Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ja ću sačekati još neki dan, pa ako ne stigne uradiću isto što i ti.

Ne znam da li je to moglo ranije ali dok snimas video, mozes i da napravis fotografiju :)
Ma uradi to odmah, ko ce da ceka da Sljamsung izbaci update :)

Moglo je i ranije :)
Možda ću sutra, sada imam neke obaveze :)
Da li možeš nekako da proveriš da li radi noise cancellation tokom poziva? Telefon ima dva mikrofona, ali to ne radi. To mi je i jedina velika zamerka telefonu. Danas sam pričao i duvao je jak vetar, sagovornik sa druge strane me ništa nije čuo, prilično sam se bio iznervirao.

Tu ni noise cancellation ne pomaže.

Možda je danas bio ekstreman slučaj, ali i kada je manja buka sve se prenosi i smeta pri razgovoru.

Sir_Oliver jesi li pratio uputstva sa xda za prebacivanje na yakju i posle na 4.0.4?
Koje programe si koristio za backup?

Da, ono upustvo na XDA za prebacivanje na yakju, pa onda update na 4.0.4 pomocu upustva sa androidcentral (samo boot cwm recovery i flash tog apdejta) i to je to.
Nisam radio nikakav backup pre toga, osim slika, klipova, melodija itd.

Znači ponovo si morao da instaliraš sve aplikacije? Nisam to nikada radio, pa nisam siguran kako funkcioniše taj deo :)
Inače kažu da je i kamera boja, ali i da je baterija bolja. Pošto si tek juče stavio pretpostavljam da ne možeš to da potvrdiš (mislim na bateriju)?

Da, ponovo sam sve instalirao. To za bateriju ne moze niko, jos uvek da potvrdi. Ja se samo nadam da je stvarno bolja :)

Pa ako nisi zakljucao bootloader, ostao je otkljucan :) Ja sam ga ostavio otkljucanog.

Pa nisam nista radio posle onoga. A hocu li sada dobijati OTA update ili cu uvek morati rucno da stavljam? Inace, tvoj i moj metod nisu isti, to sam tek posle shvatio :)

Dobijaces OTA update bez problema, to ne zavisi od toga da li ti je bootloader otkljucan ili zakljucan. Ako sam dobro shvatio, kad bi imao neki custom recovery, onda ne bi dobijao OTA. Ili bi dobijao OTA a ne bi mogao da ga instaliras dok ne vratis na stock recovery. Mozda sam to lose shvatio :S
Sta se razlikuje, i ja sam koristio to upustvo, samo sa se vracao na yakju 4.0.2 jer nije bio postavljen image za 4.0.4?

Pa to, ti si isao prvo na 4.0.2, pa si onda primenio update, a ja sam odmah ubacio 4.0.4. U sustini je isto :)
a ako bih hteo sada da rutujem, da li mogu da primenim bilo koje ranije resenje koje je vazilo i za 4.0.2? I da li se gube podaci kada rutujem, ako vec imam otkljucan bootloader?

Mislim da moze da se rutuje isto kao i 4.0.2 - flesujes recovery i superuser i to je to :) Mozes da probas i preko onog GNex TOOLKIT, ako te mrzi da kucas komande :)
E sad, da li se resetuje fon ne znam ali ne bi trebalo - samo kad se otkljucava bootloader se sve brise.

Dve stvari su sigurno promenili kod kamere, a dve sam mozda umislio :)
Sigurno mnogo brze ulazi u kameru sa lock screena, bukvalno za sekund, i sada funkcionise ono fokusiranje kada drzite okidac.
A ono sto sam mozda umislio je da su ubacili neku softversku stabilizaciju slike pri fotografisanju, i da je fokusiranje brze.
Sto se tice jacine zvona, meni je apsolutno isto, nije ni malo glasnije.

Da, zvono nije glasnije niti je sredjeno automatsko osvetljenje, opet je slabo.

Osvetljenje držim na najmanjem, pa ga ručno menjam preko susreta ako zatreba.
Hektor, evo za 15min.

Prvo bi bilo dobro da ides u Device Manager i izbrises drivere za Nexus ako ih uopste imas. Posle toga ides ovde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1392310 , i imas dva nacina, automatski i rucno.
Skroluj malo dole i imas stavku 1. INSTALLING ADB/FASTBOOT DRIVERS, i pratis samo sta ti tu pise. Ja nisam ni skinuo Toolkit, jer sam hteo da radim sve rucno da bih nesto i naucio.
Kada instaliras drivere, za svaki slucaj restartuj komp i to bi bilo to.

Stavljanje 4.0.4 sam radio preko ovoga http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1391881&highlight=yakju (naravno preskocio sam deo o driverima iz ovog uputstva).
Sve je lepo napisano, korak po korak. Jedna napomena samo, sve sto skines (oba zip-a, i onaj iz attachmenta i 4.0.4 image) otpakuj u jedan isti folder bez subfoldera. Evo i slika kako je to kod mene izgledalo.
I instaliraj sve sto pise optional u uputstvu.
Nadam se da sam jasno ovo ispisao :)
Još sam zaboravio da na telefonu u meniju developer options treba da uključiš usb debuging.

Prilozi

• nexus.JPG
    nexus.JPG
    91.2 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Pa to sam i ja rekao, čak sam dao i isti link :)
Ali zanimljivije je kada radiš to sam, posle se osećaš lepše.

Hehe, secam se prvih mojih cackanja sistema... :)

Root na O2X je prosao bez problema, SuperOneClick je ucinio taj posao smesnim. Medjutim, posle malo vremena odlucim da se dalje bavim cackanjem - preko ROM Managera flashnem CWM, i skinem WIUI (blago modifikovan MIUI naravno, od strane Wajk-a sa XDA) i custom kernel, koji odlucim posle da ubacim. Ne znam ni sam zasto, skinem i temasek-ov KANG i bacnem i njega na karticu, internu.

Titaniumom sacuvam sve, ipak backupujem i sistem i krenem svoj prvi flash! :D Zavrsi se sve, reboot, i upadnem u bootloop. Mhm... Aj opet sve. Isti rezultat. Popio pivo, kako mi je Djilkosh_NS i savetovao, ali opet malko se znojim... Nabacim mu taj CM7, kad vec imam i njega. Prodje sve kako valja, za 2min i, uspe reboot!

Moj prvi susret sa AOSP-om bese... Los. :D Nije mi se svideo nikako, a najveci problem bese sto su mu swap-ovane interna i externa sdcard, a meni sve na internoj, ukljucujuci Titanium folder... Vec se gadno znojim, pokusam SVE da nekako okrenem memorije (tad sam jos bio znacajno noobastiji) ali od svih podesavanja u CM7 ne nadjem tu koja to radi... ******. :D

Tu vec gadno pizdim, nema sanse da vracam preko Marketa 50ak aplikacija, i odem nazad u recovery,vraticu backup. Medjutim, i tu CM7 vidi samo externu memoriju! Vec popi*deo gadno! Ne znam sta da radim, jedino gore bi bilo da sam ga brick-ovao... Odem na net i okrenem naopacke WIUI thread trazeci odgovor i nadjem ga - bootloop se javlja tu i tamo posle flasha, lek je wipe data pre reboota.

Mountujem nekako preko CWM-a USB storage, posto sam naravno imao sve i na kompu, i flashnem WIUI i wipe-ujem data i napokon bootujem fon! I tako je sve pocelo... :)

Danas imam mnogo vise iskustva i ne znam sta bi me sad moglo iznenaditi. Sad, stavise, cekam da prestanem s njakanjima s flashovanjem i ostalim i ustalim se s necim... :D

O2X via TTv2b5

Pa to sam i ja rekao, čak sam dao i isti link :)
Ali zanimljivije je kada radiš to sam, posle se osećaš lepše.

Apsolutno se ne gadim najbrzeg resenja. Vise se nema vremena za zezancije. Mada po vasim nekim komentarima i nije bas nesto preterano ispravljeno (mada ponavljam, da meni ovakav kakav je, savrsen je :)).

Najbolje je da probaš i da proceniš sam koliko je i šta ispravljeno.

Verovatno nema veze sa updateom, ali evo rezultata koje sam ostvario sa baterijom. Mislim da više od ovoga ne može. Ono malo punjenje je bilo preko kompa, ali nije se dopunio ni 10%.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1333295942738.jpg
    uploadfromtaptalk1333295942738.jpg
    54 KB · Pregleda: 95
  • uploadfromtaptalk1333295954988.jpg
    uploadfromtaptalk1333295954988.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 89
  • uploadfromtaptalk1333295965283.jpg
    uploadfromtaptalk1333295965283.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 89
Sto se mene tice, sredjena je najbitnija stvar - baterija.

Jesi li to napisao pošto si video ove slike ili smo u istom trenutku napisali o bateriji? :)

Vrh Dno