Šta je novo?

Samsung Galaxy Alpha

To je Alpha (S801), samo ona ima Snapdragon?
Znači treba tražiti verziju G850F?

Kako vam se pokazao ovaj telefon.Imam mogucnost da zamenim moj polovni S5 za ovaj nov.Iskreno,mnogo mi se vise svidja Alfa.Kako citam vise se ne proizvodi pa me malo brine podrska.tj.da ga u Samsungu ne zaborave za neke kasnije update.

Ja sam prije par dana zamjenio Huawei Mate 7 i uzeo alphu. Scuba blue varijanta, nisam mogao da odolim da je ne kupim zbog dizajna i kako lijepo lezi u ruci. Display jeste 720p ali nije strasno kako mnogi govore, razlika jeste primjetna u odnosu na 1080p ali performanse koje telefon ima to nadoknadjuju. Baterija drzi oko 4 sata upaljenog ekrana uz jedan dan, sto je meni opet ok jer punim svakako telefon prije spavanja. Huawei je tu bio strasan, baterija je trajala i po 3 dana, ali opet sam ga dopunjavao svaku vece. Kod alphe se baterija relativno brzo napuni...
Sto se tice podrske, na xda vidjeh da je lollipop vec spreman samo sto nije izasao update, a custom romova ce biti garant, vec ima par. Kamera je odlicna i jedna i druga osim u nocnim uslovima. Recenzije na phonearena i gsmarena pisu o losem kvalitetu zvuka prilikom razgovora, meni je odlican i jako je glasan, mozda zbog verzije baseband-a koji je skoro updateovan. Vec sam stavio root, twpr recovery, xposed, i sada cekamo cm12 :)

Poslednja izmena:
Jos neki savet...nemoguce da ga niko nema

Poslednja izmena:
Jos neki savet...nemoguce da ga niko nema

U sustini ako vec imas S5, dobit ces dosta ljepsi telefon, sa losijim i manjim displayom, losijom baterijom, slabijom kamerom u nocnim uslovima. Telefon je po performansama isti kao Exynos S5 varijanta, mozda malo bolje GPU performanse zbog nize rezolucije. Sve u svemu S5 pored alphe izgleda kao jeftini kinez, sve ostalo je na strani S5 jer je to ipak bio Flagship telefon. Ako cijenis dizajn, lakocu, osjecaj u ruci i volis koristiti telefon jednom rukom onda go for it.

A5, S5 ili pak Alpha u obzir dolaze telefoni sa oglasa dakle nisu novi, nikako da razberem sta je tu najoptimalnije resenje

None of the above.

Alpha ima bolju izradu, S5 je plastikaner i ljušti se lajsna kao kineskoj igrački.

Ako ima izbor da uzme neki drugi, slazem se, nikako Samsung po mom misljenju, ali ako su samo ova 3 u opticaju onda mislim da je Alpha najbolji izbor.

Nek uzme sonu z3c jos manji od alfe sa duplo jacom autonomijom, vodootporan, mesto za sd card itd

Pa imam izbor tu do 280e, polovan sa oglasa, bilo je reci izmedju njih tri G3, M8, Meizu MX4 i mozda jos koji, i evo 15 dana pametujem sta da radim

Da li je neko probao 2500mAh bateriju od samsunga? Ima li igdje postena recenzija, da vidim isplati li se dati 50€ za bateriju??

Na koju bateriju tacno mislis @mr.nice.ba ?

Zanimljivo, nisam ni znao da ovo postoji! Bas me zanimaju rezultati, ali iskreno sumnjam da je iko od kolega ovde pazario isti.

Jeste,samo sto nema najbitnijeg na testu,a to je autonomija...najmanje mi bitna razlika u pikometrima sto je 5min merio sublerom ;)

Zato sam i pitao ovde jer ne mogu da nadjem pravi test autonomije. Ako moze izgurati 6-7 sati screen on onda bi se i isplatilo...
Takodjer sam nasao nekih baterija od 2500 pa do 3250 mAh koje su identicnih dimenzija kao original tako da back cover ostaje isti. Kostaju oko 15€ po ebayu, isao bih i na tu soluciju ako osjetno mjenjaju autonomiju...

6-7h sot mogu ja odma da ti kazem da neces izvuci aktivnim koriscenjem...imam z3c sa jos vecom baterijom (i malo manjim ekranom) pa izvlacim izmedju 5,5-6,5h.

Valjda bez mogucnosti konektovanja na mrezu.

Pa mislio sam na funkcije, da nije jos nesto osakaceno na demo verziji. A postoji li neka mocucnost da se otkljuca to za mreze da radi kartica..?

Ne, posto nema cip i mesto za SIM karticu.

A i treba na demo verzijama paziti u kakvom je stanju ekran.

Meni je ugoreo :( al dao mi je covek 10 dana radne garancije on ima vise komad i kaze da su mu svi takvi :( ne znam dal da mu vratim danas sam uzeo, i baterija mu je malo naduta

Nazad
Vrh Dno