Šta je novo?

Samsung 3D UE40D6500 vs. LG 40LW5590 3D vs. Sony KDL-40EX720

Rajax

Cenjen
Učlanjen(a)
08.01.2011
Poena
170
Ispravka LG je 42 ne 40

Sta vi mislite o ovim modelima,koji uzeti?
Veoma slicne karakteristike .
LG koristi pasivne a samsung i sony aktivne naocare, odziv kod LG-a je 2.4ms a za samsung i soni nema nigde u opisu odziv pogledajte karakteristike sva tri modela:

http://www.lg.com/rs/tv-audio-video/televizor/LG-3d-televizori-42LW5590.jsp

http://www.sony.rs/product/tv-102-40-lcd/kdl-40ex720?source=rss#pageType=TechnicalSpecs

http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-ue-40d6510.html

(ovo je model 6510 jer ne mogu da nadjem k-ke za 6500 ali razlika je samo u boji okvira televizora kod 6510 je beli okvir)

http://www.samsung.com/rs/consumer/tv-audio-video/televisions/led-tv/UE46D6500VSXXH-features

(ovo je za 6500 ali velicina 46 funkcije su iste)

Poslednja izmena:
I sta jos posle svega sto si naveo da ti neko napise?
Kada saberes 2 i 2 po meni je sve jasno :)
Ako bas hoces preporuku, 6510 je moj favorit. Ne zato sto ga imam, nego je Samsung po meni u toj trilemi najbolji, a subjektivno mi se bela boja tv-a najvise dopada.

Da li sam ja jedini koji vise favorizuje LG samo zbog pasivnog 3D-a, meni aktivan 3D mnooooogo lose izgleda i unistava sliku, sta se tice svetlosti, kontrasta, ma sve????Verujem da cu Samsunga (koga i ja mnogo volim) sledeceg puta kada kupujem tv zaobici (jedino ako se ne pridruzi 3D pasivnoj tehnologiji), i odlucim se za LG samo zbog pasivnog 3D-a!

Kizo kakav je 6510 za igranje igrica,jesi li probao zanima me zbog odziva mislim da mu je mnogo slab odziv zato samsung ni na jednom modelu ne stavlja koliki je odziv dok je kod lg-a samo 2.4ms?

Nisam probao, pa nemam pojma kakav je za igrice.

Zar je aktivni 3d toliko los koliko si ga opisao? Na kojem modelu televizora si probao aktivni 3d kada je toliko los?
Da li sam ja jedini koji vise favorizuje LG samo zbog pasivnog 3D-a, meni aktivan 3D mnooooogo lose izgleda i unistava sliku, sta se tice svetlosti, kontrasta, ma sve????Verujem da cu Samsunga (koga i ja mnogo volim) sledeceg puta kada kupujem tv zaobici (jedino ako se ne pridruzi 3D pasivnoj tehnologiji), i odlucim se za LG samo zbog pasivnog 3D-a!

Zar je aktivni 3d toliko los koliko si ga opisao? Na kojem modelu televizora si probao aktivni 3d kada je toliko los?
Ma da, nek' prvo LG napravi pravi FullHD 3DTV, pa onda da vidimo koji je bolji. Ovo sto prodaju kao "3D FHD" je sarena laza :)

Ima PIP, 3D je vrlo dobar. Za ocenu je najbolje naci vise 3D tv-a na jednom mestu pa pogledati sa istim materijalom. Ja to nisam uspeo, pa zato ne mogu da kazem da je odlican ;)

Vodite racuna da je vecina (a moguce i svi trenutni modeli) LG 3D televizora neupotrebljiva za igranje u 3D modu, jer tada imaju ogroman input lag, tipa 130ms. U 2D modu im se krece oko 50 ms, sto je takodje relativno lose. To sto su napisali 2.4 ms je smehotresno.

Steta, jer imaju dosta prednosti u odnosu na aktivne.

Vodite racuna da je vecina (a moguce i svi trenutni modeli) LG 3D televizora neupotrebljiva za igranje u 3D modu, jer tada imaju ogroman input lag, tipa 130ms. U 2D modu im se krece oko 50 ms, sto je takodje relativno lose. To sto su napisali 2.4 ms je smehotresno.

Pa nisu oni naveli da je 2.4ms input lag, nego odziv ekrana.

Inace, ne znam zasto je autor teme menjao naslov povodom LG-ja. Taj TV zapravo i ima dijagonalu od 42".

Maenjao sam naslov jer sam greskom napisao da je lg 40" a interesuje me odziv kod samsunga ako neko nadje negde na netu taj podatak bio bih mu zahvalan,jer ga nema nigde ustvari ja sam nasao nesto u vezi sa Ghosting and Input Lag Responsiveness pa sam zabrinut da necu mooci igrice na ovom tv-u pogledajte:

http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue40d6500-p11284/test.html
cak u ovom testu d6500 ima brzi odziv od d7000

Pa nisu oni naveli da je 2.4ms input lag, nego odziv ekrana.

Inace, ne znam zasto je autor teme menjao naslov povodom LG-ja. Taj TV zapravo i ima dijagonalu od 42".

Poslednja izmena:
Bio je jedan detaljan tehnicki test pasivnih 3D televizora nasuprot aktivnim, koji je radila neka firma koja se bavi bas optimizacijom i kalibracijom ekrana, i dosli su do zakljucka da nema prakticno nikakve razlike u rezoluciji izmedju aktivnih i pasivnih. Ukratko, nije tacno da pasivni prikazuju sliku upola manje vertikalne rezolucije, to je zabluda, jer mozak to spaja u full HD sliku.

Jedan od testova je bio i citanje jako sitnog teksta na video snimku u 3D modu. Da pasivni stvarno imaju nizu rezoluciju, sitan tekst bi bio necitljiv na njima a citljiv na aktivnim ekranima. Ali, testiranjem je utvrdjeno da nema razlike u citljivosti -> efektivna rezolucija je ista. Koristili su Samsungovu D7xxx seriju kao jedan od aktivnih, koji bi po gornjem clanku trebao da ima full HD rezoluciju i u 3D modu.

Poslednja izmena:
Maenjao sam naslov jer sam greskom napisao da je lg 40" a interesuje me odziv kod samsunga ako neko nadje negde na netu taj podatak bio bih mu zahvalan,jer ga nema nigde ustvari ja sam nasao nesto u vezi sa Ghosting and Input Lag Responsiveness pa sam zabrinut da necu mooci igrice na ovom tv-u pogledajte:

http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue40d6500-p11284/test.html
cak u ovom testu d6500 ima brzi odziv od d7000

Nisu naveli da li je tih 66 ms input lag u 2D ili 3D modu, sa ili bez ukljucenih dodatnih opcija... Cak i da je to max lag, opet je prevelik. Lag moze da se smanji aktiviranjem raznih game/pc modova, ali se uglavnom dosta izgubi na kvalitetu slike...

Preporucujem ti da uzmes 42lw5590 zbog pasivnog 3d sistema gledanja i zbog dvr opcije sto Samsung nema, ali slika je za nijansu bolja kod Samsung tv-a. Takodje dobijas 7 pari naocara a vamo samo 2. Mada, slusao sam neku prezentaciju gde je Samsung najavio da ce od sledece godine praviti pasivne 3d modele, pa ako mozes da se strpis pricekaj jos malo.. Sony NIKAKO!

Mozes li mi malo vise reci o dvr opciji?
Preporucujem ti da uzmes 42lw5590 zbog pasivnog 3d sistema gledanja i zbog dvr opcije sto Samsung nema, ali slika je za nijansu bolja kod Samsung tv-a. Takodje dobijas 7 pari naocara a vamo samo 2. Mada, slusao sam neku prezentaciju gde je Samsung najavio da ce od sledece godine praviti pasivne 3d modele, pa ako mozes da se strpis pricekaj jos malo.. Sony NIKAKO!

To je snimanje sa TV signala na externi hard ili usb flash, mada je to u Srbiji, za sada, beskorisno jer ne moze da snima sa analognog vec iskljucivo sa digitalnog signala, a digitalizovanje moraju da zavrse do 2013 god. Tako sam barem nacuo.

Nije toliko beskorisno za nas koji imamo Ikom i osnovni paket digitalnih kanala za džabe putem DVB-C tjunera. Mada, još uvek nisam uspeo da isprobam da snimim nešto, jer tv zahteva visoku klasu USB skladišta sa velikom brzinom upisa, kako bi nesmetano upisivao ono što se snima. Nijedan USB koji imam nije prošao test performansi, koji tv vrši pre nego što pokuša da ga formatira u određen tip sistema koji je potreban za snimanje.

Mozes li mi malo vise reci o dvr opciji?

Prvo, nije tacno da Samsung nema DVR opciju.
Na UE40D6510 postoji ta opcija, a pored nje i time shift opcija.
I jedna i druga rade sa digitalnim signalom.
Konkretno, prikljucio sam kabl od satelitske antene u tv (koji ima S2 tjuner) i mogu da snimam/pauziram program (koji ide uzivo) na externi hdd.

Nije toliko beskorisno za nas koji imamo Ikom i osnovni paket digitalnih kanala za džabe putem DVB-C tjunera.

mali off, jel ovo vazi i za ostale operatere (sbb, radijus) ili samo za ikom?

Ja koristim total pa i mene interesuje jel bi mogao samsung da snima sliku sa totala a svaki samsung serije 6xxx ima mogucnost snimanja na usb ili hdd samo mora da bide prikljucen preko USB 1 ulaza na tv(to sam negde procitao)

Ja koristim total pa i mene interesuje jel bi mogao samsung da snima sliku sa totala a svaki samsung serije 6xxx ima mogucnost snimanja na usb ili hdd samo mora da bide prikljucen preko USB 1 ulaza na tv(to sam negde procitao)

Ne, moze da snima samo signal koji prima preko digitalnog tjunera (DVB/C/T/S2). HDD na koji snimas mora da bude prkljucen na USB1.

A zasto Sony NIKAKO? Koliko sam video po testovima ako se izuzme 3D opcija radi se o TV-u odlicnih karakteristika

Nije toliko beskorisno za nas koji imamo Ikom i osnovni paket digitalnih kanala za džabe putem DVB-C tjunera. Mada, još uvek nisam uspeo da isprobam da snimim nešto, jer tv zahteva visoku klasu USB skladišta sa velikom brzinom upisa, kako bi nesmetano upisivao ono što se snima. Nijedan USB koji imam nije prošao test performansi, koji tv vrši pre nego što pokuša da ga formatira u određen tip sistema koji je potreban za snimanje.
Jesi li pokusao da otkljucas usb u windowsu mozda televizor mora da ga formatira u ntsf a svaki usb je fabricki zakljucan na fat

Nazad
Vrh Dno