Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Pozdrav. Stigao mi je update ali ga jos nisam instalirao. Imam oko 100 aplikacija, a realno koristim 30. Hocu da obrisem sve sa telefona i pocnem ponovo da instaliram samo ono sto mi treba. Kako i gde da obrisem cache od aplikacija, baterije, svega.... Da li prvo da instaliram update pa onda da brisem sve, ili obrnuto. Da li moze sve da se obrise sa telefona direktno, bez Toolkita ili povezivanja kompa i telefona, cisto sve preko telefona da obrisem? Hvala.

Hm, probaj da update-ujes na 4.1.2 i onda odradi factory reset i vidi hoce li se vratiti na 4.1.2 (licno mislim da nece). Factory reset brise SVE iz telefona, i dobijas cist sistem.

Ako to ne prodje, ne gine ti ToolKit. Za njega ti je dovoljan BILO KAKAV komp da sve zavrsis za cca 10 min. I internet konekcija naravno :)

Updatovao sam na 4.1.2. Onda sam hteo da obrisem sve iz Recovery-a, ali sam imao problem sto nije hteo da udje u Recovery posle Fastboota. Skinuo sam Toolkit, uradio flash Clockworkmod recovery-a. Usao u Recovery, obrisao sve sa telefona, pa onda dalvic cache i battery stats i onda ukljucio telefon. Naravno, ceo setup iz pocetka sve, ali je Android 4.1.2 ostao. Sad samo aplikacije i sitnice cas da se nameste.... Hvala.

Ponudio update od 15MB, prihvatio, uradio download, restartovao se, primetio je da patch nije potpisan, potvrdio da instalise, instalisao se patch, restart još jednom, upozorenje da ROM moze promeniti root access ako promeni boot, odbio da reinstalise boot, još jedno upozorenje i jos jednom odbijem i dovrsi instalaciju. Ostao otkljucan bootloader, ostao root i sve aplikacije. Me happy :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1350416041158.jpg
    uploadfromtaptalk1350416041158.jpg
    78.9 KB · Pregleda: 117
Sjajno, nikako nisam uspevao da ih vratim jednim prstom, sada znam :)

Drustvo, da li je neko obratio paznju na jacinu WiFi signala posle update-a?

Kod mene nema razlike u signalu, mozda je cak protok sada veci pri slabom signalu. Ranije mi je u jednoj prostoriji plafon izvlacio do 3Mbps pri jedva vidljivom signalu, a sada je 12Mbps i vise.
Mada ipak mislim da je sve isto, da je tih 12 slucajnost.

Poslednja izmena:
Ne znam, ali ništa te ne košta da izbrišeš, ništa nećeš izgubiti.

Ponudio update od 15MB, prihvatio, uradio download, restartovao se, primetio je da patch nije potpisan, potvrdio da instalise, instalisao se patch, restart još jednom, upozorenje da ROM moze promeniti root access ako promeni boot, odbio da reinstalise boot, još jedno upozorenje i jos jednom odbijem i dovrsi instalaciju. Ostao otkljucan bootloader, ostao root i sve aplikacije. Me happy :)

Meni danas na poslu ponudio update. Gnexus zaklučan za telenor.
Da li ovaj update zaključava bootloader? Ako je tako, šajze. :/

Mislim da update zakljucava bootloader, jer na xda postoji tema gdje je PRECIZNO opisano koji update se skida za fles preko recovery-a, i u temi jasno imas kombinacije build-a, bootloadera (da li je zakljucan ili ne) itd.

Ja se ne bih igrao dok ne bih dobro procitao xda.

Mislim da update zakljucava bootloader, jer na xda postoji tema gdje je PRECIZNO opisano koji update se skida za fles preko recovery-a, i u temi jasno imas kombinacije build-a, bootloadera (da li je zakljucan ili ne) itd.

Ja se ne bih igrao dok ne bih dobro procitao xda.

Haha, ma ja sam odmah kliknuo na update, kao šiparica. :D
Uvek mogu da napravim bekap sa toolkitom.

Upravo tako, bootloader se ne zakljucava.

Pa mene je pitao za root, ja sam odbio i root je jos uvek tu... naravno update je OTA.

Pa vec sam pisao par postova pre... I sam sam bio zbunjen jer vas je dosta uradilo update pre mene i niko nije prijavio nista slicno?
Da ponovim: download - restart - patching - adding (e tu me je upozorio preko CWM-a). Oblik upozorenja isti kao prilikom instalacije ROM-a, 5-6 mesta NO pa prihvati i opet 5-6 mesta NO. Pitanje u vrhu je bilo (koliko se secam), zelim li da prihvatim instalaciju (*** necega ne secam se tacno, znam da je pisalo da cu izgubiti root), odbio sam, nastavio instalaciju i to bi bilo to.

Hm, market unlocker ne radi bas nesto najbolje na 4.1.2 ? Probah sinoc da provjerim ima li neki update, i tek iz treceg puta mi je GPlay prikazao paid apps...

Primijetio sam znatno bolju Viber/Skype komunikaciju (mislim na voice) nego ranije...

Istina, meni Viber radi kul sad i na 2G. Malko kasni, ali s obe strane, i bukvalno 2s je u pitanju. Ranije, na 2G nije vredelo ni zvati.

Videh sinoć da ne zaključava bootloader. Toolkit je sredio root.

Inače, ja sam imao Cwm i nije me ni na šta upozorio. Apsolutno je nebitno sada.

Meni market unlocker radi bez ikakvih problema na 4.1.2.

evo i mene na 4.1.2:)
morao je da se gasi framework, da bi se pojavio OTA...
sve proslo bez najmanjeg problema, samo pitao da instalira, jedan restart i gotovo...
ostao otkljucan bootloader, root nisam ni imao...

Nazad
Vrh Dno