Šta je novo?

Sajam oldtimer racunara...

ivan21000

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
01.09.2008
Poena
160
Ljudi sta mislite o ovoj ideji, i dali je izvodljivo u Srbiji
Da li u svetu postoji slicna stvar

Pre par godina je mislim PC Press organizovao PC Muzej (ili tako nesto), a bilo je izlozeno dosta eksponata. Ne znam sta se na kraju desilo sa kolekcijom, ali se neko verovatno seca.

Ja sam iz NS, pa sam razmisljao cak da li moze da se osnuje neko udruzenje i slicno, pa da se od grada dobije 1 mesecno na koriscenje neki izlozbeni prostor, u kome bi ljudi izlagali, trgovali, razmenjivali sa starijim racunarima/delovima

Prelistaj malo teme ovde mislim da se neko javljao sa poprilicnom kolekcijom starih racunara a sve s nemerom osnivanja racunarskog muzeja.Sad nemogu se setiti dal bese to na ovom forumu ili nekom drugom ,ali mi se cini da je bas ovde bas zbog retro sekcije

u okviru , sada zakljucane, teme "Potrebni retro rezervni delovi" neko iz NS
se javio sa idejom da upravo ovakvom muzeju/postavki ustupi gomilu retro racunara, svih modela Amiga ali i drugog. U "susedstvu" postoji nesto tako, muzej "peek and poke" u Rijeci. Nazvan muzej hrvatskog racunalstva, poseduje i dosta toga sa ovih prostora. Meni se licno dopao retro gaming show od pre koji mesec, dva , kada je cek prezentovan i modovan Spectum .

Kao što neko reče PC Press je napravio muzej oldtajmer računara, ali gde se to nalazi i da li je još uvek aktivno ne bih znao.

jel imas neki link?

Poslednja izmena:
sjajno! :) steta sto nema ovako nesto kod nas u bgd :(

Ne znam da li bi firma Manuel u Novom Sadu bila raspolozen za pravljenje sajmova old timer racunara u Novom Sadu.
Oni imaju dovoljno prostora, a i sami imaju nekakav muzej starih masina

interesantno ... ja bih sigurno mogao da napravim lepu prezentaciju Atari masina :)

I ja bih definitivno dosao.
U okviru svog slobodnog vremena (vrrlo deficitarna roba :)) bih bio spreman da se ukljucim i u organizaciju istog.

Prvenstveno sam zainteresovan za skupljanje i koriscenje amiga racunara ali se ne bih gadio ni nekog falcona ili spekice kog bih frizirao...

Marty i ja smo svojevremeno pricali o takvoj ideji ali je problem sto neko mora da odvoji vreme i da zapne da bi se tako nesto organizovalo.

No, sve u svemu, pozdravljam ideju

Zvezdan

Lepa ideja za frizirane masine mada treba to videti i onako kako je bilo u orginalu i glavni problem za nas ljubitelje starudije je sto bi mi sve da posedujemo.

moze i frizarano moze i orginal - na jedan klik ;)

ako neko ima pametnu ideju kako da se ovo organizuje neka javi :) (mislim na dogadjaj okupljanja retro freakova... ;))

Eto vam ideje za Noc muzeja u maju ! Da konacno razumem ono sto gledam ! :)

Tek sada sam pogledao prilog HRT-a sa Retro Gaming-a i odusevio sam se.
Valjalo bi da se kod nas nesto slicno odrzi.

Greskom sam poslao 2 razlicita linka ka istom videu (Ne znam gde je drugi)

Iako sam isprva mislio da se radi o doniranom muzeju od strane tamosnjih ustanova , prevario sam se
http://www.peekpoke.hr/kakopomoci.php
http://www.peekpoke.hr/

Ovako nesto je tesko prevazici, ovako ambiciozan i ostvaren projekt.
Izlozbeni prostor od 300m2 i 1500+ eksponata . Dobro, koliko znam , ima tu i dosta kalkulatora i game and watch lepih mono-lcd stvarcica.

Ne znam kako bi ovo kod nas ovde islo i da li im mozemo parirati... Idealno bi bilo da svaka ekipa odavde pravi po koji mali klubic a da se gejming show odigrava na nekom mestu recimo na svaka 2,3 mesec. Recimo , atraktivna lokacija kod na tvrdjavi u Smederevu - stari racunari u staroj prestonici Srbije :D Salim se, nemam pojma. Mozda da zovemo Peek'n poke da gostuju na nasim sajmovima i na nasoj noci muzeja?

Genijalno bi bilo gejming shou napraviti na atraktivnoj lokaciji ,na otvorenom , ili poluotvorenog tipa

Nazad
Vrh Dno