Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Konačno sam ubacio najnoviju verziju Slim-a :D
Mrzi me i kernel večeras da menjam, ali sutra ću ubaciti najnoviji Fancy i valjda ću biti miran neko vreme :)

Jel bolji Slim od Vanira? Da znam ako budem menjao burazu :)

Bolji je slim :D

ajd da one koji još uvek koriste ovaj telefon vratim na davno zaboravljenu temu maskica za telefon...kad sam ja kupio telefon ovakvih nije bilo pa sam sad naručio jednu...baš kao ova na naslovnoj strani, u plavoj boji...urađena je vrlo solidno, odlično naleže, svi otvori gde treba, nemam primedbi za sada...pošto će telefon naslediti ukućanin koji nije baš pažljiv kao ja dobro će mu doći...

http://www.aliexpress.com/item/New-...r-Hard-Case-cover-for-Samsung/1591060373.html

Нм, стоцк 4.3 рутован, инсталирам Франко кернел, приликом рибута пита оне 2 ставке да ће можда да врати стоцк ром и да ће да се изгуби рут. Одговорио ја са да или не на питање да ли да одради фикс, рут бива изгубљен. Тада из cwm морам да радим бекап јер не могу ни да рерутујем. При томе кернел буде инсталиран, али је рут изгубљен, па хебо ћар вајду. Нека идеја?

Користи TWRP.
Edit
И пређи на слим 4.4.2

Mene na Samsungu kad pita da li da uradi fix za root odgovorim sa ne i sve radi.

***, kod mene ne pomaže, ono sam kuckao sa fona, blagi užas. Dakle Franco kernel se kao instalira,vidim ga u About phone. Međutim, ne odradi optimizaciju aplikacija prilikom boot-a, odem u super su i kaže da fon nije rutovan. Probam da ga rutujem i preko toolkita i preko command prompta, keine, neće i neće. Vratim image preko cwm-a - fon ponovo rutovan, naravno.
E sad, ne bih prelazio na custom rom jer ovako radi super, kernel bih promenio samo da bi mi proradio Volume+ jer je ovo blagi očaj, navigaciju nema šanse da čujem. Ne kapiram zašto mi taj kernel ubije root, ali ako nema druge, moraću da ga flešnem s nečim. Znam da menjanje roma pobije sve živo, aplikacije spasavam sa TB, sms i ostalo znam kao i imenik, a pitanje je da li ubacivanje novog custom roma kompletno formatira internu memoriju? I koji je kernel u tom Slimkatu, tj. da li radi Volume+?
EDIT: Zaboravih na TWRP, da li misliš da bi s njim prošao install kernela bez problema na ovom 4.3 romu?

Poslednja izmena:
Ja oduvek imam TWRP i nisam imao tih problema, mada nisam ni bio na stock romu godinu dana...
Ne briše custom rom internu memoriju.
Ne znam za volume+ nisam nikad koristio, ali valjda radi na svim custom kernelima.
A uz slim mi je najbolji fancy kernel i koristim tu kombinaciju nekloliko meseci.

Da li preporučuješ instalaciju preko TWRP Manager-a?
Kažu svuda da posle instalacije treba da se odradi nandbackup, jel` on u okviru twrp-a ili mora nešto naknadno? ***, gde da tražim sad 509 strana, mada sam većinu pročitao:)
EDIT: nađoh, unutra je i to je super.
Kada sam te pitao za gaženje/formatiranje interne memorije, mislio sam na mountovanu SD, dakle backupovi, slike i ostalo? To sve ostaje kod instalacije novog roma i eventualnog povratka na stari preko backupa?

Poslednja izmena:
Skini supersu zip, flešuj iz cwm i imaćeš root

Da li preporučuješ instalaciju preko TWRP Manager-a?
Kažu svuda da posle instalacije treba da se odradi nandbackup, jel` on u okviru twrp-a ili mora nešto naknadno? ***, gde da tražim sad 509 strana, mada sam većinu pročitao:)
EDIT: nađoh, unutra je i to je super.
Kada sam te pitao za gaženje/formatiranje interne memorije, mislio sam na mountovanu SD, dakle backupovi, slike i ostalo? To sve ostaje kod instalacije novog roma i eventualnog povratka na stari preko backupa?

Instaliraj kako hoćeš, ja nisam nikad to radio, jer sam oduvek na TWRP-u pa ne mogu da ti kažem koji je najbolji način ako već imaš CWM :)
Ne znam hoće li ti ostati backup od CWM-a, jedino sigurno je da sve backup-ove prebaciš u komp pa ćeš biti siguran.
A inače sama instalacija custom roma ne znači i brisanje svega, sam izabereš šta će se brisati, a treba wipe cache/dalvik cache factory reset i wipe system.

Danke obojici.
Ovo što @Vojkan kaže, u međuvremenu sam našao ovde. Ispade da je to problem samo kod 4.3, qrata sreća:D
Skine se supersu V 1.51 i flešuje kako je rečeno. Dok sam sve ovo drndao, pala baterija na 25%, ide utakmica, fon na punjenje, pa se sutra bacam na posao i javljam kako je bilo. Još jednom hvala i pozdrav:)

Ipak me svrbeli prsti, sinoć sam to odradio. Ovaj navedeni supersu nije završio posao, najnoviji jeste. Instaliran Franco kernel, vratio root, ali stativa, Volume+ i dalje u svađi sa 4.3 JB. U međuvremenu mi riknuo i usb port, kao što je u ovoj temi prijavilo par ljudi. Punjenje fercera, ali data keine, sad malo da jurim i to, ***...

Izasao je CM m8

Lepo fercera i vrlo sam zadovoljan - preporuka.

Aj` da probam da doprinesem temi, iako "nisam školovala"...
Uspeo sam da zvučnik dovedem u red, sada roka k`o Iphone:d Na stock JB 4.3 nije bilo šanse da proradi Volume+,pa sam pribegao ovome:
http://forum.xda-developers.com/galaxy-nexus/themes-apps/mod-beats-xlouder-4-3-1-4-4-2-t1748803
Dakle Franco kernel, pa ovo sa linka i onda lagano podešavanja u EIZO ReWire PRO.

I druga stvar, u prethodnom postu sam prijavio da mi je riknuo usb port, punio je ali nije imao komunikaciju sa kompom. Srećom, nije bilo tako, već se nakupila štroka koju sam isčačkao plastičnom čačkalicom za zube. Ugasi se prvo telefon za svaki slučaj, a čačkalica je pogodna jer je mekša od svega u usb-u, nije provodnik i ima šiljat a spljošten vrh. Još sam malo onu plastiku koja je nosač konektora unutar usb-a, malo gurnuo na dole radi boljeg kontakta (pogled pod lupom i znaćete o čemu pričam). Stvar proradila, a uradio sam nešto u ovom fazonu:
http://www.youtube.com/watch?v=R6p0Eg-yq3A

Kako rade kk romovi danas? Jel funkcionalan tel kao na 4.3?

Ради и боље него на 4.3 :)

hah sjajno :)
kako stoji sa ramom, to je bila boljka? jel ima još onih bigmem fora?

Ево сад имам 190мб слободно, никакве форе не користим :)
Фенси кернел r50 и слим ;)

Radi sve super, ima i bigmem i superram kernela, nije problem :)

Pre neki dan sam se malo poigrao sa mašinom, ubacio poslednji 4.4.2 slimkat official i fancy kernel r55 :)

Bio sam na artu, ali sad sam ostao na dalviku, nije art za sporu memoriju ovog telefona...
Jedino što na artu tek nešto malo brže otvori aplikacije iz recent menija, sve drugo je isto, a instaliranje aplikacija je dosta sporije nego na dalviku.
Radi bolje nego pre, a i baterija je bolja. Ako ne igram igrice traje od 8-9 ujutru do 6-7 uveče :D

Super :)
Čisto da znaš, izašao je fancy r56.

Sad ću da flešnem taj kernel, nisam znao da ima r56 :d
A usput ću i neki font, ovaj stock mi dosadan :)
Evo ga drugi kernel i drugi font :p
aaa028c1af4a7772ef76b3fb06f5560c.jpg

Poslednja izmena:
Super. Javi kako se ponasa kernel posle 2-3 dana, prethodne verzije nisu imale dobar LMK, nije radio uopste takoreci.

Meni je dobro radilo, možda zbog moji podešavanja.
uploadfromtaptalk1409681580895.jpg

Ko zna. Meni sa fancy-em radi lepo 2-3 dana i onda mi se pokoci telefon. Onda sam presao na DirtyV, jako lepo radi, solidna baterija.
Inace, presao sam na carbon rom, cisto da probam, nema toliko opcija kao vanir ali je stabilniji.

Jel to kernel tweaker app ili neka druga?

Kakav je Slim rom?

Poslednja izmena:
Ultimate backup

Vrh Dno