Šta je novo?

Mobilni telefon Samsung Galaxy A52 ili A52s

Koji mobilni telefon kupiti
Pa dobro mozda je ogranicen budzetom,ali mislim da cene nece uskoro da idu dole,bar ne kada je u pitanji srednja klasa

Teško će cene dole momak, tako da ukoliko možeš, kupi A52s. A53 nov 53.000 dinara, nema veze sa životom cena, pa je ovaj i jeftiniji dosta, čiste lagere koliko mogu.

Ja sam bratu uzeo u aprilu A52s 8GB/256GB varijantu, ista je cena kao i sada trenutna 47.999 dinara, tako da sumnjam da će cena ići niža od ove, a A53 53.000 i to za 128GB, ne dobija se punjač uz njega... A52s je kompletnija ponuda sve u svemu, zato neće cena ići dole.

Trenutno smo u polakom procesu smrti Qualcomm dominacije (Kao i Intel vs AMD, AMD sad ima isti/veci mindshare nego Intel). Qualcomm je dao auto-gol sebi i propustio korak sa pretoplim Samsung chip-ovima, sto ubrzava gubitak dominacije (kao Intel sto je odradio).

E sad nije Intel omogucio toliko lufta AMD-u sa jednom godinom losih proizvodnih procesa, nego sa par godina spojeno, tako da je Qualcomm trenutno jos uvek nije na tom nivou (Vise je kao Nvidia koja je uspela da ostane kompetitivna sa inferiornim proizvodnim procesom). + Sto Samsung moze da iznenadi sa 3nm.

Na prvi pogled Dimensity 8000, 8100 i 8100 MAX se pripremaju da izdominiraju Snapdragon 7 Gen 1, A DImensity 9000 da izdominira sve xD.

Da li ce se to pokazati i u svim faktorima u test-ovima, ne znam, nisam ispratio

Takodje zbog tektonskog poremecaja koji ce doneti PowerVia kad se implementira, vrlo je moguce da Nvidia izleti posle skoro deceniju sa Mobile chip-om opet. I to u saradnji sa Intel-om na njihovom 20A/18A procesu (GAAFET + PowerVia).

Da Jensen ovo uveliko planira i radi na tome u to sam 1000% siguran. Samo je pitanje da li ce uspeti da imaju kompetitivan proizvod sa strane efikasnosti, ili ce opet da se preskoce mobilni chip-ovi. (PowerVia bilo Kod Intel-a, Samsung-a ili TSMC-a je Nvidijino tajno oruzje i najbolja sansa da se vrati nazad medju telefone).

Poslednja izmena:
Da ne bude da neko favoirzujem medju korisnicima evo ti link

i da nekad mi neke stvari nece ici nikad u glavu da smo postali toliko "teski" i da ocekujemo da nam se sve servira

i da nekad mi neke stvari nece ici nikad u glavu da smo postali toliko "teski" i da ocekujemo da nam se sve servira
izvini ako sam ostavio takav utisak ali stvarno me je sve zivo danas sjebalo tako da nisam imao zivaca da trazim sada :)

KupujemProdajem
Pre nekoliko dana mozda i ned dana sam mu poslao gde u delta siti ima popust samnsung da ode, ignorisao je poruku poslao sam mu gde ce biti na akciji za 35000 din bio je na akciji par sati nije ispratio ignorisao je poruku, otvara teme i pita da li je bolji a32,a33 i td svi mu kazeno da je bolji a52s 5g on tera po svom
izvini ako sam ostavio takav utisak ali stvarno me je sve zivo danas sjebalo tako da nisam imao zivaca da trazim sada

Nemamo mi nista od izvini samo ti cekaj jos kako se lageri prazne tako ce telefon biti sve skuplji, do sad je bio vise puta na akcije tako da su dobre kolicine otisle sad cisto sumnjam da ce biti na akciji vise ko zna mozda i bude

Risticu je si kupio telefon?
jesam ali a32 za 24,990 ukazala se odlicna prilika i shvatio sam da mi ne treba vise od toga. hvala na pomoci i savetima svakako!
jesam ali a32 za 24,990 ukazala se odlicna prilika i shvatio sam da mi ne treba vise od toga. hvala na pomoci i savetima svakako!
a razlog je takodje zato sto vise nema a52s od 128gb a 256gb kosta 51,000 i stvarno mi nije imalo smisla

Nazad
Vrh Dno