Šta je novo?

Samsung Galaxy A71

Ažurirao sam telefon. I ono što sam primetio je da pod opcijama memorije postoji RAM plus koji mi je podešen na 4 gb, a to je u stvari virtualna memorija. Pošto stoji da imam ukupno 6 gb jer to ispada da telefon ima stvarnih 2gb + 4 gb virtualne memorije?
Možda je ovo bilo i ranije ali sam sada primetio.

Nije to bilo pre. Sa android 12, one ui 4.0 stize ta opcija.

Ažurirao sam telefon. I ono što sam primetio je da pod opcijama memorije postoji RAM plus koji mi je podešen na 4 gb, a to je u stvari virtualna memorija. Pošto stoji da imam ukupno 6 gb jer to ispada da telefon ima stvarnih 2gb + 4 gb virtualne memorije?
Možda je ovo bilo i ranije ali sam sada primetio.
...to ti je plus 4!

Da, menjao sam i uvek pise 6 gb, dakle to se dodaje. Nikad nisam video da je i 4gb popunjeno ali super da moze da se doda!

Samo da priupitam jel dovoljno wipe cache posle ili bas mora factory reset?

Imao sam dosta problema nakon apdejta na A12, svaka aplikacija je kocila, bukvalno sam cekao oko 5 sekundi da se pokrene, skrolovanje je seckalo, stucalo...odradio sam prvo wipe cache i nije pomoglo, nakon toga sam uradio factory reset i vratilo se u normalu.

Poz posle updeta ne radi na kameri blic stalno osvetljenje ukljuceno

Prilozi

• Screenshot_20220509-134915_Camera.jpg
    Screenshot_20220509-134915_Camera.jpg
    38.5 KB · Pregleda: 30
Stižu li smart widgeti za ovaj fon na 4.1 androidu?

ne mogu prežaliti što samsung ne pravi neki A model sa solidnim hardverom, kamerama i lcd ekranom (jer imam problem sa očima zbog PWM kod amoleda).

konkretno kod supruge a71 otkako je dobio one ui 4.1 i android 12, kamera prosto oduva moj poco x3 pro.

ne mogu prežaliti što samsung ne pravi neki A model sa solidnim hardverom, kamerama i lcd ekranom (jer imam problem sa očima zbog PWM kod amoleda).

konkretno kod supruge a71 otkako je dobio one ui 4.1 i android 12, kamera prosto oduva moj poco x3 pro.
Na sta mislis kad kazes problem sa ocima?

imam problem sa ovim samsungom.....kada ga zakacim da se puni samo drzi logo oko 30 sek. pa onda ga ugasi na 5 sekundi i deluje kao da je zaglavljen......(nije radjen update niti instalirano nesto sumnjivo)...probao sam da drzim dugo power dugme i kombinaciju sa volume uopste mi ne da da udjem u onaj safe mode da uradim recovery...ima li neko ideju?

Prilozi

• 7018CE05-BC2D-4108-8D04-BC968CF121C3.jpeg
    7018CE05-BC2D-4108-8D04-BC968CF121C3.jpeg
    62.8 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Probaj da ga povežeš sa računarom usb kablom, pa onda uđi u recovery mod.

Upao u boot loop mode. Probaj Marinkov postupak, ako ne, safeboot mode pa factory uz prethodni backup podataka na cloud servis. Srecno.

jel mi treba neki softver za to? ajde ako moze link neki......hvala puno (podaci mi nisu bitni)

Ne treba ti software za sam factory reset. Ako ne uspes ovim metodama a udjes u safe boot mode, onda se normalno kreces kroz sam telefon i udjes u Settings pa odatle uradis factory. Za sam backup podataka koristi SmartSwitch, to je Samsungov proizvod. Javi sta si uradio :).

@vojkan85 napisao sam ti privatnu poruku da ne gnjavim ovde....nista se ne desava kada ga povezem sa kablom za laptop......ne vidi ga laptop.

Imas pp. Nastavicemo tamo :).

Drustvo,imam problem sa punjacem.Ovaj njihov uopste ne reaguje.Uzeo sam kabl type C - type C,zamenio,nije do njega,pa uzeo u Gigatronu Samsungov adapter 25W,ne reaguje ni on.Dok sa nekim obicnim punjacem mogu da punim ali puni 3 sata.U cemu moze da bude problem?Inace radio je 2 godine bez problema,cistio sam otvore od prasine ali ocigledno nije ni to.

Pa nije,brate.Probao sam i da iskljucim i ukljucim tel,nece ni dalje.Znaci zamenio sam punjac,isto Samsungov i ne reaguje dok sam uzeo neki drugi punjac i taj radi ali nema opciju brzo punjenje pa puni 3 sata.

A koj si kabl probao, originalni samsungov ili neki no name? Ja tipujem na kabal. Probaj više različitih kablova ako imaš od koga da pozajmiš. Samsung telefoni su posebno osetljivi na ne-Samsung kablove. Evo ja imam neki u kolima (jeftiniji, mislim da je teracell ili tako nešto), nije hteo na A72 da mi pokrene ni brzo punjenje ni android auto. Sad sa Motorolom taj isti kablić radi sve u šesnaes.. A htedoh da ga bacim u jednom momentu, mislio sam da nije dobar.

Pa nije,brate.Probao sam i da iskljucim i ukljucim tel,nece ni dalje.Znaci zamenio sam punjac,isto Samsungov i ne reaguje dok sam uzeo neki drugi punjac i taj radi ali nema opciju brzo punjenje pa puni 3 sata.
Nisam sad razumeo
Da li se tel puni sa tim nekim drugim pinjacem?

Da,sa tim puni bez problema a sa ovim Samsungovim neće što ima brzo punjenje.

Nazad
Vrh Dno