Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ja koristim CM11 nightly - e unazad mesec dana, sa Mpokang kernelom za 4.4.2 i rade sasvim OK

*** izgleda nije sve sređeno, idi na 4.3.1.Ja sam na nekom najtliju od pre skoro 2 meseca i sve radi kao "sat" :D

Šta ti znači što je star 2 meseca, kada je nightly. Bio je nestabilan i tada.

Ja sam posle prvog dana zadovoljan kako mi radi ovaj vanir nightly. resetovao se 2 puta, doduše.

Dobio sam danas fon (nista nije cackano na njemu je 4.3) pa ako neko moze kratko da mi odgovori na sledeca pitanja:

1.prvo mora da se otkljuca bootloader (da li je ista procedura kao i sa npr. 4.2)?
2.da se odradi root?
3.instalira neki drugi rom ( e tu me buni sledece-da li kernel ide sa romom ili odvojeno se ubacuje).

1) ista na svim nexusima i svim verzijama androida
2) custom recovery
3) ide

E sad imam drugi problem:pc ne prepoznaje telefon ( ne detektuje ga uopste,puni puni bateriju).
Da li je neko imao slicni problem?

Drajveri instalirani - pc prepoznaje G510 i Galaxy Y ; nece Alcatel 992D i Nexus.

Moze li ti ovo pomoci?
A pokusaj i sa drugim kablom (neki telefoni su osetljiviji od drugih) i/ili drugim USB portom (koji je direktno na ploci, ne prednji).

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde ima da se kupi kod nas(ako uopste ima) usb port?
Telefon se puni,ali ga racunar ne prepoznaje pa sam odmah na to posumnjao.
Porucio sam sa e bay-a pre jedno 40 dana i jos nije stiglo,a kako mi se cini nece uopste.

Probao sa 4 razlicita kabla ( i original samsungov) ,menjao portove,racunare - samo puni bateriju.

Poslednja izmena:
Jel zna neko gde ima da se kupi kod nas(ako uopste ima) usb port?
Telefon se puni,ali ga racunar ne prepoznaje pa sam odmah na to posumnjao.
Porucio sam sa e bay-a pre jedno 40 dana i jos nije stiglo,a kako mi se cini nece uopste.
I ja sumljam na telefonski port - sutra cu otici u servis rekose da otklanjaju problem.Mada vidim da slican problem imaju i drugi telefoni ( kod mene isti problem ima 992D).

Kod mene nema nade,definitivno je otisao port.
Narucen je oko 5-og decembra i jos nije stigao. . .
Ako neko ima info gde moze kod nas ili u susednim drzavama da se nabavi neka baci ovde link :)

BG elektronik? Begram? ;)

Meni napravili telefon ( zamenjen usb port polomili se konektori ).
ChobbyNS,kad ti je telefon na punjacu,sta pokazuje u opciji baterije ( punjenje preko usb ili AC)?

Otprilike, samo što snima video u 1080p, dok mini snima samo u 720p.

Nisam koristio S3 mini tako da ne znam. Kameri nista ne fali, naravno da ne moze da zameni digitalni fotoaparat ali za "prvu pomoc" je sasvim pristojna.

Meni napravili telefon ( zamenjen usb port polomili se konektori ).
ChobbyNS,kad ti je telefon na punjacu,sta pokazuje u opciji baterije ( punjenje preko usb ili AC)?

Telefon ne moze da se upali,flesovan je cm i upao je u bootloop,u recovery mogu da udjem.
Kad je na punjacu,puni se normalno,samo nema komunikaciju s racunarom.
@Djilkosh
Ne odgovaraju na mejlove a mrsko mi bilo da ih zovem.Odnecu ga sutra u neki servis u ns pa neka rese ako mogu.

Poslednja izmena:
Ja sam menjao tamo kod pijace (zgrada pre daltona) i dobro su zamenili, dok kada sam menjao u najvecoj radnji u gradu mi je crkao usb ponovo posle mesec dana.

Vratio sam nexus iz servisa i sada racunar prepoznaje da je "nesto" utaknuto,ali stalno izbacuje "usb device not recognized".
Milion resenja sam probao i verovatno sve drajvere koji postoje i nisam nista uspeo.
Otvorio sam telefon i video da su oni to samo prelemili a ne zamenili port,tako da cu u ponedeljak nositi na reklamaciju a do tada ako neko ima ideju ili mu se ovo desavalo neka pomaze :)

Vratio sam nexus iz servisa i sada racunar prepoznaje da je "nesto" utaknuto,ali stalno izbacuje "usb device not recognized".
Milion resenja sam probao i verovatno sve drajvere koji postoje i nisam nista uspeo.
Otvorio sam telefon i video da su oni to samo prelemili a ne zamenili port,tako da cu u ponedeljak nositi na reklamaciju a do tada ako neko ima ideju ili mu se ovo desavalo neka pomaze :)
Koji operativni?
Probao sa Nexus Root Toolkit ?

Poslednja izmena:
Nisam,probao sam sa wug's toolkit i brdo drajvera koje sam po guglu iskopao,nijedna solucija ne daje znake da ce ga racunar prepoznati. . .
Probao sam na win 7 64 bit i win 8.1 64 bit.
Probacu kasnije i na xp pa ako tu ne uspe,ide u servis ponovo.

Win 7 64b i universal usb adb driver (prvi iz toolkita) provereno rade, ma hardverski ti je problem to očigledno

To i ja mislim ali cisto da mi bude mirna savest probacu kasnije jos na xp-u pa ako uspem nesto,javicu :)

jesi probao "cm-11-20140104-SNAPSHOT-M2-maguro" ... trebao bi biti bolji od nightly

To je mesec dana star rom. Teško da je bolji.
Inače, ja koristim već par dana Vanir kitkat. Za sada sve radi. Jedino što postoji lag kod telefoniranja, treba par sekundi dok počne da zove ili prekine vezu.

Kao sto Marko napisa, to je matoro... trenutno sam na 20140206. A pomenuti lag je izgleda prisutan na svim 4.4 ROM-ovima za nas fon.

Nazad
Vrh Dno