Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Da li se još nekome čini da je zvučnik ipak poprilično tih.

Inače, sjajno je što je Google ubacio atenuaciju zvuka za vreme slušanja muzike. Čini mi se da je nije bilo u ics.

Skinite sa gplay-a volume+ i povecajre speaker sound. To je to

Nisam znao... jos sam na 4.0.4 a ako volume+ ne radi na jb necu ga ni updejtovati

Namestice ga developeri ubrzo, ne brini. I ICS kad je izasao, svasta nije radilo, pa su polako sredjivali...

Ne brinem i u pravu si ali telefon je bez volime+ neupotrebljiv, maltene

Zvuk zvonjave je stvarno tih kao i na ICS-u (u nekim custom romovima su to pojacali) ali zvuk u slusalici mi je nekako normalan. Nisam primetio neku razliku u odnosu na neki drugi telefon

Jel nekome radi Viber normalno na JB? Dobijam FC kad treba da potvrdim registraciju sa onim kodom koji nekad stigne a nekad ne...

Ne radi Viber na JB. Valjda ce uskoro da ga srede.

resio sam da ostanem za sada na 4.0.4 yakjuxw....cekacu redovan 4.1.1...mozda se nece cekati 2,3 meseca....:p
odradio sam unlock bootloader, da bi se odradio OTA /kad dodje/, da li sme da se root-uje telefon, i da li sme da ostane ulock-ovan?
tj. sta se od toga sme, a sta ne?
odradio bih samo modifikaciju kamere, imam fullHD plazmu, steta da se ne iskoristi...;)
citao sam na xda forumu za nexus, ljudi su se juce i danas javljali sa problemom oko GPS signala, tj lock-ovanjem, na JB...

kad smo vec kod GPS-a, najnoviji info oko Igo Primo za android: proradio!!!
znaci, nisam jos probao, morate mi verovati na rec, ili otici na onaj ruski forum...:)
kako kazu, rade standardne mape...
s obzirom da se mora modifikovati sys.txt fajl zbog rezolucije, telefon mora biti root-ovan, jer u ovoj verziji putanja do sys.txt je /data/......
ocekujem da ce tokom dana da izbace .apk verziju, gde skoro sve ide na sdcard, pa i sys.txt, pa cu taj probati...
mora se jos nesto odraditi u data.zip fajlu, u notepad-u, da se odradi promena 2 reda...
koliko po slikama mogu da protumacim, slika ce biti preko celog ekrana, ali su slova sitnija... mislim da je ovo prelazno, brzo resenje dok ne dodju skinovi sa multirezolucijama...program je iscupan i sada postao "narodni", iz uredjaja NavGear, kome se rezolucija 800x480...trenutno ce telefoni sa tom rezulucijom imati idealnu sliku...naravno, kada krenu custom skin-ovi, sve ce se to ispeglati...nove informacije veceras...

pozzz

Poslednja izmena:
Nema potrebe da cekas 4.1, flesuj odmah. Ako hoces preko OTA, onda oficijelni 4.0.4 pa instaliraj OTA. Isplati se flesovanje vjeruj.

Sto se tice root-a i ostalog, slobodno radi sve sta hoces samo prati uputstva. Sto se tice moda za kameru, ja sam ga probao na JB i nema bas toliko razlike sto se tice slika, video jeste malo bolji na medium profilu. High profil sjecka prilikom snimanja 1080p.

hvala na predlogu....mozda me i ubedis...:)
planiram da koristim za video, ne za slike, zato sam i planirao taj mod...gledao sam i tvoje snimke....verovatno cu prebaciti na medium, naravno 1080p...

Zvuk u slusalici je i meni savrsen, ali zvucnik za zvono preterano tih, desava se cesto da propustim poziv... zato mislim da je volume+ must have na ovom telefonu

Slobodno to odradi cim budes mogao. Prije instalacije, namjesti backup na google servere da ti se kasnije sve vrati.

Imas onaj Gnex ToolKit, sve preko njega mozes da zavrsis (i skidanje stock 4.0.4 img, mislim da je IM76K i pitanju, provjeri).

Kad instaliras 4.0.4, ne vracaj backup, odradi OTA (ako nece iz prve, nadji pod Apps/All Google Framework servis, stopiraj, ocisti cache i data i onda idi na OTA i tako sve dok se ne instalira uspjesno). Kad odradis OTA JB uspjesno, imas u opcijama da resetujes telefon potpuno i to odradi. Nakon prvog boot-a vrati back up i ostalo i onda unlock bloader-a, root, camera mod (i ostalo sta hoces) preko Gnex TooKit-a.

1.Prije instalacije, namjesti backup na google servere da ti se kasnije sve vrati.
2Imas onaj Gnex ToolKit, sve preko njega mozes da zavrsis (i skidanje stock 4.0.4 img, mislim da je IM76K i pitanju, provjeri).

1. Ukratko, kako i gde da napravim backup na google servere? Malo sam gledao, jel dovoljno da se u meniju backup & reset stikliraju back up my data i automatic restore? Kako se vracaju? Sta se tim backup-om vraca, podaci, ili sve komplet /i programi, wigneti i sl, sve kako je bilo/?
2. Mali problem je sto je moj IMM76K, a stock IMM76I...dosta se ljudi javljalo u temi o toolkit-u, da imaju ovu verziju, kao ja, i sta da rade...po svemu sudeci da je vrlo slicno sa I verzijom, autor programa je rekao da ce u sledecoj verziji ubaciti i K verziju, kao opciju...
hvala...

pozzzz

Poslednja izmena:
Zvuk u slusalici je i meni savrsen, ali zvucnik za zvono preterano tih, desava se cesto da propustim poziv... zato mislim da je volume+ must have na ovom telefonu

Neko je malo pre rekao da Volume+ ne radi na JB...

Jel nekome radi Viber normalno na JB? Dobijam FC kad treba da potvrdim registraciju sa onim kodom koji nekad stigne a nekad ne...

Kako si uspeo uopste da pokrenes Viber. Meni pri samom "kliku" na ikonicu prijavi FC i onda se ubaguje i pokusava da ga startuje i samo se koci, tako da ga ja vise ne startujem

Poslednja izmena:
Vrlo brzo se očekuje nova verzija Viber-a, koja će rešiti problem. Info je od njihove tehničke podrške...

1. Ukratko, kako i gde da napravim backup na google servere? Malo sam gledao, jel dovoljno da se u meniju backup & reset stikliraju back up my data i automatic restore? Kako se vracaju? Sta se tim backup-om vraca, podaci, ili sve komplet /i programi, wigneti i sl, sve kako je bilo/?
2. Mali problem je sto je moj IMM76K, a stock IMM76I...dosta se ljudi javljalo u temi o toolkit-u, da imaju ovu verziju, kao ja, i sta da rade...po svemu sudeci da je vrlo slicno sa I verzijom, autor programa je rekao da ce u sledecoj verziji ubaciti i K verziju, kao opciju...
hvala...

pozzzz

1.Bas tako. U podesavanjima oznacis sve za backup i posle instalacije samo uneses svoj user i pass od gmail naloga. Paralelno sa tim imas opciju za google sync tamo po Account , tu stikliras sve zivo. Sa tim backup-om se vraca ono sto si stiklirao pod Acc.

Kako si uspeo uopste da pokrenes Viber. Meni pri samom "kliku" na ikonicu prijavi FC i onda se ubaguje i pokusava da ga startuje i samo se koci, tako da ga ja vise ne startujem

Mogu da ga pokrenem i to je sve...

nove informacije oko Igo Primo za Android...
ukratko receno - radi!:D
nocas je izasla verzija .apk koja sys.txt fajl instalira na memoriju telefona, a ne u /data/.....posto nisam root-ovao, morao sam da cekam tu verziju....
imao sam tu jos nekih sitnih teskoca, jer moraju, kao sto sam pisao, da se menjaju fajlovi...to je zbog skina, jer je default rezolucija 800x480, a postoji mnostvo rezolucija telefona...
ima jos nekih sitnih problema u prikazu menija, ali to je sve posledica problema sa skinom...poneki put pri rotaciji, nece da prikaze sliku, ili ne odradi rotaciju...prikazivanje mape je bez tih problema...
znaci, sve radi, kao kod Primo za WinCE, samo se ceka pravi skin...mislim da bi za dva, tri dana mogao da se pojavi prihvatljivi skin, a onda ne bi trebalo menjati fajlove i sl....

Poslednja izmena:
Ja prebacio sys.txt tamo gde treba i nije mi full screen aplikacija :/

cekajte, jeste u sys.txt stavili:
screen_xy="800_480:1188x720/720x1188:fullscreen"

1188 umesto 1280...nema veze sto je nasa rezolucija 1280, ovo je nekako najpribliznije....
data.zip, unutra folder ui_android, pa u njemu fajl multimode.ini, prve dve linije kod mene su sada:
m3=1024..1188,552..800,"800_480"
m4=600..800,976..1188,"800_480"

znaci, mozete da se igrate... ja sam bar tako shvatio, mora da se menja u oba fajla...probao sam i sa 1200 i 1280, ali nisu dobri rezultati...

sad sad se setio jos, napisite kolike su velicine fajlovi data.zip i branding.zip, da li imamo iste, mozda je tu problem... nije mi trenutno zgodno da pogledam...

u svakom slucaju je full screen, ali se sa ovim steluju ivice programa....

Poslednja izmena:
Ajd nam okaci taj tvoj sys.txt :)

evo ovo je koji trenutno koristim...
branding.zip je velik 231b, a data.zip oko 36Mb...pogledaj kako je kod tebe, da mozda nije do toga...
ono sto je donekle problem, ekran kad se program ucitava je izgleda ostao na 800x480,kao da za njega ne vazi ovo povecanje rezolucije, i kad se program startuje, vidi se pomalo, u pozadini, u svim menijima, osim kod mapa...ponavljam, problem do skina...
ne znam sto ti ne bi dao full screen....

Prilozi

• sys.txt
    1.3 KB · Pregleda: 387
Poslednja izmena:
Branding 231b a data 37.2MB. Prebacio sam tvoj sys.txt, pokrenuo iGO i kaze "Error User interface resolution [720x1184] is not supported or compatibile skin can not be found. Exiting application".

slusaj, jedna bez veze ideja, ali probaj....ja sam prvo prekopirao iGO folder, pa onda instalirao .apk...jesi tako radio?
ako nisi, deinstaliraj .apk, pa ponovo instaliraj...
moj fajl je thin_v0.5.apk velicine 6.125.819 bajta
jesi menjao podatke u data.zip?...to isto bi trebalo da se menja, i da bude isto kao u sys.txt...

Poslednja izmena:
Nema me desetak dana i odmah se povede priča o nekakvim gps programima i ostalim nebitnim stvarima :D

Šalu na stranu, jeste li prešli na JB, kakvi su vam utisci?

Takođe, što je taj igo toliko bolji od navigon?

Nazad
Vrh Dno