Šta je novo?

Sa AGP-a na PCI-e - sto bezbolnije

• Začetnik teme Začetnik teme Xith
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Xith

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2004
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I9-12900K custom loop
Matična ploča
Asus Z690 Rog Apex
RAM
2x16GB G.Skill Trident Z5 6400Mhz
GPU
Gigabyte RTX 3080
Storage
Kingston KC3000 2TB, Adata SX8200 Pro 2TB
Kućište
Lian Li 011 Dynamic
Poz,
Posto nisam u zadnje vreme pratio sta se sve pojavljivalo na trzistu ploca i procesora, zanima me koji bi mi bio najbezbolniji (citaj: najjeftiniji) prelazak na neku PCI-e platformu.
Trenutna konfiguracija:
Barton 2500+
Abit AN7
R9550

Racunam da bi neki Sempron @2.4Ghz radio posao, trenutno nema potrebe za necim jacim.
Od grafickih nesto sto moze da tera igre u 1280x1024 (zbog prelaska na TFT).

Svi predlozi i sugestije su dobrodosli. 🙂

Hvala unapred! :wave:

Heh, nista tako zahtevno... u svakom slucaju bih smanjio nivo detalja.
Bitniji mi je izbor ploce i procesora. 😉

Heh, nista tako zahtevno... u svakom slucaju bih smanjio nivo detalja.
Bitniji mi je izbor ploce i procesora. 😉

CPU baš tako - Sempron
MoBo - svaki nF4 ide na 300Mhz za HTT (2.4Ghz za Sempron)
GPU - GeForce 7600GT ili eventualno neki GS...

To je to.

ne vidim razlog zasto bi prelazio na PCI-e, ako to je samo grafika bitna
tvoja kombinacija ti sigurno tera vecinu igrica, mislim da ti se ne isplati uzimati Sempron-a kad je tvoj barton isti a verovatno i bolji, tvoja 9550, sasvim ce lepo raditi i u 1280x1024, ja konkretno imam isti procesor, graficku i sve je prikaceno na Belineu 17 TFT, i neke igre koje sam probao idu u rezoluciji 1280x1024

Da, ali zaboravljas da je klokovani Sempron puno bolji od Bartona a velika vecina hoce da radi na 2.4Ghz.
Graficka mi je slaba, nema ni govora o 1280x1024 (probao NFS-MW). Klokuje se ona ali nedovoljno. Mislim da AGP nema sta vise da trazi, svoje je odradio, ionako se ceka prilicno dugo za izlazak novijih kartica.

:wave:

ne vidim razlog zasto bi prelazio na PCI-e, ako to je samo grafika bitna...

Ima 1 razlog zbog kojeh bi ja bukvalno "poleteo" da odradim takav upgrade!
Barton je skuplji od S754 Semprona i ako je lošiji (u mnogo čemu)! To je prilika koja i dalje traje - dokle će niko ne može sa sigurnošću da tvrdi a takva se prilika ne propušta!!! 😉

Poslednja izmena:
Ima 1 razlog zbog kojeh bi ja bukvalno "poleteo" da odradim takav upgrade!
Barton je skuplji od S754 Semprona i ako je lošiji (u mnogo čemu)! To je prilika koja i dalje traje - dokle će niko ne može sa sigurnošću da tvrdi a takva se prilika ne propušta!!! 😉

Upravo tako. Ja sam npr. imao ponudu za Bartona koju stvarno nisam mogo da odbijem( zapeo covek pa to ti je) tako da me upgrade smesno izasao. Bas se u to vreme vodila polemika da li je pravo vreme za "up" i izgleda da sam bas pogodio trenutak. Graficka je maltene ostala ista samo pcie bolji cpu+chipset+ memorija koja je od tad bas drasticno poskupela.

Lepo sto smo se slozili oko toga 😀

Nego, koji socket i koji chipset? 754 ili AM2? NF4 ili NF5?

ne vidim razlog zasto bi prelazio na PCI-e, ako to je samo grafika bitna
tvoja kombinacija ti sigurno tera vecinu igrica, mislim da ti se ne isplati uzimati Sempron-a kad je tvoj barton isti a verovatno i bolji, tvoja 9550, sasvim ce lepo raditi i u 1280x1024, ja konkretno imam isti procesor, graficku i sve je prikaceno na Belineu 17 TFT, i neke igre koje sam probao idu u rezoluciji 1280x1024

Molim????????????Pogotovo ovo tvoja 9550, sasvim ce lepo raditi i u 1280x1024?Sa kojim frame rateom idu u rezoluciji 1280x1024 i koje su to igre.Far cry,oblivion,call of juarez i sl.?

mislim da ti se ne isplati uzimati Sempron-a kad je tvoj barton isti a verovatno i bolji

Prekini da djubris ovde po forumu kako je Barton bolji od Semprona 64bit. Vec sam te u nekom tredu pozvao da to potkrepis cinjenicama a ti to nisi uradio.

Технологија напредује. Тешко да неки процесор стар 2-3 године може да се носи са данашњим процесорима. И ја сам свог бартона скупље продао него што кошта нови семпрон. Нормално захваљујући људима који живе у заблуди а видимо да их има.

Nazad
Vrh Dno