da izgleda dobro na ovom ekranu :)

1. Radi odlično ova nova beta (stara beta loše), ja je koristim
2. Idi u Google play, settings > auto add widgets odštikliraj. Nisam 100%siguran jer nisam probao, ali trebalo bi da je to
3. Pa vidiš, dolazni je plava strelica, odlazi zelena, propušten crvena.. Takođe možeš da stisneš na određeni poziv i on otvori detaljno onda.
4. Nema ga, svi su ružni :) na one X sam video jedan lep hd, ali mislim da je to sense widget

Poslednja izmena:
Meni je Palmary weather pro bas lep, mislim nikakav kiceraj, a simple and useful :)

bc02c437-e2c0-20f1.jpg

Koji je ovo widget za prognozu? Ovako nesto mi se dopada :)

Fancy widget je bas fensi :) a ako ne zelis da ti se ostalo vidi u galeriji (isto sam i ja pitao ranije) instaliraj sa marketa QuickPic, posle samo drzis prst na slikama (folderu) koji ne zelis da bude u galeriji i stisnes exclude. Naravno QuickPic korists kao zamenu za gallery

Fancy widget je bas fensi :) a ako ne zelis da ti se ostalo vidi u galeriji (isto sam i ja pitao ranije) instaliraj sa marketa QuickPic, posle samo drzis prst na slikama (folderu) koji ne zelis da bude u galeriji i stisnes exclude. Naravno QuickPic korists kao zamenu za gallery

Ima drugo rešenje za te slike u galeriji, ne moraš ništa da instaliraš. Ako te zanima, reci :)

Naravno stavis u taj folder sto neces da se vidi ".nomedia" fajl i reboot i nema ga :)

Nazad
Vrh Dno