Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

I ja sam prebacio model na yakju i dobio apdejtove od 4.0.1 do 4.1.2 ali mi se zakljucao bootloader i obrisala interna memorija(sd card) pa sam to i root morao opet da odradim,ali je sada sve ok i cekam google-ove ota apdejtove:)

Jel se gasi Google Service Framework da bi dobio OTA?

Pisali su ljudi o tome iznad.Procitaj.

Pitanje jedno, ako je telefon unlockovan sa FuckDoCoMo, taj program napravi backup tvog imei-a u /factory folderu, onda je pametni ortak odlucio da fleshne stock image pa onda root i tako je izgubio backup tih fajlova, ima li sanse da se vrati imei na stock ikako?

Pitanje imam yakju(jro03c) na fonu,otkljucan bootloader,rootovan fon,zaustavim framework cache data I opet nemam OTA.Sta ciniti?

U stvari nisam siguran da li Je jakju ili takju.Kako da proverim?

Pitanje imam yakju(jro03c) na fonu,otkljucan bootloader,rootovan fon,zaustavim framework cache data I opet nemam OTA.Sta ciniti?

Uradis to sve ponovo :)

Ne salim se, radis to dok ne izadje OTA. Glupost teska al ajde.

EDIT:
Skini Android System Info sa Play Store-a i vidjeces pod OS build, tako nesto pise.

Ma imam to instalirano ipak je jakjuxw,ali nemam OTA dosadilo mi vise da proveravam

Imas ToolKit?

Skini fino stock image 4.1.2 i uradi clean install. Root ide normalno preko ToolKit-a i ne brines vise o OTA.

Hvala Urose,imam toolkit uradicu tako

Taj img koji skines, nemoj otpakivati vec ga kopiraj u onaj folder copy_here_google_image ili tako nesto (nalazi se u folderu gdje ti je instaliran ToolKit). Tako ti je najlakse odraditi. Ne zaboravi da prije toga oznacis back up u podesavanjima telefona sem ako neces da instaliras ponovo sve rucno.

Pitanje jedno, ako je telefon unlockovan sa FuckDoCoMo, taj program napravi backup tvog imei-a u /factory folderu, onda je pametni ortak odlucio da fleshne stock image pa onda root i tako je izgubio backup tih fajlova, ima li sanse da se vrati imei na stock ikako?

Gotovo sigurno ne. Developer je naglasio da se backup čuva.

Ja sam juče dobio update bez gašenja framework - a.

Urose jos jedno pitanje I necu vise,jel to file JZO54K?

Ubacio 4.1.2 I izgubio Root. Sad mi gnextoolkit ne prepoznaje fon.Deinstall I ponovo install drivers I nece.Sta ciniti,tRNA mi DA vratim backup.Ne mogu ni DA ga rootujem.

Manuelni instal cwm, pa manuelni instal supersu i na konju si. Guglaj kako se to radi, nije teško.

Pre svega toga manuelni instal drajvera, ako ih nema :)

Ubacio 4.1.2 I izgubio Root. Sad mi gnextoolkit ne prepoznaje fon.Deinstall I ponovo install drivers I nece.Sta ciniti,tRNA mi DA vratim backup.Ne mogu ni DA ga rootujem.

Jesi instalirao drajvere iz toolkit-a ili one od win-a? Pitam posto imas opciju u tk-u da instaliras adb drajvere a oni su ti koji ti trebaju.

Ugasio framework, nije se pojavilo. Posle 2-3 sata proverim, ima update. Odradim update, 15mb, restartuje se, ponudi da unrootuje, odbijem ga, podigne se, i sve je ok, nije ništa obrisao...

Google poslao pozivnice za event 29. oktobra. 4.2 je jako blizu, vreme je da se vrati full stock i sačeka OTA :)

Pa nije mi javio Eric Schmidt još :)
Ne znam, verovatno 4.2, novi Nexus i možda nešto oko nexus 7.
Naravno, ja se i dalje nadam da će biti više nexusa, mada šanse za to su male.

Na 4.2 bih mogao clean install :) Ako je neki veci update, ako ne, onda ocekujem da proradi OTA i meni :p

Stigao OTA i meni na takju.

Update:
... ali nece da se instalira. Kada prvi put udje u CWM, potpisem da instalira zip ali prijavi ''Error in /cache/06fa1976791d.signed-takju-JZ054K-from-JRO03C.06fal1976.zip (status 7)'' i nista on update-a.

Poslednja izmena:
To je i meni prikazivao kad sam probao preko cwm-a da instaliram.Izgleda da je u cwm-u problem. Mora da bude stock recovery da bi prosao OTA....

Jedno pitanje kako na 4.1.2 pojacati zvuk.Jel isto kao na 4.1.1 sa loaderom?

Evo stavio sam 4.1.2 factory image, sve sam flesovao, cak i user data. Sada mi je telefon kao nov :)
Mislim da ima razlike velike u kernelu. Sada koristim ovaj stock i animacije pri zatvaranju i otvaranju aplikacija nisu skroz tecne kao na npr trinity. Plus je boja ekrana odvratno zuta.
Da li cu dobiti ota ako budem imao custom kernel? Ili da li mogu barem kada se pojavi 4.2. da vratim ovaj stoc kernel i da mi dodje ota? :)

Nazad
Vrh Dno