Šta je novo?

Samsung 840 EVO (Samsung MEX controller, TLC 19nm Toggle Mode 2.0 NAND, TurboWrite)

Kolika je ta grafička kad joj smetaju slotovi? Neka sa 2,5 slota hladnjakom?

Koju varijantu povijenog SATA kabla si koristio - da ti kabl ide na dole ili na gore (ka memoriji), pošto postoje obe varijante?

Sada sam video da je uspelo sa povijenim, ako ubacim u drugi sata 3 slot, na tom slotu graficka manje pritiska, inace povijeni ide ka memoriji, malo izgleda da pritiska graficka na dole, ali ipak bolje nego na stranu dok je pritiskala. Grafika je powercolor r9 270x. Hvala na pomoci.

Te male ploče često imaju glup raspored sata konektora. Tako sam i ja imao problema sa G31-S2L i Radeon HD 5770, zbog koje nisam mogao da koristim jedan SATA (a trebao mi je).

Da li je neko uzimao ovaj ssd kod Mađara? Da li se isplati rizikovati,garancija ?

Meni je riknuo Samsung 840 par dana nakon kupovine. Tada sam kupio u osto vreme i ProBook lap i testirao nekoliko Windows, Linux i OS X operativnih sistema, pravio dual-boot, triple-boot, razna particionisanja i jednostavno ga odjednom nije prepoznao. Prešaltao sam milion foruma, stavljao ga u eksterni rek, nostio u servis, tamo ga odmah pogledali (ubacili u svoj desktop i ne prepoznaje ga), zamenili mi za novi. Dobio sam isti, iste oznake i od tada je prošlo preko godinu dana i za sada je sve OK.

Srećom je lik i PcPractica bio OK (na Vračaru) i odmah mi zamenio za novi.

Reših da nakon čitanja tema o ssd uzmem 840 evo 120GB.Ploča koju imam je sata 2 i nema AHCI.To što će brzine ssd biti sata 2 nije problem već me brine da li će trim funkcija biti prisutna ?
Para za novu ploču i procesor nema i mislio sam da udahnem malo života postojećoj konfiguraciji .

Ako koristis W7 ili w8, trim ce raditi.

Hvala,tekst koji prati video nesumljivo dokazuje predhodno,da je za trim potreban ssd i operativni koji ga podržavaju.

ali mislim da i bez trima, ssd je dosta brzi od hdd-a. a i trebalo bi da postoji mogucnost manuelnog trima na XP-u, pomocu dodatnog programceta, zavisno od proizvodjaca.
inace, valjda, uglavnom, svaki OS mnogo vise cita nego sto pise?

Piše OS dosta, naročito ako koristiti pagefile. Gubi se dosta performansi ukoliko nema TRIM-a. Samsung Magician ima svoj neki TRIM ako OS ne podržava, ali ne znam da li podržava XP.

Perfektan SSD, svaka cast Samsungu. Sve preporuke sa moje strane.

Moze li neko da pojasni sta znaci deo Total bytes written i detalje oko te vrednosti?

stanje.jpg

To je koliko je ukupno podataka ikada upisano na njega. Treba da je mera koliko je potrošen, jer vremenom se degradira od upisa.

Npr. ja imam sada 0.46. Kada ce program pokazati da je disk u stanju Bad :d

Obzirom da mi je propala ideja da preko sata3 pcie kartice butujem nista mi nije preostalo nego da novog samsunga normalno nakacim na sata2...obzirom da sam do sada bio na raid0 sada sa samsungom ne vidim bash neku razliku pa pitam...samo XP me interesuje...

1. Treba li ista da diram hard obzirom da sam upisao win i ponasam se prema njemu kao bilo kom hardu?(mislim na taj trim,taj SW magician,nista to nisam dirao)
2. Ne trebam vise da radim defragmentaciju?
3. Ne treba vise deep erase umesto delete koji sam radio sa tune up?

Stavio sam ga u AHCI i to je sve,ako treba jos nesto da podesim zahvalio bi se na savetu,iskljucivo XP me interesuje...

1. TRIM nema na XP, iz Magician imaš da radiš TRIM ako ne podržava OS.
2. NI SLUČAJNO.
3. Ne treba ti.
4. Pređi na Win 7.

Kada instaliras Samsung Magician, podesi OS Optimization pod Maximum Reliability. Poslije toga restartuj komp kako ce ti i sam program predloziti.

Jednostavan je program, snacices se za 2 minute :wave:

Poslednja izmena:
Hvala..."samsung magician was unable to find samsung ssd connected to your sistemsome features may not work".........radi samo test i nista vise,uboden je normalno na sata2 i vidi se u boot na AHCI...sta mu je?

Vrh Dno