Šta je novo?

Samsung 710T

• Začetnik teme Začetnik teme Dado
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dado

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2003
Poena
619
Znaci interesuje me gde se u ns-u moze najjeftiinije kupiti 17" LCD Samsung 710T ? Imam neku ponudu za 450 evra , dali je to OK cena ?
I jos me interesuje : dali se isplati dati puno vishe para za 710T naspram 710N? Sta je to sto se josh plus dobija uz T varijantu , osim DVI ulaza ? ...

P.S. Ako neko moze da mi preporuci neki sasvim dobar 17" TFT Samsung do 400 evra ... Ne igram preterano igre (malo samo cs) , trebao bi mi iskljucivo za win okruzenje , grafika(photoshop) , filmovi itd...

Thx unapred

Deluje malčice skuplje, nova isporuka bi trebalo da je povoljnija. Može da se rotira u portrait, ima drugačije lepše podnožje sa podešavanjem i po visini...

A zasto samo Samsung, kao da drugi monitori ne postoje. 😀 Razmisli o BenQ, odlicni monitori, LG sasvim OK....

Hteo sam Philips 170B5CS , ali ga nema ... rasprodato je ... a sinteh bog zna kad ce uvesti sledecu turu ... Meni bi trebao OK TFT sad ... U ns-u nema Benq-a .. Ustvari trebalo bi da bude u PCCentru , ali oni imaju samo onaj strariji model (ne ovaj sa test-a)...
LG ne bih ... Cuo sam u Pin-u da su im dosta 1730B modela stizali na reklamaciju , i od jednog dobavljaca sam cuo da LG je malo rizicno kupovati ...
E sad cuo sam da Samsung 710 N made in slovacka bolje zaobici .. mada ja sam narucio kod poznanika s naglaskom da uzimam samo ako nije made in slovacka i ako nema bad pixel-a ... Iskreno receno hteo bih 710T ali mi je dosta skup ... A posto uzimam TFT iskljucivo iz zdravstvenih razloga(ne igram igre itd..) odgovarao bi mi i N ...

Topic sam otvorio , eto da cujem neka misljenja o samsung 710N (non made in slovacka) ... tj. oni koji ga vec imaju neka napisu iskustva i dali su zadovoljni ...

pozdrav

Da li je moguce da je 710T 100-120€ skuplji od 710N, na racun DVI-a i mogucnosti rotiranja slike, a da su paneli potpuno isti?

hmm, 710n je oko 340, a 710t je oko 400. Inace oba sam video (kod simpsona 🙂) i slika na 710t je ipak nesto bolja, a tad su oba bila na analognom izlazu. Ipak sam pljuno kintu za 710t, zbog dvi-ja. Mislim da panel nije bas jedina stvar koja cini sliku na tft-u.

E sad neki moji utisci posle par dana koriscenja. Prvo, slika je nesto bolja preko dvi nego preko d-sub na mom ti4200, ne mnogo, ali ipak moze da se primeti na slovima i tako to.

Ja inace imam stari dobri Eizo 17 crt pa sam eto mogao da uporedim tft vs crt. Ostrina, koja moze i malo da smeta dok se covek ne navikne, je na strani tft-a i to je najprimetnija stvar, e sad da li bih iskoristio izraz nebo i zemlja, pa ne znam, ipak ne bih.

Sto se tice response time (12ms) onaj ko kaze da se to na danasnjim tft-ovima ne primecuje, je ili slep ili ne znam ni sam :d Pa vidi se i pomeranjem misa, a kamo li u igricama 🙂 Lepo stavim clone mode i gledam, u quake se mute texture kod kretanja, dok je na crt-u sve normalno. Ipak nije tako strasno, i na 75hz je manje izrazeno, ali onaj ko obrati paznju, nema sanse da ne primeti. I jos jedna cudna stvar, na pojedinim sajtovima mi se menja boja texta kad skrolujem, npr. benchmark home page, wtf? 🙂

Lepa stvar, je to sto u igricama smanjivanje rezolucije daje ok sliku, dok u desktopu naravno, ne lici ni na sta :d

Takodje, ono sto malo smara je to da kada pomeram glavu gore dole (sta cu kad ne mogu mirno da sedim 🙂), na ekranu se menja osvetljenje na pojedinim delovima, pa se stice utisak da nije ceo ekran ravnomerno osvetljen. U principu, znatno je vise izrazeno menjanje slike po vertikali nego po horizontali.

Sve u svemu, mogu da kazem da sam zadovoljan kupovinom, para nije mala, pogotovo za nase uslove, ali ionako nisam nista za komp kupovao jako dugo vremena 🙂

Ne zelim da me neko pogresno shvati, ovo je bio neki osvrt na moje zamerke, jer se na pozitivne stvari covek navikne za, hmm, 5 minuta, i uzima ih zdravo za gotovo 🙂 Ipak te pozitivne osobine nadmasuju eventualne mane. Jedino sto ne volim je, kad se ljudi kunu u nesto sto su (skupo) platili pa ubedjuju druge da je nesto savrseno, a to ipak nikad nije slucaj.

Eto, nadam se da nisam smorio 🙂

Bad MF je napisao(la):
I jos jedna cudna stvar, na pojedinim sajtovima mi se menja boja texta kad skrolujem, npr. benchmark home page, wtf? 🙂

To i mene muči 🙂 I to samo kad su plava slova na stranici 🙂

Kupio sam 710N ... ali ovaj ima okruglo postolje , made in thailand ...
Sve sto je Bad MF naveo je apsolutno tacno .. i cenim njeogu iskrenost ... Naime ja sam ovaj TFT kupio za 360 evra , mogu reci da se nisam pokajao ... Jako mi je vazno da mi ne zamara oci ko CRT , kod filmova mi se jako svidja sto je izrazito ostra slika , stoga gledanje filmova je uzivanje ... Igrice josh nisam probao , ali nisam neki igracki tip ... Tako da za moje zahteve kao obican korisnik (koji najvise vremena provodi surfujuci itd ...) ovaj TFT sasvim zadovoljava ...
E sad , razlika izmedju DVI i Analognog ulaza najverovatnije da postoji , ali ne verujem da bi bilo nesto preterano da bi obican korisnik primetio ...

ja imam 710n negde od jula cim se pojavio kod nas, i posto sam pre bio skeptik po pitanju tft-a, i bio ubedjen da nikad u zivotu necu da kupim tft.
E sad, i junskom ispitnom roku sam izgubio oci ispred samsunga 550s i resio da se otvorim za monitor, i uzeo ovaj, posto tada nije bio 710T kod nas.
i mogu da kazem da sada sednem pred neki crt i posle 15 minuta mene glava pocinje da boli i posle toga me boli par sati, lekovi ne pomazu...
ghosting u igrama ne primecuje se toliko

mogu svima da preporucim ko moze da priushti i ko nije zagrizeni gamer da se otvori za neki tft...

mene je mnogo odusevio ovaj monitor... ali mi se pojavio jedan mrtvi pixes skoro i malko sam #@#^&*@&^#%!& ali sta da se radi... jedan od milion 😀

kada sam kupovao pogleda sam na dva mesta 710n i oba su imala neku fleku u gornjem levom uglu skoro na isto mestu, neki poluzivi pixel 🙂 to se samo vidi kad se duboko zagleda

moj tft je made in china :/ jel to bolje nego made in slovachka!? 🙂

1. Koja je razlika izmedju 710T made in SLOVAKIA, CHINA, THAILAND...???
2. Gde kod nas jos ima da se kupi? (moze i na PM ako je problam ovde)

Thanx!

Mene više zanima razlika između analognog i DVI izlaza/ulaza? Može i u jednoj prosto proširenoj rečenici 😀

chachkalica je napisao(la):
ghosting u igrama ne primecuje se toliko

Kako si uspeo da na 710n primetis "duhove" ? Ja ni pored svog naprezanja nisam uspeo 🙂??

Verovatno je milsio na blur, tj. zamucivanje slike u igrama. Ja to primecujem na mom 710T bez problema, uopste ne moram da se naprezem :d

Moj 170N je napravljen u Slovačkoj i ima dosta blura koji je prilično izražen u radu, ali se ne primećuje u igrama i filmovima. Ne znam zbog čega je to tako. Nisam nezadovoljan, ali bi nekome sa većim zahtevima smetalo.
Pogledajte recimo stranicu www.slashdot.org . Kad skrolujem nadole, zelena boja horizontalnih pregrada se mulja po celom ekranu.

:d Kod mene se ne mulja bas, ali zato i pregrade i linkovi svetle drugacijom (svetlijom) bojom 😀 Slicno kao i sam benchmark home page :d

Bas me interesuje da li se ove stvari desavaju svima sa tft-ovima. Ajde javite se 🙂

@morbius & Bad MF:
Pa govorilo se o tome ovde da 710N iz Slovacke ne valjaju, odnosno da su bolji 710N iz Malezije (ako se ne varam)! Potrazite malo i naci cete.

Meni se ne mulja zelena boja na slashdotu, samo ivice postaju svetlozelene kad se skroluje, ne smeta nesto.
Na nekom sajtu se secam da mi se prilikom skrolovanja crni tekst "pretvarao" u plavi 😉
Nisam bas ni igrao igre na njemu, samo sam probao Q3 par minuta i nije se pojavljivao ghosting, izgledalo je skoro kao na crtu.
Inace 710N iz malezije.

Bad MF je napisao(la):
:d Kod mene se ne mulja bas, ali zato i pregrade i linkovi svetle drugacijom (svetlijom) bojom 😀 Slicno kao i sam benchmark home page :d

Bas me interesuje da li se ove stvari desavaju svima sa tft-ovima. Ajde javite se 🙂

Kod mene vrlo slicno. Dakle nesto svetlija zelena boja. Philips 170B.

Bad MF je napisao(la):
Verovatno je milsio na blur, tj. zamucivanje slike u igrama. Ja to primecujem na mom 710T bez problema, uopste ne moram da se naprezem :d
Kakva to zamucenja primecujete u igrama??? Sinoc probah FarCry na 710T i savrseno ostro ide sve. Gde se npr. javljaju ta zamucenja u FC da probam?

Inace, na onom sajtu "slashdot.org" isto mi se desava kao i kod tebe. Dakle, nema razmazivanja linija, samo malo postanu svetlo zelene. 🙂

Odlichan monitor BTW!!! :eyebrows:

Poslednja izmena:
Pa napisao sam u mom prvom postu o zamucivanjima. Lepo stavim clone mode i poredim CRT i TFT. Pa u samom desktopu se mis drugacije krece. Na CRT-u klizi savseno glatko, dok na TFT-u ipak ne, razlika je jasno uocljiva. Takodje, u igrama se manifestuje tako sto se prilikom kretanja texture na staticnim objektima mute. To se takodje lepo vidi u clone modu.

E sad, sto to nekima ne smeta ili su se navikli je druga prica, ali ipak ni ovi od 12ms ekrani nisu na nivou CRT-a po pitanju odziva. Kazem, nije tragedija, nije mnogo izrazeno, secam se kako je to bilo ranije, ali je malo bez veze kad te neko ubedjuje 'ma savrseno, isti odziv....'

Jel zna neko da li ima u Beogradu firma kod koje bi se mogao
pogledati 710T pre kupovine?

pozdrav

Nazad
Vrh Dno