Šta je novo?

Samsung Galaxy K Zoom

E ali pazi - XDA :) Verovatno ce se nesto ''zakuvati'' tamo.. jeste sramotan potez Samsunga ali zaboravices na to ako se pojavi neki skroz krsten xda 5.x rom.. mada sad nesto razmisljam o kamera aplikaciji tj da li ce moci da bude ''u full-u'' kao u slucaju zvanicnog-fabrickog softvera?
Naravno da nece biti nista od toga. Na xda moze da bude AOSP koji na ovom camera telefonu nema smisla zbog kamere i drajvera za istu odnosno nepostojanje istih.

Posto definitivno nema nista od 5.x, da predjemo na drugu temu :)

Sta znaci ovo: Uredjaj pasivan i pomocnik za pristup paketu?

2mqnvhv.png

U pravu si,youmobile je svakako pouzdaniji od samsung uk :)
Not.

Zar youmobile uglavnom ne ceka potvrdu od Samsung UK?

ma, sto bi nas narod rekao, "ko zna zasto je to dobro" :)
Vozite 4.4.2 i uzivajte u slikama ;)

To i nije toliko strasno, vec je mozda mogao da se ubaci infinity focus u 5.x.

Pozdrav ljudi. Do sada sam od novijih uredjaja imao samo Lenovo S8 tablet sa 5.0 koji mi je bas fin, nema seckanja, baterija traje OK, ekran super i tako to.
Da li od ovog telefona mogu ocekivati jednako udoban rad telefona posto ima TouchWiz, a specifikacije slicne snage kao taj moj tablet? Pored toga cuo sam da TouchWiz ima ugradjen battery saver mode i neku multi screen opciju, sto u sustini cini nedostatak 5.0 update-a manje bolnim. Da li ovaj telefon ima te opcije?

Čisto da odgovorim - ima battery saver i ultra power saving mod, ali nema multi mod ili ga ja za ovih 7-8 meseci nisam provalio :)

Što se tiče rada - nemam baš nikakvih zamerki ni na šta.

Nego, zanima me sledeće - trebao bi mi neki stativ na koji bih mogao da postavim galaxy k zoom... ovi standardni držači za telefon nisu dovoljno široki da drže stabilno telefon - ima li neko preporuku gde i šta da nabavim?

Na predstavljanju K Zoom-a, bio je i neki mini tripod koji je izgleda samo za njega pravljen. Medjutim, nigde nema nikakvih informacija o njemu.
Postoje iStabilizer tripodi, i kod njih je onaj nastavak dovoljno sirok, ali moze da se kupi samo u SAD.

Čisto da odgovorim - ima battery saver i ultra power saving mod, ali nema multi mod ili ga ja za ovih 7-8 meseci nisam provalio :)

Što se tiče rada - nemam baš nikakvih zamerki ni na šta.

Nego, zanima me sledeće - trebao bi mi neki stativ na koji bih mogao da postavim galaxy k zoom... ovi standardni držači za telefon nisu dovoljno široki da drže stabilno telefon - ima li neko preporuku gde i šta da nabavim?

na aliexpresu imas da biras ceo dan sta ti dusa iste. ja imam 2 vrste kljesta koji zasrafim na bilo sta. imam i 2 tripoda i selfi stap itd.
u opisu ti stoji koliko se kljesta razvlace.
http://www.aliexpress.com/item/Wire...lus-5-5s-4-4s-For-Samsung-S6/32463102595.html
ova kljesta mi perfektno hvataju. ako neces stap, pretrazi samo kljesta. imas bezbroj varijanti !

Citiram korisnika: wladymeer
da te upozorim, ovaj selfi stap nemoze da okine sliku. moze da uvecava i smanjuje i nabaci fokus. to je zbog naseg objektiva koji ima korak vise negoli drugi mobiji. kao sto nemozemo nijednu aplikaciju baterije da stavimo, jer nam otvara i objektiv. to su neki specifikumi za nas mobi.
sve u svemu, ovaj nas K necu nikad da otudjim, jer za slikanje bolji nepostoji. verovatno cu nabaciti neko novo cudo kad budem imao para.j
inace koga interesuje objektiv za standardni mobi, imaju kinezi objektiv sto se kaci, vrlo slican onom sony,jevom qx100.
dok sony kosta jos uvek izmedju 300-500 evra, ovam kosta oko 100.
http://www.aliexpress.com/item/AMKO...order-Mini-Selfie-Lens-style/32559747970.html

U vezi K Zoom-a?
Zar zaista mislis da ce Samsung izbaciti neki update posle dve godine?
Steta je sto su ga brzo zaboravili, lagano moze da izgura 5.x android. U sustini, osim manual fokusa, ovom telefonu apsolutno nista vise ne fali.

Poslednja izmena:
Ja sam ocekovao dostojnog naslednika ali nista od toga

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Prosle godine u februaru, pojavila se vest da Samsung priprema novi model. Pojavile su se i skice kako bi taj telefon trebao da izgleda, medjutim od tada vise ni rec.

Ako ima koga zivog ovdje, nek savjetuje. Pisao sam na temi sa fotografijama od telefona sa problemom koji imam. Ovdje sam "testirao" da vidite da li je fizicki problem, tj. to da su pomjerena sociva kako mi je neko rekao, ili ja jos nesto pogresno radim. Negdje sam fokus, posto sam cuo da moze i da se ne fokusira dobro (sto ja vec ne znam zakljuciti), pomjerao sa sredine malo ulijevo. Evo slika pa vidite sta mi je raditi. Firmware novi ne smijem ubaciti bilo kako drugacije osim preko Kies-a jer bih izgubio garanciju a Kies kaze da mi je najnoviji i nece da update-uje.

https://www.flickr.com/photos/143745695@N08/with/28048026506/

Ako ima koga zivog ovdje, nek savjetuje. Pisao sam na temi sa fotografijama od telefona sa problemom koji imam. Ovdje sam "testirao" da vidite da li je fizicki problem, tj. to da su pomjerena sociva kako mi je neko rekao, ili ja jos nesto pogresno radim. Negdje sam fokus, posto sam cuo da moze i da se ne fokusira dobro (sto ja vec ne znam zakljuciti), pomjerao sa sredine malo ulijevo. Evo slika pa vidite sta mi je raditi. Firmware novi ne smijem ubaciti bilo kako drugacije osim preko Kies-a jer bih izgubio garanciju a Kies kaze da mi je najnoviji i nece da update-uje.

https://www.flickr.com/photos/143745695@N08/with/28048026506/
Mozes da flashujes firmware Odinom bez da izgubiš garanciju.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Veruj mi to veze nema sa sw. Vrati ti to sto pre. Ta kamera ima hw problem.

99% je hw problem. Kada zumiras, zamucenje mora da nestane. Na tvom telefonu, i dalje je zamucena leva strana. Posto imas garanciju, reklamiraj ga.
Za sw sam ti predlozio, cisto da budes siguran da to nije problem.

Ok. Pozelite mi srecu sa ovima posto nisu bas hvaljeni po netu sto se tice ostvarivanja garantnih prava.

Imam jos jedno, mozda glupo pitanje, posto mi vrijeme istice, a razloge moje zabrinutosti mozete vidjeti ovdje.

Ako je moj problem taj sto je socivo pomjereno, i ako to znaci da je bukvalno, tj. fizicki pomjereno, nesto mislim da bi me to manje kostalo nego rizik sveg ovog slanja i onda i mogucnosti da se prave blesavi, pa slanja ponovo i tako dalje. Tj. gledajuci ovaj video gdje covjek otvara ovaj telefon i rasklapa ga, kao i to da postoji mogucnost da se kupi i samo socivo preko interneta, nadam se da je stvarno samo fisicki pomjereno i da je taj kvar lako uklonjiv na ovaj nacin.

Molim vas da pisete da znam jesam li u zabludi ili sam konacno pronasao svjetlo i na kraju ovog tunela.

Ako vec neces da ga saljes tamo gde si ga kupio, idi u ovlasceni servis i proveri koliko oni traze za to.

To i planiram, zato i pitam da li je ovo sto je mutno sa lijeve strane posljedica toga da je neki dio fizicki pomjeren, tj. da, kao sto ovaj uradi na ovom snimku, moze samo da se pomjeri socivo da bi bilo "nacentrirano"?

Bio sam u par servisa. Izgleda da je to unutar kamere a ne do "pomjerenosti" izmedju kamere i telefona. A nova kosta 20 000.

Videste li ljudi novu konkurenciju ? Lg G5 i jos bolje Lenovo Moto Z ? Avetinje, nisu mogli skuplje, pogotovu ovaj Moto !

Nazad
Vrh Dno