Šta je novo?

Samsung Galaxy Alpha

idi *** ovo isti mob kao mi4. lajsna/ram ima istu završnu obradu :)

Da ***, da nema ovaj ogavni tumor od dugmeta bio bi skoro isti mi4.
Ne znam, ne svidja mi se ni mi4 toliko, ali je lepsi barem zbog toga sto nema ovo dugme a i zadnja maska moze da im se menja.
Malo su zakasnili cini mi se, ovakav je trebao da izadje s3 da bi nesto ucinili epohalno, ovako su spali na to da su poceli kineze da kopiraju(pogotovo sto vec dve godine ima pregrst kineskih krosovera izmedju ajfona i njihovog vidjenja kako bi takav dizajn sa lajsnom sa strane trebao izgledati)

Ispade sad da Samsung kopira Kineze, koji su bas onako originalni. :d Metalnu lajsnu je imalo mali milion telefona pre Xiaomia.

Ovaj telefon nije zamisljen kao flagship, ili high-end, vec premium mid-range telefon.

Mene je taj Xiaomi odmah podsetio na:

Sto se lajsne tice. I iPhone naravno, ali vise na Gionee, tako da je jasno od koga su ovog puta prepisivali.
Samo sto je ovaj Gionee 3 puta lepsi od bilo kog Xiaomi-a i Samsunga zajedno.

Poslednja izmena:
samo jos takva da mu bude cena :) mid range

Pa nece. Zato sto je to Samsung. Ja sam mislio da ti je to poznato? ;)
Isto kao i Z1 Compact sto je Sony, One Mini 2 HTC ili G2 Mini LG. Nisu to Kinezi samo za to trziste

Poslednja izmena:
neka bude kao z1 compact i puna kapa. oko 450e bi bilo razumno. mada,licno ocekujem cenu od 550e -600e. nadam se da gresim.

po meni na prvu loptu odlican mob,samo jos nije procurela velicina baterije. ?

Poslednja izmena:
Najavljena cena za ''s5 mini'' u UK je cak 390£ sto je skoro oko 490e :d (mada je u De najavljena cena oko 400e) a taj fon je nesto izmedju S3 i S4 prema prvim utiscima i specifikaciji. Tako da nema sanse da ce ovaj F biti jeftiniji, posebno ne jer ce sad da se uhvate za ovu kvazi-premium lajsnu i dizajn.

Stvarno ne vidim razlog zasto neki premium samsung android ne bi izgledao ovako samo sa razvucenim ekranom/min. bezelima (slobodno neka ostave manji home taster) i malo drugacijim dizajnom zadnje strane. Ovo je tenk a iako tako ne deluje pristup bateriji je lak. Ovo je premium Samsung a ne ovo djubre tackasto kao iz sve za 1e radnje.

samsung-wave-3.jpg

Dosta dobar oblik, nije ni cigla ni zaobljeni zenski sapun, malo podseca na N5 oblik koji je odlican.

Poslednja izmena:
Pa ispalo je upravo tako. :d
Dve godine ima otkako je iphone5 izasao(i cetvorka je imala slican dizajn sa strane) isto toliko je proslo i da su kinezi prihvatili takve stranice na mnogim svojim modelima, od ocitih kopija pa do brendiranih(jiayu, coolpad, xiaomi mi4, huawei p6 i p7, iocean x8, doogee dg2014....), toliko su varijacija napravili za sve ovo vreme da bilo sta u tom fazonu da izadje, licice vise na njih nego na iphone. :D cak su i sve kombinacije s dugmicima i spojevima lajsni sa strane odradjene. :)

Galaxy Alpha is shaping up to be a strong contender with powerful internals, somewhat more premium design than the usual Samsung fare, and display panel that won't take an excessive toll on the battery life, so it might be an enduring athlete in that regard, too. Unfortunately, the preorder price tag for the handset has been pegged at the whopping £549 ($926) without subsidies, so we sincerely hope this is just a random preorder tag, and not Samsung's attempt to counter the iPhone 6 launch with something that has similar screen size, design and thickness, as well as a similar premium price tag

www.phonearena.com/news/Samsungs-me...order-at-an-iPhone-6-worthy-price-tag_id58980

Pa rekoh ja da ce tesko imati normalnu cenu :) skoro 1000$ za 720p ekran, alu lajsnu i rupicastu flaster teksturu na zadnjoj strani (alu i flaster, to ni mile kitic ne bi iskombinovao :d)

mislim da je cena malo naduvana. ali da će biti oko 800 dolara to je sigurno, *** kada su u mogućnosti da udaraju toliku cenu..

Toliko buke oko metalne izrade kad ono Samsung stavio samo lajsnu. Hahaha. Premium dizajn malo sutra.

Koji dizajnerski fail, kad kopiraju SGS2 od pre 4 godine :D ***e kolike stipse rade tamo :D

toliko je i mi4 tanak, pazi imaju i zvučnik na istom mestu :) 200% im ista kineska firma pravi ramove :)

Poslednja izmena:
E ali premium F serija :) Dizajn i bezeli iz 2011 (a nema ni slozenu kameru ni IPxx zastitu), jos ruznija zadnja strana od S2, evo neki kazu da lici na kineski mi4 a najavljena cena skoro 1000$, show :)

Poslednja izmena:
A da niste malo prerano poceli sa hejtom i raznim zakljucima??
Mislim ocekivano je, nista novo ali pojedini preteruju sa ponavljanjem jedne te iste recenice svaki ****ni put.

istina. ja spamujem malo vise ovu temu ali iz prostog razloga zato sto mi se svidja mob. :)

bice mi krivo ako u startu bude preskup..

Da si ostao na flagship telefonima i da nisi prešao na jeftine kineze, ne bi ti bilo skupo :) ovako su ti u glavi xiao hin, jin Xian i tako ti koji koštaju po 200 dolara, pa kad vidiš ovo ispada skupo... ;)

istina.. ali kriza je ,mora negde da se skreše potrošnja :)

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy Alpha will pack Exynos 5 Octa chipset, 4.7” 720p display, 32GB of non-expandable memory, and Android 4.4.4 out of the box. A 12MP camera, 2.1 selfie unit, and 1,850 mAh battery are also tipped to be on board.

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_alpha_goes_yachting_in_russia-news-9294.php

gsmarena_004.jpg

Sta je ovo, galaxy s2 plus +? :d Za 300-350e ovo je ok, za 900$+ (kao sto se pominje u nekim glasinama).. treba li komentarisati :d pa jos 1850 mAh baterija, nostalgija za 2012. ili losa glasina?

Poslednja izmena:
Ово се неко зеза за батерију ? 1850 ? ! ? !

Са овом батеријом ово не вреди ни 250е...

Едит :

Ја сам и даље у шоку.. Па ***,један хонор 6 који је танак 7.5мм стави батерију од 3100 унутра.додуше он је 5 инча али опет.

Ово чудо иде макс до 3,5сати sota-a. Невероватно

Poslednja izmena:
Ipak 1860mAh, mora malo bolje da se pogleda u promo sliku :d Ma ne bi me cudilo da na marketing rasprodaju milione, desetine miliona ovih kvazi-premium ''alfa'' galaksija i to po ludackim cenama, dovoljno je da reklamiraju fon kao konkurenciju iphone 6 i to ce u ne bas razvijenim mozgovima masovnih potrosaca da pokrene zelju da kupovinom, pa onda net svadje koji je bolji, ''premium'' samsung ili premium iphone :)

Inace nisam znao da alu lajsna kosta ovoliko, kad pogledam telefone po kuci ispada da sam milioner :d

Poslednja izmena:
Povecace kapacitet baterije na 2110 mAh :eyebrows:

Nema teorije da baterija bude 1860 mAh, apsolutno nikakve teorije, taj potez uopšte ne bi imao nikakvog smisla. Biće ista baterija kao kod S5 najverovatnije.

Gizmo ne mogu fizicki da ubace istu bateriju kao na s5.(dosta manji i tanji telefon) Maks moze neka od 2300 ,2400.

Mada ja verujem da ce ipak biti 1860

Ne vidim zasto ne bi mogli da ubace 2300 mAh.. telefon uopste nije mali http://cdn.gsmarena.com/vv/newsimg/14/08/galaxy-alpha-white/gsmarena_002.jpg

Cudi me da nisu razvukli ekran/smanjili bezele.. aj da je vodootporan i da ima veci senzor to bih razumeo, ovo je bukvalno kao uvecana verzija S2 iz 2011.

I ja sumnjam u tu smesnu 1860 mAh bateriju, mislim da ce biti bar 2300 mAh ali ako stvarno bude ta manja.. bice to jos jedan fail ovog F. Ali ima vremena, mozda sve ove specifikacije ispadnu obicna glupost sa raznih arena.

Poslednja izmena:
Kako da bude glupost kada su slike sa dogadjaja koji sponzorise Samsung.

Vrh Dno