Šta je novo?

Samsung ATIV S

AthlonXP

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
620
Zanimaju me vasha iskustva... Da li neko ima ovaj telefon i kako mu se pokazao. Trajanje baterije, brzina itd. Mnogo sam se nalozio da ga kupim. Sto se tiche dizajna, meni su skoro svi Samsung telefoni odvratni. Ali bash onako gadni za oko. Nokia i HTC izgledaju fenomenalno, ali cena, velichina ekrana i sam ekran je ono sto me privlachi kod ATIV-a S. Znam da nema Nokijine aplikacije ali to mi i nije neki reper za dobar telefon. Zanima me josh kako se chuje sagovornik i da li je veza stabilna, tj, da li secka pri razgovoru. Video sam da je cena ista kao i Nokia 720, koja je uzgred recheno prelep telefon, ali za iste pare mogu da uzmem ovaj jer je zver u odnosu na istu. Sve sugestije i komentari su dobrodoshli.

I da. Ne bih voleo da se ova tema pretvori u debatu fanova Androida i WP korisnika. Ne zanimaju me prozivke tipa "ajde da ga merimo" i sl. Moj izbor, posle dugogodishnjeg korishcenja Androida, pao je na WP. Razlozi su moja stvar, i bez ubedjivanja da uzmem neki Android uredjaj.

Hvala svima :)

Poslednja izmena:
:D
ja imam ativ s, fon je odlican sto se tice rada os-a msm svi su isti (od lumia 520 do 920), jedino me nervira sto nema equalizer ali moze i dalje da se slisa muzika :(
sto se tice razgovora ok je nisam nesto puno razgovarao (vise sms :D) ali kad sam razgovarao sve se dobro cuje.
sto se tice izgleda mojne da brines prelep je fon ne izgleda ko s3 :D a i lepo lezi u ruci, i samo da te ispravim 720 kosta oko 290 e a ovaj fon kosta 260e :D
http://www.kupitel.com/mobilni-telefoni/samsung/ativ+s+i8750/
msm ja kad sam ga kupovao kostao je 267e ali to je isto jer je tada evro bio nizi (30k din)
za navigaciju ces imati maps od nokie i mozes da cuvas tu mape sto je extra :D
i na kraju baterija :D
telefon ima 2300mah, vise od svih wp8 telefona
ako razgovaras i malo surf moze da ti traje 2 dana, sa igranjem 1 dan sigurno izdrzava sto je sad mnogo dobro :D
msm ja volim da igram igrice i surfujem i sve i na kraju dana mi ostane oko 20% sto je sasvim dovoljno lufta da ne grizem nokte sto ne mogu jos nesto da uradim jer je soro prazna baterija :D
nadam se da ti je ovo pomoglo :D

Sta? Jeftiniji je od Lumie 720? Extra. Ja sam gledao cenu u TelekoPlus. Tamo je ista cena kao i Lumia. Hvala.

telekoplus nije toliko jeftin...
ovaj sajt sto sam ti ja dao ima najjeftiniji ativ s( od njih sam uzeo, pakovanje nije otvarano, imalo je nalepnicu mada mozda moze i to da oni stave ali ne verujem da su to uradili)
ja ne bi uzimao 720 umesto ativs jer 720 ima losiji procesor i manje rama, pa ativ s ce moci sve da pokrece :/
a i 720 ce pojeftiniti zamesec dana otp, jer je slabiji od 820 sto se tice karakteristika samo ima malo bolju kameru (ima onu stabilizaciju kao 920 :D)
i sad sam video cenu i 720 je skuplji za 5 crvenih :D
sto je po mom misljenju veika razlika a 720 ima slabiji hardver, manji ekran, losiju bateriju (manju) jedino u cemu je bolji su nokine aplikacije i mozda kameru i ima eq za ziku :D ali to ne vredi 5k :D

Takodjecsam jako zainteresovan za Ativ S,interesuje me kako stoji Win8 sa aplikacijama i imali li tapatalk za njega i kako pristupas benchmark forumu.

Нема Tapatalk...

I nema izlečenih ili ti narodnih app, moraju da se kupuju koje nisu free. Pristupiš benču preko pretraživača (kao sa pc). Navigacija je besplatna, Nokia here, odlično radi i detaljna je.

ali board express se placa, zar nema nista za dz ?
i ja kad idem preko IE ja ne mogu da pisem kometare nego samo da gledam, msm kad krenem da pise pojavi setastatura i odmah nestane, da li je ovo samo kod mene ili ?
imam ativ s :D

edit: sad sam skapirao da ima i mobile mode...:)
sver radi ok
samo sam pinovao na home screen saj i to je to :D

Poslednja izmena:
Ima i free verzija board expressa,verovatno sa ogranicenjima.

da a ogranicenja su da mozes da je koristis 5 dana, nzm zasto ne stave add-ove, msm i tako mogu da zarade :/
prebacio sam je pogledao i izbrisao, msm ne bi da se naviknem a i necu da dajem pare :D
sta da radim stekara sam :D

Meni se WP OS svidja kao platforma. I koliko sam video programi koji bi meni znachili su 100-200 din sto nije strashno. Stvarno mi ne treba 100+ programa na telefonu koje verovatno nikada necu koristiti.

Meni sutra stiže Ativ S retail pack. Donet od preko i po extra cijeni ;).
Javiću utiske.
Stvarno je tako, što se programa tiče.
Oni koji ti stvarno trebaju su po 100tinak din i to je to ...

Poslednja izmena:
nzm ja programe koje imam su dz i obavljaju sto mi treba, imam 3 app za kontrolu pc-a (jedna preko neta (email) a druga preko wifi (muka mi je da ustanem iz kreveta :D), a trecu sad skidam da vidim kakva je :D, wp central i tako te aplikacije su dz, imas mali milion i one aplikacije da pravis od slika titlove i to ne treba da se placa mogu da se nadju za dz :D
msm kopaj po marketu i nacices sta ti treba za dz :D

Uh, stvarno mu je povoljna cena, nesto se razmisljam da ga pazarim.
Nikad nisam imao telefon sa wp platformom (imao sam sa wm i to je bio blagi ocaj) pa imam lom pitanja:

1. da li postoji dobra aplikacija za muziku posto vidim da je stock prilicno siromasna (i koja)?
  2. da li postoji dobar video plejer, posto vidim da stock ne podrzava mkv i tilove (i koji)?
  3. da li push notifikacije rade kako treba (pre svega WhatsApp, Skype)
  4. kako radi stock mail aplikacija u simbiozi sa yahoo?
  5. da li postoji neka tastatura nalik na swiftkey na androidu (koja podrzava "swipe" metod unosa)?
  6. da li moze da se poveze sa tv-om i radi display mirroring?
  7. cuo sam da su omogucili kupovinu preko onog njihovog marketplace-a, da li moze jednostavno da se aplikacije placaju uz postpaid racun, ili mora platna kartica da bude povezana?
  8. da li postoji dobar fajl menadzer i koji (nesto poput es file explorera na androidu)?
  9. kad se ocekuje nova verzija wp i da li ce je ativ s podrzati?
  10. da li postoji neki alternativni dialer koji podrzava smart dial?
  11. znam da je najverovatnije za navigaciju mrka kapa, ali ajde tek da pitam, da li postoji neki dobar program za navodjenje poput Garmina na simbijanu, ili igo-a na androidu sa mapama za Srbiju?

:D

Stigo Ativ S.
Trenutno je na punjaču jer je baterija 1% :d.
Dobar je.
JAviću detaljne utiske.

pozz

Nikad nisam imao telefon sa wp platformom (imao sam sa wm i to je bio blagi ocaj) pa imam lom pitanja:

1. da li postoji dobra aplikacija za muziku posto vidim da je stock prilicno siromasna (i koja)?
  2. da li postoji dobar video plejer, posto vidim da stock ne podrzava mkv i tilove (i koji)?
  5. da li postoji neka tastatura nalik na swiftkey na androidu (koja podrzava "swipe" metod unosa)?
  7. cuo sam da su omogucili kupovinu preko onog njihovog marketplace-a, da li moze jednostavno da se aplikacije placaju uz postpaid racun, ili mora platna kartica da bude povezana?
  8. da li postoji dobar fajl menadzer i koji (nesto poput es file explorera na androidu)?
  11. znam da je najverovatnije za navigaciju mrka kapa, ali ajde tek da pitam, da li postoji neki dobar program za navodjenje poput Garmina na simbijanu, ili igo-a na androidu sa mapama za Srbiju?
Nemoj da prelaziš na WP, iskreno.
Što se tiče navigacije, ima je i to je nokia here, veoma je precizna i dobra, rang sa iGO. Radi na svim WP telefonima, nije nokia ekskluziva samo za nokia kao ostale njihove ekskluzive.

@neogeo, čestitam. Pa kako ti se čini kada se izigraš mišljenje, prednosti i mane :)

Poslednja izmena:
Nemoj da prelaziš na WP, iskreno.
Što se tiče navigacije, ima je i to je nokia here, veoma je precizna i dobra, rang sa iGO. Radi na svim WP telefonima, nije nokia ekskluziva samo za nokia kao ostale njihove ekskluzive.

@neogeo, čestitam. Pa kako ti se čini kada se izigraš mišljenje, prednosti i mane :)

Imao sam WP8 čim se pojavio :d. Jes da je prostija varijanta bila HTC 8S ali radio je super. Kao i ovaj Ativ što radi super.
Ostatak utisaka javiću čim se malo "poigram" s' njime.

za 1 i 2 mislim da nema, sve su to skinovi nista posebno ne mogu ti playeri da poboljsaju :/
dobro rade za skyp :D
mozes da napravis mail acc i stizu ti mailovi, ja imam hotmail i g mail i rade savrseno
nema tastatura
imas nfc ali mislim da nema hdmi
ja koliko znam moze da se placa u vip-u preko post paid a za mts i telenor moras da ih pitas, ali trebalo bi da moze :D
nema file menager na wp8
ativ ce podrzati do gdr3 sigurno, sad oko juna bi trebalo da izadje gdr2, gdr3 izlazi krajem ove, pocetkom sledece god
za dialer nzm
za navigaciju imas maps (podrzava offline nagvigaciju) nije losa koristio sam je par puta sve radi

@ivan i i hektor2 izjasnite se zasto je wp8 ****** u odnosu na android ? :D
jedino sto mogu da kazem da je prednos androida je file menager i to je to
sve ostalo mi se vise svidja na wp8 (imao sam android 2-3 god)
sad sto se tice muzike i videa to bi trebalo da poboljsaju, ali je pitanje kad
kao sto sam vec napisao muzika na ativ-s je ok samo bi zeleo eq, ali posto dobijas extra fon za 263e (30 crvenih) ne bi trebalo nista da ti smeta :D
ja i dalje nisam imao nikakvih problema ni gasenje ni bagovanje ama bas nista a napunio sam 16 GB :D

Nisi shvatio. Ja sam dogogodisnji korisnik Windows telefona i nemam nameru da koristim android kao sredstvo za razgovor i sms (imao sam sgs 1, lg optimus 3d, galaxy nexus i9250).
Trenutno koristim Ativ s (pre toga Omnia 7 i optimus 7 - WP7.5).

Izgleda da onda ipak necu menjati telefon, zato sto bi to bio veliki korak unazad u odnosu na 4X HD koji imam trenutno, prakticno nista novo ne bih dobio osim mass storage. Hvala svima na odgovorima.
Inace, u Nemackoj se nov moze kupiti za 220e

Svako koristi ono sto mu odgovara i za sta ima potrebe. Inace cena kod nas je ~260€ sa svim papirima i racunima, tako da je i dalje to odlicna cena za ljubitelje WP.

Po specifikaciji je u rangu sa Lumia 920 (sem kamere) i to mi se svidja, ono sto me zanima je kvalitet kucista, opsti utisak???

Vrh Dno