hmm, 710n je oko 340, a 710t je oko 400. Inace oba sam video (kod simpsona 🙂) i slika na 710t je ipak nesto bolja, a tad su oba bila na analognom izlazu. Ipak sam pljuno kintu za 710t, zbog dvi-ja. Mislim da panel nije bas jedina stvar koja cini sliku na tft-u.
E sad neki moji utisci posle par dana koriscenja. Prvo, slika je nesto bolja preko dvi nego preko d-sub na mom ti4200, ne mnogo, ali ipak moze da se primeti na slovima i tako to.
Ja inace imam stari dobri Eizo 17 crt pa sam eto mogao da uporedim tft vs crt. Ostrina, koja moze i malo da smeta dok se covek ne navikne, je na strani tft-a i to je najprimetnija stvar, e sad da li bih iskoristio izraz nebo i zemlja, pa ne znam, ipak ne bih.
Sto se tice response time (12ms) onaj ko kaze da se to na danasnjim tft-ovima ne primecuje, je ili slep ili ne znam ni sam :d Pa vidi se i pomeranjem misa, a kamo li u igricama 🙂 Lepo stavim clone mode i gledam, u quake se mute texture kod kretanja, dok je na crt-u sve normalno. Ipak nije tako strasno, i na 75hz je manje izrazeno, ali onaj ko obrati paznju, nema sanse da ne primeti. I jos jedna cudna stvar, na pojedinim sajtovima mi se menja boja texta kad skrolujem, npr. benchmark home page, wtf? 🙂
Lepa stvar, je to sto u igricama smanjivanje rezolucije daje ok sliku, dok u desktopu naravno, ne lici ni na sta :d
Takodje, ono sto malo smara je to da kada pomeram glavu gore dole (sta cu kad ne mogu mirno da sedim 🙂), na ekranu se menja osvetljenje na pojedinim delovima, pa se stice utisak da nije ceo ekran ravnomerno osvetljen. U principu, znatno je vise izrazeno menjanje slike po vertikali nego po horizontali.
Sve u svemu, mogu da kazem da sam zadovoljan kupovinom, para nije mala, pogotovo za nase uslove, ali ionako nisam nista za komp kupovao jako dugo vremena 🙂
Ne zelim da me neko pogresno shvati, ovo je bio neki osvrt na moje zamerke, jer se na pozitivne stvari covek navikne za, hmm, 5 minuta, i uzima ih zdravo za gotovo 🙂 Ipak te pozitivne osobine nadmasuju eventualne mane. Jedino sto ne volim je, kad se ljudi kunu u nesto sto su (skupo) platili pa ubedjuju druge da je nesto savrseno, a to ipak nikad nije slucaj.
Eto, nadam se da nisam smorio 🙂