Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Probaj malo da mrdneš konektor - pinove.. Tankim šrafcigerom blago nagore (prema ekranu). (našao rešenje na jednom forumu). Naravno, kad je telefon isključen :D

Aaaa ne radi mi se to, sad se bar može puniti, šta ako ga tako skroz sredim?
Ko zna kad ću ja to moći zameniti, ove nedelje nema šanse...

Moj ti je savet da se snadjes i narucis za par dolara port a ja sam se ponudio da zamenim.Bar mozes da punis telefon a za transfer fajlova srecom ima drugih resenja.

Zdravo Nexus familijo,
imam sgnxs nekih 9 meseci, i stvarno sam prezadovoljan sa njim,
e sad ja sam nov u ovim stvarima da ne kažem anti-talenat
ali pre par dana mi se desilo da nemogu da se odgovorim na poziv,
ja povlačim po ekranu a on ništa, sačekam da odzvoni do kraja,
i onda ja pozovem i on radi normalno.
Da li neko zna šta mu je bilo.
Sad je na verziji JB 4.2.1 i još ništa mu nisam radio po pitanju nadogradnje,
rutovanja, flešovanja.....
sačekao bih da izađe iz garancije (još 3 meseca)
pa bih da ga malo pojačam,pa ako može neko da me posavetuje na koju verziju bih mogao da ga prebacim,
(da li može da se preskoče verzije, ili mora da ide redom 4.2.2 pa 4.3 itd.).
Unapred zahvalan.

Malo zabagovao, ništa strašno. Android je to :D
Ne moraš po redu. Odluči hoćeš li zvanični rom ili neki custom, različito se ubacuju.

Dođem sad sa faksa stavim mobilni da se puni... Trt ne puni se, ne reaguje, stavim na komp - isto...
I onda sam pokušavao i pokušavao i posle 100 pokušaja krene da se puni hvala Bogu :D

Moj ti je savet da se snadjes i narucis za par dolara port a ja sam se ponudio da zamenim.Bar mozes da punis telefon a za transfer fajlova srecom ima drugih resenja.

I cura ima od juče isti problem, samo što je u pitanju ZTE Roamer (Partizan telefon iz mts-a).

Da li garancija pokriva ovaj kvar i koliko košta popravka (neka okvirna cena)? Jel to tih 1500din? Ne bi čekao deo da stigne iz Kine, popravio bi ga ili negde na Kosovu ili u Nišu, pa pitam da se ne zaletim negde gde će da me oderu ako me odbiju ovi iz mts-a.

Poslednja izmena:
Teško da garancija to pokriva, a cena za gnex je 1 500 dinara.

Trebalo bi to da pokriva. Znam za neke slucajeve gde su u BGelektronik nosili S2 i zamenili im.

I ja bih rekao da to garancija pokriva, ako nije vidljivo pokidan konektor sa ploče (fizičko oštećenje).
Zamena tog konektora u Nišu je prilično povoljna, 800-1200din.

Nije, sigurno, samo je punjač pokidala pa ga je punila usb kablom, valjda neće da prave problem zbog toga...

Ako ne uvaže iscimaću te na pm da mi preporučiš neki servis, pošto imam katastrofalno iskustvo sa jednim likom iz podzemnog

Nije, sigurno, samo je punjač pokidala pa ga je punila usb kablom, valjda neće da prave problem zbog toga...

Ako ne uvaže iscimaću te na pm da mi preporučiš neki servis, pošto imam katastrofalno iskustvo sa jednim likom iz podzemnog

I ja mislim da neće biti problema.

Važi, nije problem.

U blizini Srednje ekonomske škole, preko puta neka ulica beše, Slavko valjda. Nisam siguran. Mogu da se raspitam.

Probaj da staviš komad papira tamo iznad kartice.
Ovako, kao što i ja držim :p
IMG_20140418_102310_816.jpg

Poslednja izmena:
Hahaha, vidiš Zlajo kako se ljudi snalaze :p

Kako su se Google services posprdali sa baterijom moje mašine, od jutros u 11 kad sam se probudio i skinuo telefon sa punjača do sad otišlo pola baterije :(

Koristio sam "cm-10.2.1-maguro" od kada je izašao i bio sam sasvim zadovoljan. Međutim, prije par dana je totalno puko... ujutro skinem telefon sa punjača, i dok sam stigao na posao, to jest nakon nekih sat i po, dva, baterija padne za 20%, a nije bio uključen ni wifi ni mobilni internet, i ne samo to, totalno koči, katastrofa. restartujem, isto, ugasim izvadim bateriju i nakon par minuta vratim je i upalim, isto...sreća pa od kolege na poslu dobijem kabel, povežem na komp, prekopiram sve dokumente, i dok sam čekao da kopira skinem "cm-11-20140405-SNAPSHOT-M5"... instaliram za par minuta (wipe data/cache/dalvik cache), i evo nakon ovih par dana mogu reći da sam zadovoljan, čini mi se da i baterija duže drži a i rama više slobodnog... nikakvih bitnijih problema....
Vidim juče je izašao i M6, ne znam šta toliko čekaju sa "stable"... kakva su iskustva sa updateom, to jeste da li mogu komotno odraditi update na ovaj M6 kroz dostupnu opciju iz samog sistema ili je bolje klasika: Recovery, wipe data/cache, instal zip...???

Koristio sam "cm-10.2.1-maguro" od kada je izašao i bio sam sasvim zadovoljan. Međutim, prije par dana je totalno puko... ujutro skinem telefon sa punjača, i dok sam stigao na posao, to jest nakon nekih sat i po, dva, baterija padne za 20%, a nije bio uključen ni wifi ni mobilni internet, i ne samo to, totalno koči, katastrofa. restartujem, isto, ugasim izvadim bateriju i nakon par minuta vratim je i upalim, isto...sreća pa od kolege na poslu dobijem kabel, povežem na komp, prekopiram sve dokumente, i dok sam čekao da kopira skinem "cm-11-20140405-SNAPSHOT-M5"... instaliram za par minuta (wipe data/cache/dalvik cache), i evo nakon ovih par dana mogu reći da sam zadovoljan, čini mi se da i baterija duže drži a i rama više slobodnog... nikakvih bitnijih problema....
Vidim juče je izašao i M6, ne znam šta toliko čekaju sa "stable"... kakva su iskustva sa updateom, to jeste da li mogu komotno odraditi update na ovaj M6 kroz dostupnu opciju iz samog sistema ili je bolje klasika: Recovery, wipe data/cache, instal zip...???

Ja svaki update radim kroz sistem i nikada nisam imao problem... Od jutros sam na M6, sve radi OK.

Da li vam radi Google camera kako treba? Meni je slikanje i snimanje ok ali panorama i photo sphere kao rade, slikanje prođe ok i vidim u status baru da obrađuje sliku, sve to završi bez problema ali panorame ili photo sphere posle nigde nema u galeriji... Koristim CM11. Imam Nexus 7 (2013) sve stock i na njemu lepo radi i panorama i photo sphere, slike su dostupne u galeriji.

Kod mene sve radi.

Kako da ga otkljucam na sve mreze bez code-a? Sta ono treba da se uradi posto mi i dalje nije ponudjen 4.3 update (na 4.2.1 sam)? :D

Za 4.3 ti je lako, možeš da uradiš preko fastboot komandi ili preko toolkit-ova, kako ti volja :)
A ne znam da li će ti se tako i otključati...Moguće da hoće.
Odavde skineš stock 4.3(JWR66Y) - yakju GSM/HSPA+ verziju https://developers.google.com/android/nexus/images

Pa ubacivaj, naravno pre svega moraš imati instalirane drajvere na kompu i treba da otključaš bootloader.

Samo da se ovde zahvalim kolegi Chobby-ju što mi je naručio novi USB port i besplatno zamenio :happy:
Sad lagano mogu da se poigram i ubacim drugi rom :p

Nema na cemu Gibo,neka sluzi bar do zamene telefona :)
A rom obavezno da promenis,mnogo ti je spora ta macka :)

Ma to je jedna od prvih verzija kitkat-a, sad će opet slim, ali najnoviji.
Kontam da su ispravili bagove :)
Ako ne, onda ću preći na vanir ili nešto drugo...

Konačno sam ubacio najnoviju verziju Slim-a :D
Mrzi me i kernel večeras da menjam, ali sutra ću ubaciti najnoviji Fancy i valjda ću biti miran neko vreme :)

Nazad
Vrh Dno