Šta je novo?

Samsung Galaxy A3/A5/A7 (2016)

Jel ova A serija ustvari naslednik legendarne alphe?

Ma taj a9 je tek kršina za svoju cenu, to ne vredi ni pominjati.

Za Sony compact i nije baš tako.
Prvo to što je compact. 127*65 u odnosu na 145*71 je velika razlika i postoje ljudi kojima je to bitno.
Vodootporan je.
32 GB interne memorije
Verovatno i bolji soc.
Kamera sa više mpx je tvoj način da kažeš da je i pored toga krš :D ali ipak nije tako... Ovih 13 mpx kod Samsunga je pretpostavljam 1/3"? U 2016 za 400€...
Taj compact može ljudima da se sviđa ili ne ali po mom mišljenju ipak ne spada u kategoriju (jako) precenjenih telefona kao npr ovi A Samsunzi ili taj htc a9... Ili svojevremeno prvi moto x itd

Sa druge strane A5 ima jacu bateriju, ima bolju rezoluciju, fingerprint skener/samsung pay, OIS, metal/staklo.
Sto se kamere tice nisam mislio da je krs, vec da to sto ima vise MP ne znaci da je bolja od A5, zato sto to jos ne znam. Kao ni za SoC.

Alpha je po mom misljenju bio samo neki test za trziste. A5 (2015) model konkretno je zamenio Alphu nakon sto su prestali sa proizvodnjom Alphe. Dok je A5 (2016) naslednik A5 (2015) modela.

Poslednja izmena:

A9 je preskupa fensi imitacija android ajfona sa hardverom koji nije u skladu sa cenom :)

A5 mk2 je 'droid telefon za mass potrosace i opravdava tu ulogu bez obzira na cenu.

Z5c je telefon koji u sustini nece imati sta da trazi na trzistu jer svi hoce bar 5'' ekran kada vec placaju toliko ali je u pitanju stvarno odlican fon (ne racunam jabucare kojima je do juce 3.5'' pa 4'' bila idealna dijagonala za displej smartfona pa je to sada ip6/s displej i cifra koju treba da plate za iste)

OPO je geek droid, jeste odlican ali recimo moj cale bi 10x pre kupio A5 mk2 ili Z5c jer za OPO nikada nece ni cuti :d Sve to kada se prenese ''globalno'' dodje se do cinjenice da Samsung nije bez razloga izbacio A5 druge generacije po ovoj ceni ;)

E sad to sto ga mi ne bismo kupili za te pare.. to je neka druga prica ali ovako mi fon deluje ok i koristio bih isti pre S5 kante npr.

Poslednja izmena:
A9.

A9 with 6-inch 1080p Super AMOLED display, equipped Xiaolong 652 eight-core 64-bit processors (world premiere), built-in 3GB of RAM and 32GB of storage space body, providing a 800-megapixel front camera and a 13 million pixel rear camera, battery capacity 4000mAh, support for fast charging and dual card dual standby entire network.

s_4f2edb31011c472283d0e88993e9c727.jpg

s_fbb06021050f459fb779802a30c8f3d2.jpg

Brutalna baterija. Ima nade za s7 :)

Pa kako? ovo je mnogo veci telefon nego sto ce s7 biti. Gde da strpaju 4000bat.

Pa mislim na trend vecih baterija. A5,a7 i sada a9. Pa ako se trend nastavi na s7 bilo bi dobro. Makar 2800mah

Ugh kad vidim toliki telefon sa tasterima dole na samoj ivici. Ergonomija nula.

The Galaxy A9 is bound to have mind-boggling battery life

Why? Because Samsung, in a surprising move, decided to throw in a 4,000 mAh battery inside the Galaxy A9. But the screen is still a Full HD unit. While real-life endurance remains to be seen, the numbers tell us the Galaxy A9 is capable of offering mind-boggling battery life. Okay, the 6-inch screen will put something of a damper on the endurance, but that’s not exactly much larger than the 5.7-inch display on the A8.

A dobro,mislio sam nije leva firma nego radi po propisima. Legalan uvoz,marza,pdv ... A ne kao nase divlje radnje ilegalan uvoz, marza i to je to.

Poslednja izmena:
[youtube]ATwdPdzR5dM[/youtube]

A5
Tokom celog klipa baterija ostala na 100% :) valjda ce uskoro i textualni review.

Steta sto nema led not light..

Po meni jedina mana na seriji je led not svetlo, nekome mozda ne znaci ali eto meni bilo presudno kad sam hteo a7 da uzmem... Samo kad bih mogao da znam ko je uzeo htc a9 da ga lupim mokrom carapom, koji krs se prodaje za 400 e nemam reci ali hvala Bogu pa ima potrosaca...

Skupo, na kp a3 360 evra, a5 465 evra, a7 515 evra, sve boje, asia spec.

Porucio danas online u vipu A5 cena i vise nego prihvatljiva sada sa svim popustima za Nova 3 tarifu fon za 27500 dinara.

Ajde mala pomoć, ako može.

Sestra je kupila A5 (ovaj trenutno aktuelni, ne 2016) i žali se da joj je ton u toku razgovora preglasan. Odnosno, njoj i ne smeta ali je nervira što svi u njenoj okolini mogu da čuju sadržaj razgovora.

Ja sam baš detaljno gledao po opcijama, gasio filtriranje glasa, svašta nešto, ali bez uspeha.

Kada se klikne na volume down taster u toku razgovora, glasnoća može da se smanji, ali skala ne ide do nule, već ostaje na nekih 15% vrednosti, ispod čega ne može tiše.

Ima li neko neki savet kako da dodatno smanjim ton u slušalici, a bez da rutujem i flešujem telefon?

Poslednja izmena:
Stigao mi fon iz Vipa i bas je ta exynos verzija u pitanju.

2016 ? :)
Daj neki review baterije i kamere ovih dana

Nije ni jeftin. Tacno na granici.. Uz ugovor od 2200din izadje oko 190e.

Poslednja izmena:
Ne da je lep i kvalitetno urađen, nego nemam reči. Čak mi je A5 nekako lepši od S6, naročito crna verzija. Samo, mislio sam da po defaultu dolazi kao dual-sim, ali izgleda da nije tako, makar su me tako informisali promoteri iz Samsunga.

I ja sam se do poslednjeg trenutka nada da je tako zbog tog njihovog hibridnog sim slota ali na zalost nije.

Nazad
Vrh Dno