Šta je novo?

Samsung 830 (Samsung MCX, Samsung 2x-nm Toggle-mode DDR NAND)

Stavi nam ti lepo sliku iz CDI i jedino promeni da prikazuje vrednosti u 10 (DEC).

Poslednja izmena:
U službenom laptopu gde mi je je Intel 320 series 120GB jedini drajv i na koji stalno nešto skidam i instaliram, znači koristi se 5 dana po osam sati, za ~2,5 godine imam tek oko 3TB upisa, tako da je 13TB upisa samo za OS disk mnogo.

@mdm: što CDM, misliš CDI? :)

Poslednja izmena:
Stavi nam ti lepo sliku iz CDM i jedino promeni da prikazuje vrednosti u 10 (DEC).

Mislis da odradim test u CDM? Ne razumem gde da promenim vrednosti?

@mighty78

Da je mnogo mnogo je. Malo mi je neverovatno. Mozda sam sistem reinstalirao dva-tri puta.

Evo slike. Stooji 13tb :(

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    117.8 KB · Pregleda: 50
Vidimo, dooosta! ,) A Samsung Magician?

Evo šta ti je koji atribut.

Poslednja izmena:
Stvarno kada pomnožiš vrednost sa 512 pa rezultat podeliš sa 1073741824, dobiješ 13.336GB. Nema sumnje toliki ti upis!!
Mada i ja sam na mojima (u RAID-u su pa saberem vrednosti) za 2.5 godine upisao 11.523GB, što mu dođe oko 12,5GB dnevno ALI na dva SSD-a od 120GB svaki tj. na 240GB (223GB upotrebljivih) a to mali deo njihovog kapaciteta dnevno...

Poslednja izmena:
Jedino ne znam koliko ima uticaja cache pretrazivaca, ali opet sumnjam da bi moglo da navuce ovoliki upis. Ne znam da li se stream utakmica gleda kao upis, ali opet mnogo je. Neverovatno mi je da sam ovoliko iscvrljao ssd.

Moja 830 od 256gb je upisala do sada 3.47tb za godinu ipo dana neprestanog rada. Os i games na njoj od pocetka, primetio sam da mi windows sam upise do 6-7gb dnevno, i ako sam ugasio page file i sve obradjuje u ramu.

Aj bogati malo pojasni ovo što sam citirao.. nije mi baš jasan taj dio ..mene malo zanima upis za moj vertex 4 pa zato pitam..:)

To važi za Samsung i piše u linku iz posta #126, a 1Gb je 1073741824Byte-ova i otuda računica. Inače nema potrebe za tim reći će ti CDI taj podatak..

Pogledah i svoj 830 128GB kući, 4,1TB upisa. Dakle zbirno na kućnom i službenom računaru (pošto ih skoro nikad ne koristim istovremeno) ~7TB za dve godine raspoređenih na dva 120/128GB diska.

@treci, ti si baš heavy user :)

Poslednja izmena:
Jao ljudi, kakav heavy user, ni prici. Stvarno mi nije jasno kako. Malopre sam odradio secure erase, instalirao windows ponovo i par programa (ostalo cu kad dodjem ujutru kuci sa posla) i onda cu da vidim sta se desava. Gledacu jednom dnevno bas da vidim.

Samo da znaš SE (secure erase) je isto kao i upis celog kapaciteta diska!
Inače video si i u mom postu #128 da ni ja nisam daleko, a isto torenti i download idu na HDD, rekto šta veće instaliram...

Ne cimam se uopste, neka crkne sutra sto se mene tice, nego mi nikako nije jasno kako toliko. Bas me interesuje uzrok, to me kopka da provalim.

Ne videh poruku.
Znam da SE upisuje ceo kapacitet, ali opet sta je to u odnosu na ovoliki upis do sada :p. Page file i hibrnacija su iskljuceni, servisi od rst drajvera i drugih intelovih drajvera su iskljuceni da se ne pokrecu uz windows. Kes foldere sam ostavio na njemu. Download preko torrenta i browsera ide na hdd, ponekad neka sitnica ode na desktop kao i ponekad slike i klipovi sa aparata.. Zauzece na disku je max 20gb sa svim programima i drajverima. Ne cimam se sto je veliki upis, samo me bas mnogo interesuje uzrok.

Ja mislim da ti je stream utakmica to uradio. Probaj da odradis da taj program koji koristis za stream kesira na HDD.

Videcu da ne gledam utakmice sa ovog kompa, da vidim sta ce biti.

Upis moze da se prati i sa task managerom ali samo za procese koji su stalno aktivni, dok procesi programa koji se pokrecu vise puta dnevno ne moze da se zabelezi. Ima li kakav programcic koji ce napraviti log i za programe koji se vise puta startuju?

Ispada da je onda moj SSD rekorder po pitanju upisa. To je verovatno zato što ga koristim kao i običan hard, jedino download ne ide na njega, pa nek' traje kol'ko traje.
CDI.JPGMagician.JPG

Poslednja izmena:
Ispada da je onda moj SSD rekorder po pitanju upisa. To je verovatno zato što ga koristim kao i običan hard, jedino download ne ide na njega, pa nek' traje kol'ko traje.

Da, ali size does matter! ;)

Da li ste stavili ovaj reallocated space? Ja jesam, ali mi se smanjuje prazan prostor, a ovaj WoT samo raste i raste.

Znam da je malo off topic tema ali čisto malo radi usporedbe,
Zanimljivo kako na Semiju ne pokazuje koliko mu je života ostalo kao recimo na Ocz-u tj Vertexu 4 ..Evo čisto usporedbe Semi i Vertex 4

Semi CDI.JPG Vertex 4 Vertex 4.png

Tačno nema taj atribut, ali klikni na Health Status pa vidi šta sve uzima u obzir da izbaci isti! ;)
A evo kod mene su to E6 i E7, a kod tebe E9 dok je meni isti za SF drajvove odnos kompresije...
1.JPG

Evo posle mesec dana tacno. Ne znam da li je uticalo to sto je odradjen Secure Erase, ali tacno 1gb dnevno upisa.

Prilozi

• 15.5.14.PNG
    15.5.14.PNG
    110.7 KB · Pregleda: 33
  • 15.6.14.PNG
    15.6.14.PNG
    86.1 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno