Šta je novo?

Samsung Galaxy Alpha

^ uzmi popust na mesecne racune i telefon iz oglasa, od z3c (kao manji fon) do OPO ako ti treba phablet.

pa trazim fon od barem 4.7 do najvise 5.2 inca, za mene je to idealno. imao sam vec sony malo se razocarao pokvario mi se a nisam mogao nadji deo kod nas, a uzeo ovde bla bla.. jel jaca baterija alphe od nexusa 5? dobra stvar je sto se brzo puni i sto se menja baterija... jedino je jos jaka cena.. najpre bi uzeo xiaomi mi4 ali nema ga kod nas :/

Uzeh danas crnu alfu iz vipa preko drugara.Znaci on placa pretplatu dok sam mu ja dao kes za telefon 380,garancija 2god 32gb full pakovanje.Telefon je zaista prelep,ekran je odlican(barem je meni odlican),brz ima mnostvo funkcija koje ja necu cesto koristiti :) Kamera je fenomenalna,zvuk solidne jacine,dobrog kvaliteta.
Eto mog skromnog misljenja tj "strucnog"
Ako vas nesto zanima pitajte.
@edit sa svojih 4.7 savrseno lezi u ruci,ni veci ni manji..

de testiraj bateriju u narednim danima ona me zanima... kakav mu je prikaz jesu li pikseli bas vidljivi ili jedino kad fon priblizis ocima?

Pixeli nisu bas vidljivi sto se toga tice brini. Ja koristim tu rezoluciju na 4.5" isto je Amoled i pixeli se vide tek kad se skroz priblizis a i tad se tesko uoce.

Vide se kad se približiš i na sitnom i finom tekstu. Računaj oštrinu ekrana kao na S3, sigurno si ga video negde.

Brine te baterija od 2300 mah a ne brine te baterija od 1860 mah?

e pa onda super!! :D a sto se tice baterije svakako bi nabavio bar jos jednu pa menjao.. hvala emix cheers

edit1: vojkane na alphi se menja baterija sto je veliki plus ,. a ima napredniji procesor manji ekran pa manje trosi.. video sam na s3 neo nije toliko strasno :)

Poslednja izmena:
Što se baterije tiče

Review-chart-template-final-fixed.008.jpg

Ars-Benchmarks.0012.jpg

^ na 250cd/m2 i vreme punjenja baterije

KKW0Su0.jpg

sa kojeg je ovo sajta? gde god sam uporedio rezultate alphe i nexus 5 alpha je imala bolji test za bateriju? kao sto znamo ima dve verzije alphe Exynos i S801.. jeli ko imao prilike da tesitra bat na nexus 5 i alphi? :)

Skroz drugačije, vrh :D
Odakle vadiš ove testove? Ja ovo našao na arsu, kao imaju neki kredibilitet. Tražio sam i na anandu ali nisu radili test alphe.

Ma alpha kida. Telefon koji je baš tip top u lep, a taman veličina :)

sa kojeg je ovo sajta? gde god sam uporedio rezultate alphe i nexus 5 alpha je imala bolji test za bateriju? kao sto znamo ima dve verzije alphe Exynos i S801.. jeli ko imao prilike da tesitra bat na nexus 5 i alphi? :)
Gledaj samo testove koji mere na istom osvetljenju u nits, ne u %, sve drugo je besmisleno. Ja sam samo ars technicu našao da je takav.

Evo rezultata baterije.Sto se mene tice baterija je dobra(za moje potrebe,ne igram igre,nemam fejsbuk itd)
Ekran je podesen na auto.
Screenshot_2014-12-21-16-57-26.pngScreenshot_2014-12-21-16-57-08.png
@edit sa punjaca sam ga skinuo u subotu 15h a opet ga stavio u nedelju u 17h sa 4% baterije

Poslednja izmena:
Kaspersky ?

Koliko si bio na 3g/wi fi ?

Jel lose sto sam ubacio kasperski?
Pa po potrebi sam ukljucivao 3g/wifi.Youtube sam slusao na wifi a viber i whatsapp na 3g

Terala bi ta baterija i dva dana da nemaš gluposti tipa antivirusi i ostale programe tog tipa junk-a. Boosteri, klineri itd.

Brate evo sta sam ubacio od programa:
kasperski,viber,whatsapp,sofascore,tunnein i izreke&citati nista vise..
1h15min se puni od 4%-100%

Poslednja izmena:
Izbaci taj kasperski i skroz ga obriši. Znači clear data i cache, pa onda uninstall. Da ne ostane ništa.

Posle koliko, 3 meseca, obustavljaju proizvodnju uređaja koji je trebao da bude flagship u sub 5" kategoriji? :lupko:
A prošle sedmice su zatvorili najveću prodavnicu u Londonu - obratite pažnju na tajming - u vreme božićnih praznika (kad bi prodaja trebala da je najveća):
http://www.theverge.com/2014/12/24/7446097/samsung-experience-store-westfield-closure
Ne znam kakav zaključak može da se izvuče - da brzo reaguju na potražnju tržišta i povlače rezove, ili da je situacija stvarno loša za Samsung?

Poslednja izmena:
Nije 3 vec 6. telefon je izasao u Septembru a proizvodnja se po ovom tekstu obustavlja u Februaru.
Takodje pise da ce proizvodnja da bude obustavljena zbog A serije konkretno A5 modela koji je jeftiniji a sa gotovo istim specifikacijama.

Ljudi jedno glupo pitanje:pokusao sam da instaliram aplikaciju watchON ali pise da nije kompatibilna sa mojim telefonom.Da li da skinem apk fajl pa onda da ubacim u telefon?

Da li ovaj model ima wolfson dac? Predpostavljam da Exynos verzija ima? Koja verzija, oznaka?

Poslednja izmena:
Ja ni ne znam da postoji Alpha bez Exynosa...

Piram, ne znam da li postoji vise verzija...

Jedna jedina verzija :)

Vrh Dno