Šta je novo?

Sa FM2+ na AM3+

S tim plocama se mozes slikati sa bilo kakvim oc-jem fx procesora, a svi znamo kakvi su oni bez oc-ja.
Ako hoces da izvuces nesto iz njih, uzmi plocu kao moju iz potpisa.

Svakako je bolje sacekati kaby ht pentiume da stignu kod nas/na kp, uzeti neku jeftinu plocu i ddr4 ram i voziti.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisam planirao da menjam racunar,medjutim kad vec imam ponudu zasto ne preci od x4 na x8 jezgra,ne planiram da overklokujem cpu,vec da to radi onako kako treba,a mislim da je ovo bolje od quad fm2.

Strpi se malo, kupi ht kaby lake pentium i h110 plocu, proci ces jeftinije a imati bolje performanse nego stock fx 8300.

Fx je naprsvljen za oc, ne da radi na stock.
Edit:
Fx ima slabo jezgro, i to nisu pravih 8 jezgra, pisano je to dosta puta.
Pored ovih 70e pentiuma sa ht(isto kao i3 za gaming) nema sta da trazi fx.
Ako nadjes za 70-80e fx 8300 uzimaj, i uzmi bolju plocu i klokuj. Sve osim toga je bacena para na fx.

Poslednja izmena:
Ako ga sad ne prodam,kasnije verovatno nema nista od toga.
Da cuvam novac a da nemam racunar,to je tesko.
S druge strane intel i3 kolko znam imaju dva jezgra i 4 threada,ovaj fx ima 8 jezgra u 4 fizicka modula.

Мењај.
Pentium нема шта да тражи поред fx 8xxx-a, макар био на фабричким тактовима.
Свакако ћеш касније лакше продати тај, него ово шта сад имаш.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Intel i3 ima 2 jezgra i 4 threada, fx ima 4 modula sa po 2 zbijena jezgra koja dele dosta toga, i samo 4 alu jedinice koje su dosta lose.

Ako uzimas procesor i neces da klokujes, bezi od fx-a. I3 je za tebe ako hoces bas odmah da kupis, 6100 na 3.7ghz ima bolje performanse od stock 8300 na njegovom 3.3 taktu.

Sad cu da bacim oko na intel,ali on je uvek skuplje resenje.
Sad vidim u pitanju je intel i3 6100 sa dva jezgra.

Poslednja izmena:
@ivanbass1
Svaki modul ima dve ALU jedinice, a deli jedan FPU. Ne slušaj lepog. ( :

@amdpower
Nije mislio na FX 6100, nego na Intel i3 6100 koji je, realno, osetno bolji za većinu igara. FX 6100 izbegavaj, to je starija arhitektura. Ako baš mora FX, juri FX 6350.

@ivanbass1
Svaki modul ima dve ALU jedinice, a deli jedan FPU. Ne slušaj lepog. ( :

@amdpower
Nije mislio na FX 6100, nego na Intel i3 6100 koji je, realno, osetno bolji za većinu igara. FX 6100 izbegavaj, to je starija arhitektura. Ako baš mora FX, juri FX 6350.

Skontao sam da je intel na kraju.
FX 6350 odgovara cenovno,ali sad ste me bacili u rebus sa ovim intelom.:(

Da, greska u izrazavanju, jednu fpu jedinicu.

I3 6100 je za tebe i itekako ima da trazi sta pored fx 8300.
Te dve ploce su bas lose i sa njima neces izvuci nikakav oc iz fx-a.
Edit:
6350 je okej, bolji od 8300 za vecinu igara ako se 8300 ne klokuje, ali opet dosta stara arhitektura i uzima se jedino da bi se klokovao na 4.3-4.5, sto je na jeftinim plocama nemoguce.

Najbolje budzet resenje je i3 6100 i h110 ploca, za par dana/nedelja ce biti pentium g4560+jeftinija ploca sa ustedom od oko 30-40e u odnosu na i3 a iste performanse

Poslednja izmena:
Nazalost to malo znaci u realnom koriscenju.
I moj 6300 ima veci cpu-z multi core od drugovog i5 4460, pa ga i5 sije u igrama bukvalno.

Taj FX je tehnologija stara ravno 5 godina, I kupovati ga novog u 2017. godini stvarno nema svrhe...

Нисам добро прочитао први пост...
Иди ти на неку h110 + i3 6100 комбинацију, а касније кад затреба снаге убациш i5/7.

Za 30-40%nizu cenu ;)

Jer igra moze da iskoristi sve resurse.

Stigao multi-thread u igre. Tamo gde radi kako treba - fx8300 je jaci od i5, a fx6300 je jaci od i3. i3 je bolji za stare igre (dx9 pogotovo, vecinu dx11). Ako planiras upgrade, igras stare igre i samo igras na kompu uzmi i3 (+ manja je potrosnja), ako volis da imas dosta programa otvoreno (pogotovo vm), da igras i strimujes, jos aktivno da saltas netom, i non stop da se setas izmedju svega toga - fx83** (taj cpu je skoro nemoguce naterati da zakoci sistem, ali veca potrosnja i slabiji u starim igrama bez oc pogotovo).

Fx 8300 ima preslab single core jer mu je nizak base clock, a on ne uzima plocu za oc i nece time da se bavi.

8350 je preskup i nema sta da trazi pored i5 niti ide na te ploce koje je on naveo.
I fx 6xxx nije jaci od i3 dok se ne klokne malo, pogotovo ne na istom/nizem kloku.

Am3+ soket je odsvirao svoje sto se tice kupovine novih ploca i procesora za njega.
Ni u low end segmentu nema sta da trazi, sa dolaskom kaby lake pentiuma fx 4300 i fx 6300 nemaju smisla, fx 6300 ima smisla kada se klokuje, a za to treba ploca od 10000, procesor i hladjenje i to ga dovodi preblizu i5ice sa h110 plocom.

Isto vazi i za fx 8xxx.

Njih vredi kupiti samo ako se nadju polovni za dobru cenu i ISKLJUCIVO za ljude spremne za klokovanje istih.

U retko kojim igrama je fx 8xxx jaci od skylake i5 6500 pa navise.

Procitaj jos jednom sta sam napisao. i3 - igre i samo igre, dok se ne uradi upgrade cpu na i5\i7, fx8300 - pravi multitasking. Ako ce u buducem ici na upgrade cpu - i3, ako sad sklapa i nece posle pipnuti - fx.
Sto se tice ploce i oc: nista jeftinije od Gigabyte GA-78LMT-USB3 - ovde u benchmark shopu je 7500 din - dovoljna za 4000-4200MHz na fx8300, a na fx6300 - 4200-4400 moze da izdrzi. Ram moze i jeftiniji da se uzme transcend 8gb je 6000din. Procesor moze i od Madjara, svakako je box. fx6300 - 90e, fx8300 - 110e (tu moze jos ~2000 din da se ustedi u poredjenju sa domacim radnjama).
fx8300 ~ kosta kao i3, cak i uz plocu za slabiji oc (ali tu plocu preporucujem kao minimum za fx, cak i ako ce biti bez oc)

Tvrdoglagih li ljudi... Cinebench 15 otvori pa pogledaj rezultat stock fx8300 pa uporedi sa i3 6100. To je realnost kad se koristi full kapacitet cpu. Vi i dalje zivite u vreme dx9 izgleda kad je core 2 duo bio bolji u igrama od core 2 quad. Gde je sad taj duo? Isto ceka i i3. Pa koliko ste samo hvalili pentium g3258, da je takodje bolji od bilo kog fx, pa sta bi na kraju?

A inace korisnici i gameri vrte non stop cinebench? To nije realnost nego rendering. Realnost je da je za sve sem ozbiljnog renderinga i3 bolji od fx8, a to je 90+% korisnika, svidelo se to tebi ili ne. G3258 je druga prica, nema potrebe njega pominjati.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Poslednja izmena:
fx 8300 110e
Ta tvoja ploca 60e
Lc cc 120 za oc 20e jer se sa sgok kulerom ne klokuje

Ukupna cena 190e
I5 6500+najobicnija ploca, 230-240e.

A taj i5 sije i jede fx 8300 koji nije na 4.5ghz minimum, verovatno i na toj frekvenciji.

Nov fx je bacanje para.
Ploce ispod moje iz potpisa nisu dovoljne da bi se fx kloknuo dovoljno da postane relevantan.

Nazad
Vrh Dno