Šta je novo?

Samsung 206bw, 226bw teorija panela...

Lep test.
Kupci imaju pravo da znaju sta kupuju.

Izgleda da sam poslednji koga ovakve stvari interesuju.

cek, cek, ovo uopste nije naivna stvar ...

Licno nameravam da uzmem neki 20-22" Wide i ovaj mi je bio jedan od potencijalnih ... cena je reda velicine 350e i sada ja treba da mislim da li ce da mi naleti A ili S, odnosno da li ce covek na slici imati plavu kozu ?!?

stvarno nisu normalni ! OK, ovi na sajtu su napravili podesavanja koja mogu da metnem i da dobijem lepe boje i na njemu, ali opet nije fora .. treba da dam tolke pare i da gledam u pasulj i tweakujem ... Da kazu tipa OK ovi su losiji i njima je cena manja za toliko i toliko ali ovako cu da dam pare i 99% cu dobiti losiji jer nesto ne verujem da nasi vode racuna kad uvoze ali da stranci vode racuna kad izvoze (nadam se da gresim i da su ta vremena prosla) ...

Sta sad .. da udjem u radnju, da palim monitor da dolazim do sakrivenog menija, da jurim nalepnice ...

Mnogo los potez firme koja to sebi ne sme da dozvoli !

Ili to ili dodaj malo novca i idi na 226CW, a i 223BW bi trebalo da ima samo Samsungove panele..

Poslednja izmena:
Malo smo mi trziste za S panele.

Nismo malo trziste, ja kad sam kupovao svoj 226bw, samo sam iscimao par radnji da mi provere koji je tip panela i uzeo s, znao sam to jos pre kupovine

Sta sad .. da udjem u radnju, da palim monitor da dolazim do sakrivenog menija, da jurim nalepnice ...
Da. Sto se cudis, tako je bilo i do sad.

Mada, u stvari, nece morati to da radis, posto je Samsung izbacio tu stavku iz servisnog menija (sa obrazlozenjem da su svi paneli "S"). Tako da - molis Boga, gledas u pasulji ili kakve vec ne voodoo vestine da bi dobio "S" panel... ili kupi 5 komada, pa probaj svaki, vidi kako ti odgovara ili pak ih otvaraj, da vidis sta pise na samom panelu.
Sramotno.

Nije stvar u trzistu, "A", "C" i kojih vec sve ne panela ima na svim trzistima... kao i "S", uostalom.
Takva je politika Samsung-a - nekoliko proizvodjaca panela.

Slične igrarije sa panelima su oduvek postojale, samo što šira javnost nije bila upoznata. Ugrađivani paneli čak znaju da pripadaju i različitim tehnologijama kao npr. model u ovom testu http://www.behardware.com/articles/598-7/20-inches-lcd-p-mva-vs-s-ips.html. Kada bi Behardware napravio opsežan tekst o tome ko šta stvarno ugrađuje, mislim da bi malo njih prošlo bez crvenog kartona.

Jednostavno danas moras da budes prilicno informisan o stvarima koje kupujes, nije vise dovoljno samo da imas kintu :)

Jednostavno danas moras da budes prilicno informisan o stvarima koje kupujes, nije vise dovoljno samo da imas kintu :)
da, al u ovom slucaju informisanost ne pomaze mnogo, jer ti prodavac sigurno nece dati da srafcigerom otvaras monitor da bi video koji je panel...

Samsung 206 BW

da, al u ovom slucaju informisanost ne pomaze mnogo, jer ti prodavac sigurno nece dati da srafcigerom otvaras monitor da bi video koji je panel...
da, ali sam ja eto i to uradio, naravno nakon sto sam ga vec kupio. monitor je proizveden u maju, made in Slovakia.

na nalepnici je stajalo "A", a u "tajnom" meniju je stavka proizvodjaca uklonjena. samo otvaranje je vrlo prosto i jednostavno, "waranty seal-a" ili neceg slicnog nema ni na vidiku.

na panelu se uredno nalazi nalepnica koja potvrdjuje da je isti proizveo "AU Optronics". Evo najvaznijih detalja :
Manufactured 07/17
Model No: M201EW02
AU Optronics
MADE IN CHINA (S1)

"teorija" o razlicitosti panela je dokazana. mislim, dokazali su je drugi znatno pre mene, ali se eto uverih i u sopstvenom slucaju.

Da li je kupovina 226cw OK, tj da li je to sigurno Samsung panel ?

a kakva je situacija sa samsung 2232BW modelom?

Da, za 226CW za sada se svuda po Net-u spominje samo Samsungov panel, ali to ne znaci de ce tako i ostati, jer su svojevremeno i za 206BW i 226BW takodje tvrdili da ce imati samo Samsungov panel a da imate cak tri panela za te modele, pa koji vam se zalomi.
Sama cinjenica da su jednostavno izbacili tu stavku iz menija, a i oznaku panela premestili na daleko manje upadljivije i lako dostupno mesto govori o tome, da bez obzira sto su "provaljeni", manje-vise ih zabole bas, i da ce jednostavno nastaviti i dalje po ovom receptu, posto su tako isplanirali ispunjenje sopstvene profitne stope i zadovoljenja potraznje na trzistu....
U svakom slucaju, pre kupovine pamet u glavu, informisati se, i samo oprezno... ipak je ovo samo Srbija, a sa istim ovim problemom su suoceni kupci u daleko zapadnijim i trzisno zasticenijim drzavama, tako da.... sve vam je jasno!

Meni pozadi na monitoru ne pise ni A ni S , a u tom servisnom meniju nema tog reda u kojem je naveden panel.Inace model je 226bw i made in slovakia

Ista je situacija kod mene, monitor je uzet pre neki dan.
Monotor je full ispravan, nema mrtvih pixela jednostavno savrsen. Ne vidim nacin kako bih utvrdio ciji je zaista panel a iskreno me i ne zanima, prezadovoljan sam!

Kada je vec takva situacija kakva jeste (nema "Panel Info." stavke u servisnom meniju... oznaku na sticker-u ne smatram relevantnom), jedini siguran nacin jeste - otvaranje monitora.
Cisto da znas da ima nacina.

226cw

Kakvih ima novosti za 226cw?
Da li su problemi sa odzivom i saturacijom boja ispravljeni?

Pricalo se da ne ide na 2ms nego se zakuca na 5ms i da su i boje ipak u ukupnom ocenjivanju slabije nego u 225 i 226bw.

Pricate o necemu sto ne mozete ocima da primetite pogledajte koliko je to apsurdno ali ipak osecaj da imate s panel je jedinsven!

^
A jel si ti nekad video sliku na drugim panelima? si siguran da bi video razliku? ;)

Poslednja izmena:
Niste me razumeli video sam i S i A panel i nisam primetio nikakvu razliku!
Samo sto kad imas S panel imas osecaj da je sve ok!
Valjda sam sad bio jasniji!
To sto TI nisi primetio apsolutno nista ne znaci... ti si sad jedini merodavan?

E sad ovako...

223bw kosta oko 295e i ima mali problem sa pozadinskim probijanjem
226bw kosta oko 345e i to je cista lutrija.Ranije si mozda i mogao da nadjes sa "s" panelom ali sada od toga nema nista.
226cw kosta oko 380e i navodno nema problema sa panelima.Ali se mnogima ne dopada jer boje deluju veshtacki i nerealno.

Sta uzeti... ????

Nazad
Vrh Dno