Zoni, kada si ti postao zaštitnik običnih korisnika?
Sve što si izneo iz ugla OBIČNIH KORISNIKA ima iza sebe nekakvo iskustvo u radu sa računarima/programima. Tako da definitivno nisi objektivan.
Kako može običnom korisniku da zasmeta nešto što nikada nije ni probao, niti zna čemu služi. Veliki broj ljudi koje ja poznajem koriste Firefox klot, bez dodataka, eventualno promene temu.
Napredne opcije? Kakve su to opcije u pitanju?
Valjda obični korisnici ne idu po BENCHmarku i ne stižu da se obaveste o novim izdanjima programa, tako da im auto update dobro dođe. Verujem da u Apple-u nisu razmišljali kako tebe da nerviraju, već kako da ti pomognu da imaš bolji, up-to-date software.
IE Only stvari, na koje misliš, su bagovanje sa standardima i ActiveX kontrole. Koliko ja znam Firefox ne podržava ni jednu od te dve stvari.
Ono što tebi smeta, i svima ostalima, jeste prikaz teksta u Safariju. Ono što je činjenica, je da je tekst na Safariju je "čitljiviji", nego na ostalim browserima. Stim da posle postoji problem sa kontrolom tog fonta itd. Srećom, sada postoji Windows mod za prikaz teksta.
Izgled Safarija je takođe subjektivna stvar, tako da to ocenjivanje, odnosno kategorija nije merodavna. Bitniji je raspored dugmića, i layout browsera.
Ne bih da od ovoga pravimo neku raspravu, samo radi rasprave, već da se iznesu činjenice ako je moguće.
Ne, najveća boljka je to što nema naprednih mogućnosti i/ili nekakvih dodataka (kao što su extenzije kod FFa).
A za te ie-only stvari... Eto, izvinjavam se, možda sam to pogrešio 🙂 Svejedno, ne kontam šta Apple utrpao u ovih 25MB, kad je browser sve ukupno lošiji nego FF od 5MB (ili slično velika Opera).
Sad sam deinstalirao onaj nekulturni Apple update dodatak, a Safari radi sasvim normalno i dalje (znači, nije bilo to potrebno! Grrr)
Opet, te napredne opcije, o kojima se ne zna ništa. Reci konkretno, šta fali od tih naprednih opcija?
Nisi možda, već jesi, i nema smisla prozivati, radi dodavanja slova u poruci. Uporedi običnu instalaciju Firefoxa i instalaciju Safarija. Koja ti deluje bogatije i opremljenije?
Nigde ne piše da treba da se instalira, a ako si ga odčekirao, ne bi trebao da se instalira.