Šta je novo?

Samsung 971P, sve sto vas interesuje!

Pa izgleda da ne možeš da dobiješ savršen panel, platio 300, 450 ili 4500 evra :). nekome 931BF može više odgovarati... a nije loše pogledati i LG Fantasy L1900J - ima jako zanimljiv panel, koji je brži od 971P...

Ja sam zainteresovan za LG Fantasy L1900J monitor, ali nisam video da ga ima na nasem trzistu.
Da li neko zna da li ce ga neka od firmi nabaviti za nase trziste?

Neka duža priča o LG monitorima bi odvela u offtopic, tako da je najbolje da otvoriš novi thread na tu temu. Primerak koji smo testirali je samo sample, a očekuje se da će novootvoreno predstavništvo kompanije LG doprineti redovnijim isporukama novog hardvera kod domaćih distributrera. Fantasy monitori bi za dve nedelje trebalo da budu dostupni u firmi PiN Computers, ali više od toga ne znam...

Ko je zastupnik tft monitora LG za nasu zemlju,i ima li neka internet adresa da se malo pogleda?
Pozdrav!!!!!!!!!!

www.pinsoft.com

Defitnivno posle Maxa i Bahatog i malo razmisljanja cu se odluciti za 931BF i ostaviti 150e u dzepu za neke druge fantazije.
Ne zelim da me ista razocara ako vec dajem 450e,a izgleda da oce..

ako ti duhovi nisu problem, nece te razocarati ;)

Čovek verovatno ne veruje u takve stvari:D

nisam ni ja verovao do prekjuce ;) nazalost postoje i na 971P ih ima podosta :(

Danas planiram da kupim 971p, pa me zanima da li neko ima iskustva sa gledanjem TV-a (tv kartica) na ovom monitoru?

imas i resenja sa integrisanim tv tunerima, sto mozda i nije tako lose.

cena im je oko 450 evra generalno.

imas i resenja sa integrisanim tv tunerima, sto mozda i nije tako lose.

cena im je oko 450 evra generalno.

Covek hoce da uzme 971p a ne neki drugi model..MIslim da ti modeli koji imaju u sebi tv tuner
imaju uglavnom TN panel ,ne znam mozda gresim :d svasta ima danas :d :d MIslim da to nije najbolje resenje
Sto se tice TV-a ,ja sam zadovoljan . Cesto gledam TV program preko tv kartice skroz je ok ,osim jedne stvari koja se pominje cesto,a to je crna boja (jako je crna)Jednostavno se resava u zavisnosti koji TV tuner imas ,u softveru za njega,malo (neznatno posvetlis sliku) i "Luma" podesavanja stavis na min. i to je to...I naravno ,jos jedna stvar,kvalitet slike opada sa povecanjem dijagonale:wave:

Monitor koji ne moze da se sviveluje dobija inovativni dizajn nagradu?!! WTF! Dizajn dizajna radi je dogs dick i nishta vishe!

Za posebnu osudu je to sto su korejanci nakon godinu dana izbacili monitor sa sporijim panelom u odnosu na prethodnika!

Naravno sve se moze staviti u neki kontext. Tako se ovaj 971P moze staviti u kontext monitora za sekretarice u nekoj fancy firmi! One se nece igrati, a nece ni skrolovati velike excel dokumente!

U realnosti tragicno je da monitor realno ne moze da sluzi ni gamerima, a ni u office primeni!
I onda dobijamo kupce koji se teshe i traze stare podloge za misha kako bi svivelovali monitor! Obzirom da znam da je Sale cekao ovaj monitor dugo dugo i da nije hteo da kupi 970P, mogu samo da zamislim kako se sad zzdere, ali nece da prizna do kraja ;)

:)
evo Saleta. sto se mene tice, monitor je odlican za sve osim za igre. juce sam odgledao neki film i nisam video duhove. onda sam pustio Sin city na DVD-ju i crna je odlicna i uniformna za primer. ali duhova zato u igrama ima koliko 'oces. istina je da nisam ocekivao toliko duhova i da su ljudi pricali po forumu da je i 8 i 12ms prepuna kapa za igre, ali ja sam ih na "6"ms video stvarno dosta i to odmah, da nisam mogao da verujem. ovo mi je na trenutak pokvarilo generalno jako pozitivan utisak o monitoru i ostavilo gorak ukus u ustima. kad odes u Samsung shop na Bulevaru mozes da vidis samo 10 slika koje se vrte u krug i to je sve. nema sanse da vidis kako monitor tera igre. plus, ja sam monitor platio u evrima nesto manje nego sto ima najjeftinije da se nadje, ne pitajte me kako, pa nisam mogao ni da ga pogledam pre kupovine, a kamoli da gledam kako rade igre na njemu.
sto se tice 970P, meni se njegov dizajn nije svideo i zato sam godinu dana cekao 971P u koga sam se odmah zaljubio kada ste postovali slike sa Cebita. takodje, cisto sumnjam da je 970P nesto puno brzi od naslednika, pa ako sa 971P nisam zadovoljan, ne bih bio ni sa 970P. u principu poboljsani kontrast i boje kod 971P su uzele danak u duhovima. fora je sto sam za dosta manje para mogao da kupim 931BF i da budem podjednako all-around zadovoljan sa njim. pare mi nisu bile ogranicenje, ali me nervira kad 19" platim onoliko za koliko ima da se nadje 22", pa makar taj 22" bio mnogo losiji. 971P je jednostavno preskup za ono sto nudi, ali nije los monitor, ako se izuzmu duhovi. tacnije, odlican je monitor, ako se izuzmu duhovi. kao sto Max rece, mozes da platis monitor gomilu para, ali ni on nece imati savrsen panel. covek mora da polomi da bi dobio "ono", zivot nije fer, ne postoji savrsen panel itd. sad but true...

Poslednja izmena:
Covek hoce da uzme 971p a ne neki drugi model..MIslim da ti modeli koji imaju u sebi tv tuner
imaju uglavnom TN panel ,ne znam mozda gresim :d svasta ima danas :d :d MIslim da to nije najbolje resenje
Sto se tice TV-a ,ja sam zadovoljan . Cesto gledam TV program preko tv kartice skroz je ok ,osim jedne stvari koja se pominje cesto,a to je crna boja (jako je crna)Jednostavno se resava u zavisnosti koji TV tuner imas ,u softveru za njega,malo (neznatno posvetlis sliku) i "Luma" podesavanja stavis na min. i to je to...I naravno ,jos jedna stvar,kvalitet slike opada sa povecanjem dijagonale:wave:

Hvala na detaljnom odgovoru. Jos ranije sam se odlucio za 971p, ali me je zanimalo da li cu povremeno moci da ga korstim za gledanje TV-a.

Monitor koji ne moze da se sviveluje dobija inovativni dizajn nagradu?!! WTF! Dizajn dizajna radi je dogs dick i nishta vishe!

Nemaš ti pojma.:) Valjda bi ti bilo lakše da sam napisao da je 970P bolji monitor, ali nije. Da, dobio je nagradu za dizajn jer je generalno najatraktivniji i najkvalitetnije izrađen monitor koji postoji (ako izuzmemo Cinema Display). Nema svivel, ***a, ja smatram da to nije neka mana, a pisao sam tekst pa mogu da odlučim i donesem sud. I na kraju, odziv nije toliko sporiji u odnosu na 970P, koliko god se trudio to da istakneš. Umesto lepo da smisliš kako da zavališ 970P i uzmeš nešto što prikazuje boje kako valja, tešiš se naglas i pričaš ljudima kako su se zayebali što su ga kupili... Bezveze ti je to.

Ocigledno se ne kapiramo! Ja isticem chinjenice, a ti mane ovog monitora poturas pod tepih! Jel dizajnersko resenje nesvrsishodno? Jeste! Jel sporiji od godinu dana starijeg prethodnika? Jeste! U opste nije bitno u kojoj meri, ako se to u opste moze izmeriti kvantitativno (*****m, moze, ali je to nebitno). Ljudi koji su ga kupili primetili su tu manu i to je dovoljno!
I 970P i 971P imaju svoje mane, ali je prednost prvog sto je ovaj drugi mogao da dodje sa svima njima ispravljenim, a on je samo "ukakio"!

A ovo tvoje potenciranje 18bitne palete MOG monitora i savetovanje da ga "zavaljam" je krajnji offtopic i tako tipicno nezrelo. Ja sam osporio tvoju nagradu i afirmativan text o monitoru koji je po svim objektivnim kriterijumima podbacio i sad ti meni trljas na nos mane mog monitora, koje nemaju veze sa temom!

Zamisli koliko bi debilno bilo kada bih ja sada poceo da ispredam pricu o tvom 244T koji se yebeno zapalio i koji je svojevremeno dosao u vidu tzv. "golden samplea" koji je "shtucao", k'o nenormalan zbog ocajno implementirane overdrive funkcije na tolikoj dijagonali?!

Ja nisam primetio da sam se negde teshio na glas, prema tome mojne da izmisljas! A oni koji su kupili 971P najbolje znaju koliko su se *****ali, a po Saletovim postovima da se naslutiti...

Daklem, Maxe, drz se teme i prestani da se vadis "NAGLAS" minimizirajuci mane 971P! Sasvim nepotrebno dovodis svoj kredibilitet u pitanje.

Poslednja izmena:
A oni koji su kupili 971P najbolje znaju koliko su se *****ali, a po Saletovim postovima da se naslutiti...

*****ali? Pravo da ti kazem ja uopste ne smatram da sam se *****ao. Sam sam birao monitor i izabrao sam 971p zato sto se meni licno najvise svidja. A evo upravo gledam u 970p tj koristim ih maltene 50% vremena jedan pa drugi sticajem okolnosti (oba u crnoj boji :D ), i meni licno oba savrseno odgovaraju, kako za igre tako za bilo koju drugu namenu. Jeste da 970p ima svivel al` meni licno to zaista ne treba tako da to meni licno i ne predstavlja neku manu 971p a i vise mi se svidja design...Ne kazem ja da su ni jedan ni drugi savrseni, ali jednostavno, od svih 19ica koje sam video, ova 2 modela mi se najvise svidjaju i da kupujem opet, ponovo bi se odlucio za jedan od njih.

stvarno Nedjo sad ga malo pretera..."*****ali" je stvarno teska rec. koliko god su me duhovi smorili ne bih isao tako daleko da kazem da sam se *****ao prilikom kupovine. ne ocenjuje se kod monitora samo odziv. jos ce 971P ispasti shit monitor...

Ocigledno se ne kapiramo! Ja isticem chinjenice, a ti mane ovog monitora poturas pod tepih! Jel dizajnersko resenje nesvrsishodno? Jeste! Jel sporiji od godinu dana starijeg prethodnika? Jeste! U opste nije bitno u kojoj meri, ako se to u opste moze izmeriti kvantitativno (*****m, moze, ali je to nebitno). Ljudi koji su ga kupili primetili su tu manu i to je dovoljno!
I 970P i 971P imaju svoje mane, ali je prednost prvog sto je ovaj drugi mogao da dodje sa svima njima ispravljenim, a on je samo "ukakio"!

A ovo tvoje potenciranje 18bitne palete MOG monitora i savetovanje da ga "zavaljam" je krajnji offtopic i tako tipicno nezrelo. Ja sam osporio tvoju nagradu i afirmativan text o monitoru koji je po svim objektivnim kriterijumima podbacio i sad ti meni trljas na nos mane mog monitora, koje nemaju veze sa temom!

Zamisli koliko bi debilno bilo kada bih ja sada poceo da ispredam pricu o tvom 244T koji se yebeno zapalio i koji je svojevremeno dosao u vidu tzv. "golden samplea" koji je "shtucao", k'o nenormalan zbog ocajno implementirane overdrive funkcije na tolikoj dijagonali?!

Ja nisam primetio da sam se negde teshio na glas, prema tome mojne da izmisljas! A oni koji su kupili 971P najbolje znaju koliko su se *****ali, a po Saletovim postovima da se naslutiti...

Daklem, Maxe, drz se teme i prestani da se vadis "NAGLAS" minimizirajuci mane 971P! Sasvim nepotrebno dovodis svoj kredibilitet u pitanje.

Kao što vidiš, ljudi se nisu *****ali i 971P je prema mom i mišljenju 95% autora (ima dosta testova po netu, ali najveći broj je objavljen posle mog) napredak u odnosu na 970P. Da možda ergonomija pati u "kategoriji svivela" zbog dizajna, to je izvesno, ali ljudima nije toliko neophodna ta opcija - 19-ice se koriste kad sediš za njima, a ne kao monitori za MCE, pa svivel po mom mišljenju i nije bitan. To što stalno ističem manu modela 970P je slično kao što i ti ističeš manu 971P. Nemogućnost prikaza svih nijansi, što se vidi i na fotografijama (ne samo u testu) je strašno za monitor te klase, pogotovo S-PVA, makar bio i nešto brži od naslednika koji sve te mane ispravlja. A mislim da nemogućnost svivela nije tolika mana kao loš prikaz boja. Samo zato potenciram tu razliku.
A vidiš, ti si odmah to shvatio lično jer ti imaš 970P i prebacio priču na 244T!!? :) Zapalio se nije, nego je crko, kao što se desilo sa još jednim monitorom nakon njega! Zašto? Zato što sam imao 2 tone prašine u APC-u dole, i zato što je isti varničio kao blesav (pa sam ja tu ispao budala što to odmah nisam video). Pošto je zamenjena jedna komponenta na naponskoj jedinici, monitor radi kako treba. Ne vidim gde je tu mana 244T-a i ko se na ovaj monitor žali u tom ili bilo kom drugom smislu? Naprotiv, mogu ti naći bar 10 afirmativnih review-a gde monitor preporučuju pre svih ostalih konkurenata, čak i pored osetno više cene. O forumima da i ne pričamo. A o kredibilitetu nećemo pričati, samo ću ti reći - AMD i ATI i tvoje pisanije na ovom forumu, pa je na tu temu bolje da prestaneš da kuckaš ;)

posto je poceo da se istresa prljav ves, mogli bi malo da se vratimo na temu.
nema tesenja! nisam nimalo sujetan i u fazonu "sve sto ja kupim je najbolje", a ko kaze suprotno ja ga mrzim do kraja zivota. ja sam prvi ovde rekao da monitor ima duhova za izvoz. to jeste realno velika mana, jer ih nisam ocekivao u tolikoj meri od monitora koji nije nimalo jeftin. sa druge strane, mozda zvuci kao tesenje, ali ja stvarno nisam profi CS igrac i moci cu da se vremenom priviknem na njih. sta je tu je. za svivel je posebna prica: i da ga imam ne bih ga koristio uopste ili bih ga koristio jako malo, ali me nervira sto nisu mogli nekako da ga nabudze. 99% monitora ima svivel i oni se sad nadju pametni pa ga zakinu na monitoru koji za svoju klasu (19") kosta boga i oca. to me pomalo nervira iz principa, ali realno ne bih preterano koristio svivel. a i ovde sam procitao od ljudi koji su ga kupili pre mene da monitor ne poseduje isti. jos kad se dodaju na to bilbordi sirom grada gde monitor dubi na glavi, pravi kolut unazad i slicne gluposti koje nikom u zivotu nece trebati, a ne poseduje *****i svivel...dobar im je marketing: nebitnim glupostima (vratolomije monitora) guraju pod tepih manu (nedostatak svivela), koju nema ni 19-ica od 150e. koji cobani...
poenta je sledeca, i to sam jednom rekao: 971P je dobar monitor, ali je preskup za ono sto nudi. za 300e ima da se kupi monitor istog proizvodjaca koji je sve ukupno podjednakog kvaliteta, ili tek malo all-around losiji. svaki od njih ima neke mane i prednosti. ali kad se da 50% vise kinte, onda se sa pravom ocekuje jos vise od jako, jako dobrog monitora, da ne kazem da se ocekuje savrsen monitor. onda se pazari 971P i on razocara jer nije savrsen. recimo da kosta 370-380e bio bi OK i duhovi bi mnogo manje boleli, ali ovako kad se monitor posteno (pre)plati i dobiju se duhovi kojih ima ko salate, onda je malo narusen celokupan (jako pozitivan) utisak.
pozdrav

btw. imam jedno pitanje za vlasnike 971P. na kojim podesavanjima ga drzite? ja se jos nisam iscimao da ga setapujem, nego koristim ona predefinisana podesavanja, koja izgleda uopste nisu losa.

Malo si se *****ao da smo se *****ali :D
Ja da kupujem monitor ponovo bih kupio 971P.
Doduše da sam neki player verovatno bih uzeo 931BF.
Što se tiče svivela,koliko se sećam moj stari CRT nisam nijednom okretao levo-desno,tako da mi je to totalno nebitno.

ljudi, mesate subjektivno i objektivno. sta cemo kad dodje neko i kaze: kupio sam philips 104b i savrseno mi odgovara, odlucio sam da ce lepo da mi stoje +50 naocare?

monitor ima objektivne nedostatke. i samo o njima treba razgovarati. kome sta odgovara i dal se neko zayebo je potpuno sporedno i nije nikakav argument. ovo citaju ljudi koji treba da odluce dal da ga kupe i njih ne zanima (ili ne bi trebalo) dal je neko drugi zadovoljan, vec samo koje su realne prednosti i mane. pa ce vec sami prosuditi dal su igraci ili ne... misim odakle vam ideja da nekog zanima sta vi mislite o monitoru ako ne igrate igre, ne gledate filmove, ne mrdate ga, pa vam nije vazno dal mu fali nesto sto ne koristite? ima sigurno onih kojima je dovoljan i 104b...

naravno da ce potencijalni kupac koji nije igrac i ne mrda monitor jednostavno preskociti deo u kome se prica da je 971p spor i lose koncipiran i koncentrisati se na ostalo. samo pravite shum bezveze...

a osecam da medju ponosnim vlasnicima ima i onih sa jacim karticama!

ljudi, mesate subjektivno i objektivno. sta cemo kad dodje neko i kaze: kupio sam philips 104b i savrseno mi odgovara, odlucio sam da ce lepo da mi stoje +50 naocare?

monitor ima objektivne nedostatke. i samo o njima treba razgovarati. kome sta odgovara i dal se neko zayebo je potpuno sporedno i nije nikakav argument. ovo citaju ljudi koji treba da odluce dal da ga kupe i njih ne zanima (ili ne bi trebalo) dal je neko drugi zadovoljan, vec samo koje su realne prednosti i mane. pa ce vec sami prosuditi dal su igraci ili ne... misim odakle vam ideja da nekog zanima sta vi mislite o monitoru ako ne igrate igre, ne gledate filmove, ne mrdate ga, pa vam nije vazno dal mu fali nesto sto ne koristite? ima sigurno onih kojima je dovoljan i 104b...

naravno da ce potencijalni kupac koji nije igrac i ne mrda monitor jednostavno preskociti deo u kome se prica da je 971p spor i lose koncipiran i koncentrisati se na ostalo. samo pravite shum bezveze...

a osecam da medju ponosnim vlasnicima ima i onih sa jacim karticama!

Ma sve ovo u stvari je mlaćenje prazne slame.Monitor(kao i kompjuter) se kupuje prema potrebama i jedini način da neko nakon kupovine monitora ne ostane razočaran je da prvo isproba monitor(da pusti film,igru,glega fotografije,isproba internet,office)
Nažalost u zemlji Srbiji je to nemoguće.

Ma sve ovo u stvari je mlaćenje prazne slame.
apsolutno se slazem. al to je samo jos 1 razlog zasto na forumu ne treba da se bavimo sta kome odgovara, vec kakve realne prednosti/mane je neko primetio. i tu subjektivni dozivljaj dolazi do izrazaja, ali u diskusiji se moze razabrati ko je pogresio (corav :d), ko nije.

ovo "meni je do yaya, nisam se zayebo", al tamo negde ps. "ja sam game hating daltonista sa +50 dioptrijom" ne sluzi nicemu. i opasno je kad ih se skupi vise i preraste u hype...

Potpuno se slažem, nije mi jasno zašto ljudi brane svoj hardver (koji im odgovara) kao da se radi o sestri ili kevi. Ja sam x puta rekao da sam se *****ao što sam kupio MSI K8N ploču, ili Microsoft Explorer 4 miš. Imao sam prilike da koristim 244T nedelju-dve pre nego što sam ga platio i da mi se nije svideo, ne bih uzeo. I sad treba neko da me ubeđuje da ima veliku manu, a ja sam slep... Ako već diskutujemo ovde, tema je 971P i to je to...

@Bahati:
kad kazes "mesate subjektivno i objektivno", bilo bi lepo da kazes ko to mesa a ne da generalizujes optuzbu. niko ne brani 971P od vlasnika u smislu da prikriva mane. ja sam prvi rekao da je monitor duhovit, na osnovu cega ce neko ko samo igra igre na kompjuteru da zakljuci da monitor nije za njega. sto se tice svivela, jos pre mene su ljudi napisali da ga doticni ne poseduje. to su jedine dve mane ovog monitora. sve ostalo je odlicno. ko moze da zivi sa ovime - moze, ko ne moze neka trazi drugi monitor i to je to. podjednako je lose da neko nekom kaze "ti si se *****'o sto si ga uzeo", koliko i da vlasnik gura mane pod tepih i iznosi subjektivno misljenje, mada ja stvarno ne vidim da se ovo drugo radi. niko ne krije mane, bas naprotiv.

Poslednja izmena:
Mislim da bi ovaj tread trebalo privoditi kraju ...Receno je sve sto treba,navedene su njegove prednosti, i mane u odnosu na druge monitore...To kazem zato sto su neki poceli da se prepucavaju bez potrebe...Znaci ko hoce da ga kupi neka ga kupi i gotovo!A ostali neka cekaju nove PVA modele ,ili kupe nesto drugo...toga ce biti uvek...
Kao sto rece Chianski,i ja se slazem sa njim,dve zamerke za doticni monitor-nema svivel,i nije extra brz za neke igre...Sve ostalo je odlicno...
Neko jos nesto da doda???:wave:

Ne radi mi NVIDIA Control Panel kada instaliram Magic Rotation. Da li se to i vama deshava?

Inache te duhove u Counteru sam ja prvi primetio i to postovao u temi o kupovini monitora od 19" ali me niko nije zarezivao ni 2%... crvena boja kasni (makar meni) i to je u Counteru vishe nego vidljivo. A da je vizuelno lep monitor, lep je i tu mu nema premca. Nego proverite mi ovo za NVIDIA Control Panel.

A o kredibilitetu nećemo pričati, samo ću ti reći - AMD i ATI i tvoje pisanije na ovom forumu, pa je na tu temu bolje da prestaneš da kuckaš ;)
Tako tipicno za tebe... odlazis u potpuni off, pri tome koristeci tupu zaoku kojom zelis da me ubodes.
To sto ti stalno istices manu modela 970P u opste nije u skladu sa ovim topicom i u opste nije uporedivo sa isticanjem mana 971P o kome je ovde rec! Najgore je sto ti to razumes, ali neces da priznas posto si zaglibio koliko si zaglibio! Ali ajde ponovicu jos jednom: 971P je izasao godinu dana nakon 970P i tragicno je sto nije poispravljao sve njegove mane! Sta vise uveo je nove!!!
Pa normalno je da sam shvatio licno, kada si ti rekao TVOJ 970P!!! Pobogu zar je tesko shvatiti zasto se neke recenice pisu? Tebi ocigledno jeste, posto ne bas retko ni neznas sta si napisao! I onda sam ti najlakse moguce pokusao objasniti zasto je glupo prebacivati preicu na licni plan! Ali znamo zasto si je prebacio na licni plan! Zato sto te je sujeta zabolela kada sam napisao da si dao debilnu nagradu za monitor nesvrsishodno dizajniran! A time si pokazao koliko je ta nagrada subjektivno dodeljana.

Tako tipicno za tebe... odlazis u potpuni off, pri tome koristeci tupu zaoku kojom zelis da me ubodes.
To sto ti stalno istices manu modela 970P u opste nije u skladu sa ovim topicom i u opste nije uporedivo sa isticanjem mana 971P o kome je ovde rec! Najgore je sto ti to razumes, ali neces da priznas posto si zaglibio koliko si zaglibio! Ali ajde ponovicu jos jednom: 971P je izasao godinu dana nakon 970P i tragicno je sto nije poispravljao sve njegove mane! Sta vise uveo je nove!!!
Pa normalno je da sam shvatio licno, kada si ti rekao TVOJ 970P!!! Pobogu zar je tesko shvatiti zasto se neke recenice pisu? Tebi ocigledno jeste, posto ne bas retko ni neznas sta si napisao! I onda sam ti najlakse moguce pokusao objasniti zasto je glupo prebacivati preicu na licni plan! Ali znamo zasto si je prebacio na licni plan! Zato sto te je sujeta zabolela kada sam napisao da si dao debilnu nagradu za monitor nesvrsishodno dizajniran! A time si pokazao koliko je ta nagrada subjektivno dodeljana.

Pa ti si prvi počeo :). Prvi si prebacio loptu na 244T, a to nije čak ni 19-inčni TFT. Potpuni offtopic. I još pričaš da se zapalio? Ima li to smisla?? Da, rekao sam "tvoj 970P" zato što ga ti imaš, a u ovom threadu i jesmo poredili 970P sa 971P. Ono "tvoj" je tu zato što ga imaš, mada, ok, slažem se, glupo je što sam to tako postavio. Nije me zabolela sujeta, nego je logično da za monitor koji je očigledno namenjen za dizajn i fensi dizajnerske studije (i koji bar po 95% mišljenja zaista ima "privlačnu spoljašnjost") - dam advanced design nagradu. Da bi skapirao na šta mislim, daću ti slikovitiji i vrlo jednostavan primer: Apple Cinema Display - 20 inch. Taj monitor ima nulu od ergonomije. Nema podešavanja visine, pivota, tilta, nema ničega. A verovatno je dobio najviše "advanced design" i sl. nagrada. U tom slučaju je jasno - to je Apple, i ti se njemu moraš 100% prilagoditi, a ne on tebi. Ali nema ko nije rekao da taj monitor izgleda do jaja. I sad, kad Samsung napravi kvalitetan monitor čija je jedina realna mana nešto sporiji odziv, zamera mu se nedostatak svivela!? Monitor zaista svaki čas ne sviveluje mnogo ljudi, pogotovo ne one koji imaju 178 stepeni vidljivog ugla. Čak i da je to must have opcija, monitor izgleda do jaja, kvalitetan je i originalno je dizajniran (nije rip-off) i zato je i zasluženo dobio nagradu advanced design-a. Nadam se da kapiraš da nije u pitanju "poklonjena" nagrada niti bilo šta slično. Ako i dalje misliš da je nedostatak te opcije dovoljan da "stavi veto" na davanje takve nagrade, otključavam thread, pa neka čitaoci koji su videli 971P kažu, da li smatraju da je nagrada advanced design za 971P (setimo se kakvi su ostali monitori na tržištu) neprikladna?

:wave:

Nazad
Vrh Dno