Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Pa rekoh, solid Explorer, flipboard, beweather, sports tracker, after focus, pic say, hdr camera +, after ps tuch.

Tek sada vidim tvoju sliku, 2 dana 50%??? Kako to?

Poslednja izmena:
Lepo ti kazem da sam zadovoljan :)
Sve to sto sam napisao, znaci ne gasim nikad nista, ni preko noci, takodje i ukljucen refresh vremenske prognoze na 2h.
Sa nova launcherom, telefon je postao perfektan

Auuu, ti si mu ga bas dao po instaliranju. Ako te ne mrzi, pobrisi sve to, pa vidi kako se ponasa. Nema drugog razloga za smanjenje trajanja baterije.

Poslednja izmena:
I ja ga nikada ne gasim, uvek je u sinhronizaciji, prognoza i tako to, ali tvoju autonomiju nikada nisam imao. Koji program za bateriju si koristio i kako?

I meni se desavalo da mi nesto pojede bateriju... Nikad nisam otkrio uzrok....
Inace, meni telefon izdrzi od ujutru do uvece, sa jace od 3 sata screen time. Vise od toga nema sanse.

Definitivno ga ja ne arcim kao vi :) Ako kojim slucajem igram igre, oko 1h dnevno, onda baterija izdrzi dan-dan ipo. Ovako, obicno do dva dana.

Meni je pojelo pre neki dan opera mini jedno 20% baterije preko noci... E sad, ne bi ja ni skontao, ali znam da mi opera pravi problem kada surfujem i onda pritisnem home, tada ce da radi u pozadini, dok ako izadjem preko back button-a, ona ce se kesirati i telefon ce otici u deep sleep...

Sigurno ne koriste telefon kao ti, a evo jedno suprotno od tebe koriscenje :)

uploadfromtaptalk1336991613660.jpg
uploadfromtaptalk1336991647219.jpg

Ali u procesima nama ništa neobično. I vidi se da mi je android OS pojeo bateriju, ne znam šta tu spada?

Definitivno se nesto cudno desava sa konekcijom kada je ekran ugasen. Krenem da prebacujem slike i filmove sa Folde sync-om. Krene da prebacuje jedan film i odprilike 1% prebaci za 1 sec. Ok, rek'o, odo da se istusiram i kad se vratim sve ce da bude prebaceno. Dodjem ja posle 10ak minuta, upalim ekran, kad taj isti film dosao do 62% i dok je ekran ukljucen pici istom onom brzinom (1% za 1 sec.) i brzo stigne do 67%, ja ugasim ekran i posle 10sec ponovo ukljucim, kad on dosao do 63%. Znaci kad je ekran ugasen sve ide mnoooooogo sporo, tako da mi je jedino resenje da drzim ekran ukljucen dok se sve ne isprebacuje.

Hektore jel ti ukljuceno keep wifi on during sleep? Always treba da stoji...

Probaj AirDroid, cisto radi reda...

Vidim da se još neki ljudi žale na solid da i im jede bateriju, tako da je verovatno to u pitanju. Mada nije mi jasno što nije krenulo čim sam ga instalirao, već tek pre par dana.

A imam još jedan čudan problem. Pobrljave mi svi Widgeti, funkcionišu, ali ne menjaju svoj izgled. Tipa na power widgetu menjam stepen osvetljenja i vidim po ekranu da se menja, ali on stalno pokazuje auto (ako je na tome bilo). Čim restartujem nova louncher, ono sve proradi, ali ne verujem da je u tome problem jer novu koristim odavno, a ovo sam primetio isto pre par dana.

Sa Airdroidom radi normalno, ali sa folder sync mi je nekako automatizovano, samo pritisnem dugme i slike odu na komp u tacno odredjeni folder.

@DrSonic
Da nisu svi ti problemi od updejta ?

Posalji mail developeru aplikacije ili neko ko je na istom ROMu kao ti nek proveri da li mu radi...

Nisu, apdejt je bio odavno. Ovo sa baterijom sam primetio pre 2 dana, ovo sa widgetima pre najviše 5 dana.

Ne jede solid bateriju. Zamrzao sam ga titaniumom, ali izgubio sam 9 procenata za 52 minuta, a nisam bio kraj telefona.
Sledeći osumnjičeni je nova launcher :)

Ja ti kazem da je Apex najbolji :p

Sada sam ga stavio, ne sećam se zašto mi se nije svideo prvi put :D moguće da je imao neki update koji je ispeglao sve. Žao mi je što ne mogu da ga kupim.

Samo ne znam šta mi je činiti ako to ne reši problem baterije :)

Nije nova sigurno. Ja je koristim i nemam problema. Da sam na tvom mestu i da imam toliko vremena na razbacivanje (a nemam :D), ja bih odradio reset, pa lagano instalacija svega ponovo (sem onih zadnjih par komada sto si instalirao) i na kraju lagana kalibracija (odnosno brisanje battery stat) i trebalo bi sve da bude ok, ukoliko nije nesto hardverski (baterija ?)

Poslednja izmena:
Zar nismo utvrdili da je battery stats placebo efekat? Cak sam i kacio onaj link sa objasnjenjem od one Diane...

To u stvari nije kalibracija u pravom smislu te reci. To je prosto brisanje "battery stats" iz systema.

Poslednja izmena:
Izgleda da nije nova, opet mi je sat vremena bio budan, a nisam ga takao. Apex ostaje u svakom slučaju :D

Skinuću neki program za bateriju i procese da vidim šta ga drži budnim.

Nazad
Vrh Dno