Šta je novo?

Samsung Galaxy Ace saveti.

@Milenkopfc

Moj prethodni odgovor se odnosio na obican Ace, ne na +... :d

@ rasniker

Nisam koristio pomenuti ROM, ali mogu da ti preporucim Official CM 7.2 Stable ili Apocalypse, takodje vidim da je trenutno popularan i Droid ACE... :D

Poslednja izmena:
Pre neki dan instal. CM9 RC1 i u kombinaciji sa Holo Laucher HD Plus, radi bez greske... :D

CM9 RC1 je za S5830 bez plusa tako da nece moci da ga instalira na svoj ACE+ a zvanicni ICS sigurno nece da izadje za ACE tako da ....

@rasniker

Sto se tice CM7.2 to je MACLAW-ov projekat kojeg je napustio i krenuo da razvija ICS za ACE,GIO,MINI i FIT, tako da nikad nije zavrsen zvanicno ..

Poslednja izmena:
Probao sam da instaliram 2.3.6 sa Samfirmware preko Odin-a ali i dalje mi stoji da je 2.3.3? Jel imao neko ovakav slučaj? U pitanju je s5830 iz Telenora.
Koristio sam Odin_multi_Downloader_v4.38, Cooper_v1.0 i skinuo ovaj fw S5830XWKPY_S5830OXFKP5_MSR_2.3.6.Telenor.zip

Poslednja izmena:
Probaj ponovo, ja kad sam radio sve je bilo ok, mada kad već menjaš rom, stavi neki kuvani.

Poslednja izmena:
Probao sam tri puta i uvek isto. Probaću da skinem još jednom svaki od navedenih fajlova pa ću fleshovati još jednom. Ako je tebi uspelo na istom modelu sa istim fw-om nema razloga da ne radi kod mene.

edit: evo fleshovao ponovo, sve prošlo naizgled ok ali i dalje je 2.3.3

Da probam sa nekim drugim 2.3.6 umesto ovog koji je predviđen za Telenor?

Heh, fleshovao S5830XWKPY_S5830XWKPA_S5830XEUKP1_HOME.tar.md5 i opet je ostao na 2.3.3, iako je procedura jednostavna izgleda da je nešto pogrešno radim :)

Poslednja izmena:
Moja preporuka je StockLite 7.1

Izmenio sam brdo ROM-ova i ovo je prvi na kom baterija izdrzi puna 2 dana.

Taj StockLite 7.1 jel to neki "olakšani" fabrički firmware (kako mu ime sugeriše) ili neki od mnogobrojnih modovanih i (često) polufunkcionalnih?

7.1 je kuvani rom,
vecina kuvanih romova su bazirani na 2.3.6 stok romu.
ne moras da skines taj za telenor skini bilo koji 2.3.6 sa Samfirmware i preko odina flashuj telefon. nema razloga da ti ne radi ja sam jedno 50 puta flashovao moj ace pa onda tek presao na kuvane romove i sada koristim CM9RC1 (ICS4.04) i zadovoljan sam njime, nije bas 100% funkcionalna kamera ali sve ostalo radi kao svajcarski sat i telefon je brz, brzi od bilo kojeg drugog roma a probao sam sijaset raznih. baterija uz normalnu upotrebu drzi i po dva dana...
sad sve je stvar izbora
SRECNO

Probao sam taj CM9RC1 i nije mi se svideo na prvu loptu, daću mu još jednu šansu kada budem imao više vremena da se poigram više sa njim. Isprobao sam još par kuvanih romova i svi do jednog su imali manje ili veće nedostatke. Što se tiče stock firmwarea sa Samfirmware.com probao sam par verzija 2.3.6 i nijedan nije hteo da se "primi". Flesh preko Odina prodje kako treba ali i dalje ostaje na 2.3.3 ?!?
Zanimljivo je i da Kies ne prijavljuje noviji firmware od trenutnog 2.3.3 iako na samfirmware stoji taj 2.3.6 za Telenor (SRB)

Ma, zaboravili su ovaj fon, mnogo je mator :smash:
A sto se tice stock romova, pa moj telefon ih vise videti nece. Vise problema na stock nego na kuvanim... :)

Probao sam taj CM9RC1 i nije mi se svideo na prvu loptu, daću mu još jednu šansu kada budem imao više vremena da se poigram više sa njim. Isprobao sam još par kuvanih romova i svi do jednog su imali manje ili veće nedostatke. Što se tiče stock firmwarea sa Samfirmware.com probao sam par verzija 2.3.6 i nijedan nije hteo da se "primi". Flesh preko Odina prodje kako treba ali i dalje ostaje na 2.3.3 ?!?
Zanimljivo je i da Kies ne prijavljuje noviji firmware od trenutnog 2.3.3 iako na samfirmware stoji taj 2.3.6 za Telenor (SRB)

cudno je to da nece da promeni firmaware preko odina... mislim da se meni to nikad nije desilo .. sad...

Taj StockLite 7.1 jel to neki "olakšani" fabrički firmware (kako mu ime sugeriše) ili neki od mnogobrojnih modovanih i (često) polufunkcionalnih?

Olaksani fabricki. Izbacen sav Samsing bloatware, rootovan i link2sd radi bez greske.

Meni dovoljno.

cudno je to da nece da promeni firmaware preko odina... mislim da se meni to nikad nije desilo .. sad...

I meni je čudno, stock 2.3.6 (par verzija) neće ali CM9RC1 ubačen bez problema.

Probaću i taj Stocklite 7.1, trenutno sam na 2.3.3 rootovanom sa Link2Sd i radi ok, ali ako može bolje što da ne.

Treba drugaru da sredim Ace. Koji potpuno funcionalan rom da mu stavim? CM9 based romovi me ne zanimaju posto znam da nikad nece biti u potpunosti funkcionalni.
Sta je u ovom momentu popularno? Nebi pitao da je za mene, ja bi testirao nekoliko romova pa izabrao najbolji ali ovo instaliram drugaru pa necu da me svaki cas zove ne radi ovo ne radi ono....

I jel moze neko da uploaduje root.zip za cwm posto onaj iz sticky thread-a na xda ( upd_1.zip) neradi nego mi izbaci error 7 kad pokusam da ga instaliram kroz cwm.

Ja kao papagaj ;), StockLite 7.1

Svi custom romovi su rootovani

btw, znam da znas :)

I nezam bas dali hocu taj stock... Sta ce mi stock olaksan za nekoliko aplikacija ? To mogu da odradim i sam.

A inace imam dosta iskustva sa Androidom da postavim pitanje na koje znam odgovor. Znam da su svi costum romovi rootovani ali treba sad da rootujem stock telenor nek mogu da uradim backup aplikacija sa TB ;)

Poslednja izmena:
Rootovao sam preko SuperOneClick...

na XDA pre par dana nasao CM10 Lite Jellaxy based v 1.2 ali sa ubacenim nims11 kernelom.. procitao par komentara i svi su pohvalili trajanje baterije tako da sam morao i ja da ga probam i ... uz normalnu upotrebu: 30-40min. razgovora , 15-20 poruka, malo 3G interneta i baterija bezmalo izdraza cela 2 dana .. Ja zadovoljan.. malopre pogledao izasla i verzija 1.3, kad probam javljam .. evo i linka
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1898736

Možeš li da proveriš da li ti radi location services bez GPS. Npr u Google Maps ili 4sq?

Mene je do sada to sprečavalo da koristim CM9 romove, pa me interesuje da li su to sredili u CM10.

ne znam dal jos neko koristi Ace S5830 osim mene
ali ako jos ima takvih mogu da ih obradujem time sto je napokon izasao CM9 RC2 u kome je reseno skoro sve osim snimanja video zapisa. cak i hw akseleracija sada radi ...

za one koji su zainteresovani evo linka do stranice na kojoj se nalaze sva potrebna uputstva iao i link za download:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=33018952&postcount=3
srecno

Koristi naravno :)
Hvala na info, bas ovih dana gledam da li ima nesto normalno od 4.x romova i totalno sam se pogubio od silnih dev tredova. Te jelaxy, aokp, pac..... svima nesto fali. A ovaj nisam video. Zapravo od kad je maclaw odustao od ics ja se oprostio od svega :)

@marketman
extra je rom
source radi WaylandAce, kernel je naravno nims11 a sve ovo kompajlira neki spanac Daredj ili tako nekako...
probaj rom sigurno ce ti se svideti , u stvari ja bolji do sad i to uopste dali je to u pitanju CM9 , CM10 ili AOKP jos nisam probao !!!

@Bojan

Sad me stavljas u iskusenje da ga flesnem, iako sam juce stavio CM 10 Lite 2.0, made by bieltv3...mogu da kazem da za sad radi sasvim ok, mnogo fluidnije od najnovijeg Jellaxy-ja, njega sam probao prekjuce... :D

Evo malko da raportiram :) probao taj cm9, vidi se da je dosta sredjeno, sve radi, ali bas nije ispeglano (podsetilo me na stock rom :D). Ili verovatnije, da je hw na ace-u zastareo pa ne moze da izgura tako lepo kao sto moze cm7. Sta znam, razmazio me apocalypse :) Sad testiram vec par dana onaj kineski lewa rom sto ga apdejtuju svake nedelje. Nije los, radi jako glatko i bez oc-a, lep je ima dosta dobrih tema, ali treba se malo petljati dok se uklone skoro svi tragovi kineskog :D
Probacu sigurno opet cm9/10 ali kad napokon neko ukloni [Dev] tagove :)

Evo malko da raportiram :) probao taj cm9, vidi se da je dosta sredjeno, sve radi, ali bas nije ispeglano (podsetilo me na stock rom :D). Ili verovatnije, da je hw na ace-u zastareo pa ne moze da izgura tako lepo kao sto moze cm7. Sta znam, razmazio me apocalypse :)

Pre ce da bude da je hw slab a nema veze sto je star. Ja sam sa Galaxy Ace koji ima 278 MB rama ukupno (a user available je manje, mislim da je 224mb) presao na ZTE Skate koji ima 512mb rama (user avaible je 419MB) a cpu Armv6 800mhz i GPU Adreno 200 su isti kao na Ace-u. Razlika je ogromna verujte mi. Ima skoro duplo vise rama dostupno za korisnika a to puno znaci.

Na stranu izrada, gorilla glass, to sto je kamera na Ace-u puno bolja (na ZTE je za mene neupotrebljiva) i podrska zajednice je puno veca na samsungu, realno Ace po performansama nemoze da se meri sa ZTE Skate. Ja sam Ace menjao za Skate sa doplatom od 20 evra i verujte mi vredelo je.

Inace drugar ima ovaj phone i pre oko mesec dana sam mu instalirao apocalypse rom i on je extra zadovoljan posle telenorovog stock roma.

:wave:

Upravo testiram najglatkiji rom ikad - wp7 :-D
Interna memorija je komplet prebacena na sd-ext, a interna se koristi kao swap particija. Ovo upravo pisem sa tapatalka sa upaljenih par tabova u operi mobile, marketom, benchom... :)
Dakle multitasking ubija kako radi, sve je glatko, samo treba ziveti sa wp7...meni licno ide na zivce :-D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1356617746129.png
    uploadfromtaptalk1356617746129.png
    80 KB · Pregleda: 96
  • uploadfromtaptalk1356617762420.png
    uploadfromtaptalk1356617762420.png
    44 KB · Pregleda: 101
  • uploadfromtaptalk1356617789116.png
    uploadfromtaptalk1356617789116.png
    44 KB · Pregleda: 91
  • uploadfromtaptalk1356617802890.png
    uploadfromtaptalk1356617802890.png
    40 KB · Pregleda: 91
interesantno

daj neki link i tako te rabote :d

www.facebook.com/pages/Xperiencecyanogen/395619180456847
Ima i na xda, ali ovde je bolje ;-)
Inace ovi likovi spremaju naslednika apokalipse i jos neki rom koji bi trebalo da omoguci da ace radi na 1ghz+ :-D to im ne verujem dok ne vidim

Edit: evo preciznije adrese www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=522197317799032&id=395619180456847

Poslednja izmena:
baterija, kamera???

Nazad
Vrh Dno