Šta je novo?

Samsung 710N

Milos_SD

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
620
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zanimam me kakav je ovaj monitor? Da li mogu vise osoba da gledaju filmove na njemu odjednom, sa udaljenosti od 2 metra, i naravno pod kosim uglom? Posto sam procitao na tom's hardware da ima los ugao gledanja.... Znaci da nije onaj 160/160, nego manji.... Molio bih da mi odgovore samo oni koji su imali iskustva sa ovim monitorom.

Ja imam taj monitor i nisam probavao sa vise ljudi ali ga gledam iz razlicitih uglova i moze se reci da mu je dobar ugao,neznam kakav je kod ostalih monitora...

Nije sampionski ugao, ali moze da prodje ako se ne preteruje. Uostalom, koliko ljudi gleda film sa tako malog monitora, petoro? :) Ipak bih ti preporucio 713N, koji ce doci u prodaju za koji dan, a ima iste karakteristike osim odziva od 8ms (710 ima 12ms) i verovatno nece biti skuplji (ne vise od 15-ak evra).

Pa najvise troje do cetvoro ljudi... Ali ne uvek... Vecinom dvoje. :)
Hvala ti na preporuci. Da li znas neku adresu gde mogu da mu pogledam specifikacije, ili jos bolje neki test tog monitora? :))

Poslednja izmena:
Evo, nas je troje u nedelju gledalo Gospodara Prstenova na njemu i jedino što nam je smetalo je loš piratski snimak. Nećeš uopšte ni primetiti taj slabiji ugao vidljivosti pri gledanju filmova ukoliko nemaš izuzetno oštro oko. Ja ga jedino zapažam da mi smeta u radu sa belim ili veoma svetlim pozadinama.
A za testove upotrebi Google, naći ćeš ih gomilu. Ima ih i na srpskom.

Znači već dve godine postoji 100 vrsta idealnih divixova, shrinkovanih dvd-ova i originalnih dvd-ova gospodara u dugačkoj i predugačkoj varijanti i vi ste baš gledali neki bioskopski snimak ? :D

TO za ugao je cista glupost.Imam taj monitor vec cetiri meseca i gledam filmove sa udaljenosti od 5 metara.I jos sa te udaljenosti slika je odlicna.Mislim jedino ako covek oce da gleda film bas ukoso e onda je to nesto drugo.Inace svaka preporuka

pozdrav

Serbianboss je napisao(la):
TO za ugao je cista glupost.Imam taj monitor vec cetiri meseca i gledam filmove sa udaljenosti od 5 metara.I jos sa te udaljenosti slika je odlicna.Mislim jedino ako covek oce da gleda film bas ukoso e onda je to nesto drugo.Inace svaka preporuka

pozdrav

Gledas film sa 5m na 17" monitoru?????

Ti zivis da patis izgleda :d

E hvala vam puno ljudi... Sigurno uzimam 710N za koji dan. :)

Ma kakav 713N... Jeste da njemu pise u specifikaciji 8 ms odziv... Ali ko zna da li je tako u praksi. Ovaj 710N svi hvale, nikada do sada nisam video da hvale 713N, tako da cu najbolje uzeti ono sto je vec provereno. U svakom slucaju, hvala na preporuci. :))))

Ako cemo tako, onda je za slicne pare LG1730B verovatno bolje resenje, a i ne mozes da ubodes "slovacki" primerak...

p.s. "Prevaspitao" :) sam dosta monitora iz ove klase dok ga nisam odabrao...

Ja nesto i ne volim LG proizvode... :)))
A i Samsung 710N svi hvale... Tako da cu njega da uzmem... :)))

P.S. Koja je fora sa tim Slovenackim primercima?Sta to kod njih ne valja? Citao sam o tome u drugim temama, ali nigde ne pise zasto su oni tako losi.

1. Nisu slovenacki, vec slovacki... :)
2. Nisu istog kvaliteta kao korejski
3. Testirao sam pazljivo 710N i 1730S (ne B, znaci bez DVI-a) i pazario LG, sigurno ne bez razloga... ;)
4. 1730B ima jednu jako korisnu stvar, a to je podesavanje po visini. Kad sam ga pazario uopste nisam razmisljao o tome, a sada mi je non-stop na maksimalnoj visini (+8cm u odnosu na default).
5. Skoro svuda imas garanciju da je bez ijednog mrtvog piksela

p.s. Mogao bi i smladen (koji ima 710N) da se oglasi, pa da cujes iz prve ruke. Jedva smo ga naterali, al' ipak je priznao da je bolji LG. :)

Prijatelj koji radi sa hardwerom preporucuje samsung 710n.Nije sto on radi,nego sam testirao jedno 20 monitora i to odjednom(monitori su svi bili povezani i ista slika je bila na svakom monitoru) tako da mi je najbolji rezultat upravo dao samsung 710n.Imao je najcistiju sliku i jos...Ko voli nek izvoli :D

pozdrav

Milos_SD je napisao(la):
Ma kakav 713N... Jeste da njemu pise u specifikaciji 8 ms odziv... Ali ko zna da li je tako u praksi. Ovaj 710N svi hvale, nikada do sada nisam video da hvale 713N, tako da cu najbolje uzeti ono sto je vec provereno. U svakom slucaju, hvala na preporuci. :))))

713N nije 50% brzi od 710N - ako i ima razlike, ona je malo primetna. A 710N ima i lepsi dizajn stope i bolju ergonomiju.

@Serbianboss:
NHF, ali nemoj da pricas kojesta, posto nigde ne mozes da nadjes ni 10 17" TFT monitora koji su losiji od ovod Samsunga i LG-a. Ovo je, bre, skoro najniza klasa!

Stvar ukusa. LG ima i DVI, pa kako se kome svidja...

Jos nesto...
Svaki TFT ima cistu sliku. Poenta je u kontrastu, osvetljenju, uglu vidljivosti, odzivu, bojama...

Delija, pogresio sam zato sto sam zurio... :)
Eto covek kaze da je 710N najbolji. :) Citao sam na nekoliko sajtova testove 710N i svi su ga ishvalili. :)

Srecno ti bilo... ;)

Hvala... Sutra cu da narucim, a u toku sledece nedelje uzimam. :)

Ja imam slovački primerak 170N i mogu reći da uopšte nije loš, jedino što pri skrolovanju teksta na svetlim pozadinama solidno bluruje. Drugi monitori uglavnom posvetljavaju slova pri vertikalnom skrolu, dok ih moj podebljava. Ipak, to su sve sitnice i na to se čovek brzo navikne. Ono što je bitno je nizak odziv, a sa njim odlična slika u filmovima i igrama. Tu je ovaj monitor zakon. Osvetljenje ekrana mu je ujednačeno, kalibracija boja dobra, odličan kontrast, jednom rečju milina. Fali mu DVI, al šta da se radi.
Nisam se ni zahvalio Maxu što mi ga je proporučio.

Meni ne treba DVI... Imam graficku na kojoj nema DVI nego tv-in. :)

jedino moram napomenuti da mnogo vise gubi na vertikali nego na horizontali bar 50% vise

Mislis na Samsung 710N?

Delija je napisao(la):
@Serbianboss:
NHF, ali nemoj da pricas kojesta, posto nigde ne mozes da nadjes ni 10 17" TFT monitora koji su losiji od ovod Samsunga i LG-a. Ovo je, bre, skoro najniza klasa!

Alo bre covece bolje citaj.Nisam ja rekao da su svi ostali losi.Samo sam izneo cinjenicu da je samsung odlican monitor i da su veoma cenjeni.Kao drugo samsung je poznata kao firma za pravljenje odlicnih monitora.
Iskreno meni se LG ne svidja, i bezim od svega sto pise LG.To je stvar ukusa

pozdrav

Delija je napisao(la):
5. Skoro svuda imas garanciju da je bez ijednog mrtvog piksela

Cek, cek, kada ovo kazes mislis na ono Zero Bad Pixel Policy, tj. zamenu monitora u slucaju pojave makar i jednog BP a dok je ovaj u garantnom roku, ili garanciju da kupljen monitor kada se ukljuci nece imati ni jedan BP, pa posle vec ona standardna prica sa garancijom?!?!

skydiver je napisao(la):
Cek, cek, kada ovo kazes mislis na ono Zero Bad Pixel Policy, tj. zamenu monitora u slucaju pojave makar i jednog BP a dok je ovaj u garantnom roku, ili garanciju da kupljen monitor kada se ukljuci nece imati ni jedan BP, pa posle vec ona standardna prica sa garancijom?!?!

JA mogu da ti kazem moj slucaj.JA sam moniror kupio ovde u bg i rekli su mi da ako se pojavi makar i jedan bad pixel da dodjem i zamenim monitor.Ne znam da li je tako kod svih.Mada isto u jednoj firmi su rekli ako se pojavi taj pixel da nema zamene

pozdrav

Nazad
Vrh Dno