Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R utisci, tehnikalije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A koje te stvari nerviraju, bash me zanima poshto ja josh nisam tolko zaglibio u igru da je pochela da me nervira?

@ Filipenko: Mislim da su ipak prosle 2 nedelje od kad je STALKER pao sa prvog na deseto mesto:

The Best Selling PC Games (week ending Mar24) - briefly
(hx) 06:13 AM EDT - Apr,04 2007 - Post a comment / read (5)
Another week, another NPD chart detailing the best selling PC games in the USA for the week ending March 24:
1. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl - THQ
2. The Sims 2 Seasons - Electronic Arts
3. World Of Warcraft: Burning Crusade - Blizzard
4. World Of Warcraft - Blizzard
5. The Sims 2 - Electronic Arts
6. Supreme Commander - THQ
7. Titan Quest - THQ
8. The Sims 2 Pets - Electronic Arts
9. Titan Quest: Immortal Throne - THQ
10. Battlefield 2142 - Electronic Arts

The Best Selling PC Games (week ending April 7) - briefly
(hx) 06:13 AM EDT - Apr,17 2007 - Post a comment
Another week, another NPD chart detailing the best selling PC games in the USA for the week ending April 7:
1. Command & Conquer 3: Tiberium Wars - Electronic Arts
2. The Sims 2 Celebration Stuff - Electronic Arts
3. World Of Warcraft: Burning Crusade - Blizzard
4. The Sims 2 Seasons - Electronic Arts
5. The Sims 2 - Electronic Arts
6. World Of Warcraft - Blizzard
7. Command & Conquer 3: Tiberium Wars Kane Edition - Electronic Arts
8. Elder Scrolls IV: Oblivion Shivering Isles - Bethesda Softworks/2K Games
9. The Sims 2 Pets - Electronic Arts
10. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl - THQ

Jedino ne znam sta se desilo u 'srednjoj' nedelji.

@DjoleNS

pa pocetak je posebno iritirajuc :) Vise od pocetka igre ni ne mozes da zaglibis :) posle je samo sve lakse i lakse i lakse i na kraju si super baja koji obara armije svega i svacega sa nogu koristeci se puskom i malo zavoja, :bottle: je naravno neizbezan, bar sam ja uvek imao 2-3 flashe sa sobom, ne zbog radijacije, vec onako, zezanja radi :d

PS. Pola tih komandi za konzolu ne radi nista, ima ih jos koje nisi nabrojao, a koje bi trebalo da rade nesto, medjutim mrka kapa. A taj AA sto zamucuje je djubre nevidjeno, lakse mi je da spustim rezoluciju sa native na neku drugu, dobijam isto to i bolje.

Poslednja izmena:
Pa jeste djubre slazem se (ako se ravnomerno sve zamuti), ali fino koristi kada se podesi kao u Gotiku da ne bude ravnomerno vec da zamucuje samo daljinu a deo blizu ostane oshtar; mada ja sam ipak to iskljuchio poshto mi oduzme 2-3fps. Ne znam shto ti je mrka kapa; evo iscimacu se ovih dana pa cu da snimim dva clipa i prezentujem razliku kako izgleda sa svim podeshavanjima a kako bez.. Ma nebo i zemlja! :) Samo josh da iskopam neki program sa kojim mogu to da uradim, ili da nadjem serial za fraps.

EDIT: Da dobro jeste da ima josh gomila komandi, al ja sam naveo samo one koje su mi radile i sa njima sam se igrao, ove ostale naravno da nisam ni spominjao kad su mrka kapa ko shto kazesh. ;) Ma i sa ovim shto moze da se podesi je ludilo, bukvalno ne znam shta bi se josh moglo i dodati jer izgleda savrsheno..
E DA znam shta mi jedino fali - pravi AA, al ***.....
Ma kad se setim samo budzenja Obliviona i Gotika koliko su mi vremena i nerava oduzeli a opet nisam mogo da ga izglancam da bude kako treba, ova igra je med i mleko naspram njih... Milina je kad mozesh iz konzole da pokrenesh svaku varijablu i isprobash na licu mesta kako radi, a ne ko u prethodnima da restartujesh svaki put igru i gubish vreme. Ushtedeo sam brdo vremena na tome, bukvalno sam je zbudzio za jedan dan. :)

Poslednja izmena:
Imam problem,igra mi je radila sasvim normalno nedelju dana i onda odjednom je pocela da izbacuje u windows na odredjenom mestu,sve sam pokusao od windows repaira,skeniranja AV programom,raznoraznih drajvera,menjanja setinga u igri,uninstalacije igre,ne znam sta da radim vise...
Izbacuje mi kod dela gde je neki fasiliti(mislim da je neka z.stanica) oko koje ima polozenih cevi od betona(na njih se nailazi kada se izadje iz drugog nivoa),deo tunela iz kojeg vire dva vagona i gde je ulazak u tunel radioaktivan.
Sta da uradim da sprecim ovo izletanje na Win,inace igra je bez patcha.Pomagajte,igra mi se strasno svidja a ne mogu da je igram.

Poslednja izmena:
PaŽnja! Spoiler!

Stigao sam do kraja i pomalo sam zbunjen.

Otišao sam hodnikom do kraja (u krug, u krug), ušao u poslednju prostoriju, našao neko čudo kako se vrti i ničeg više nema. Nikakvog naučnika, ništa. Izašao sam iz te prostorije, vrata se zatvoriše zamnom, ja snimio quicksave i više nema nazad. Vratio sam se nazad, koliko je moglo. Napolje više ne mogu. Kod wishgrantera sam bio...

Jesam li ja to svoju šansu za otkrivanje tajne Chernobyla propustio?

Stigao sam do kraja i pomalo sam zbunjen.

Otišao sam hodnikom do kraja (u krug, u krug), ušao u poslednju prostoriju, našao neko čudo kako se vrti i ničeg više nema. Nikakvog naučnika, ništa. Izašao sam iz te prostorije, vrata se zatvoriše zamnom, ja snimio quicksave i više nema nazad. Vratio sam se nazad, koliko je moglo. Napolje više ne mogu. Kod wishgrantera sam bio...

Jesam li ja to svoju šansu za otkrivanje tajne Chernobyla propustio?

pa pucaj malo u objekte koje svetle plavo oko tog cuda koje se vrti ;)

@DjoleNS:

pa samo mi napisi sta si sve tacno setovao i probacu sam, nemas samo ti stalker instaliran :p

Imam problem,igra mi je radila sasvim normalno nedelju dana i onda odjednom je pocela da izbacuje u windows na odredjenom mestu,sve sam pokusao od windows repaira,skeniranja AV programom,raznoraznih drajvera,menjanja setinga u igri,uninstalacije igre,ne znam sta da radim vise...
Izbacuje mi kod dela gde je neki fasiliti(mislim da je neka z.stanica) oko koje ima polozenih cevi od betona(na njih se nailazi kada se izadje iz drugog nivoa),deo tunela iz kojeg vire dva vagona i gde je ulazak u tunel radioaktivan.
Sta da uradim da sprecim ovo izletanje na Win,inace igra je bez patcha.Pomagajte,igra mi se strasno svidja a ne mogu da je igram.

Učitaj neki raniji save, i ne bi trebalo da bude problema.

pre nego sto dodjes do tog dela popi malo vodke (obostrano) i sve reseno. Sa ovomigrom se protiv bagova bori alkoholom i nekonvencijalnim resenjima. Igra je do 00 :) u prevodu: popusio si 8----3 posto i posle 6 godina rusi (kao i obicno) nisu u stanju nista da zavrse kako treba. To je gentska deformacija njihove nacije. Chernobil je zivi dokaz njihovog mediokriteta. Ne zaboravite da su tamo radili njihovi vrhunski umovi - koji su napravili tu katastrofu (jedinu u svetu pored jos oko 2 hiljade drugih nuk. el.) Lada njiva i kalash su biseri njihove evolucije. To sto su poslali coveka u svemir - to je bilo na misice, taj koji je seo u raketu mora da se odma i usroi upisao od straha.

Poslednja izmena:
Pa evo ovako, aj da ti ne pishem sve redom evo ti moj config - user.ltx, bekapuj svoj a ovaj stavi mesto njega pa mi bash javi kako ti se chini... ;)
I josh jednu stvar odradi obavezno - tamo gde ti je shortcut na desktopu desno dugme>properties>pa dodaj komande iza>XR_3DA.exe -mblur -noprefetch -smap1536

Za sve koji bi da probaju a ne znaju gde treba kopirati fajl:
XP - \Documents and Settings\All Users\Documents\STALKER-SHOC,
VISTA - Users\Public\Documents\STALKER-SHOC!
I obavezno bekapujte taj fajl - user.ltx

Inache podeshavanja su na totalnom maximumu, chak i preko, rezolucija je wide 1280x720 - (ne znam na kojoj ti igrash al kontam da sa svojom karticom nisi daleko od te rez), a kome ne odgovara nek promeni u ingame meniju.
A shto se tiche zahtevnosti (ovo mnogi nece poverovati), ali sa ovim podeshavanjima radice glatko i na 6600gt + 1giga rama, ali morace neka niza rezolucija, i potrebno apsolutno SVE aplikacije sa strane pogasiti. Ja je igram u 1088x612 sa 6800gs. Znachi na klokovanoj 6600gt opushteno u 960x600, ili 800x600. :)
E i josh jedan obavezan mnogima poznat tweakchic, koji u ovoj igri ostavlja traga - u nvidia control panelu (otkljuchanog coolbits-om) additional direct3d settings>max frames to render ahead> staviti na 0!
Aj pa javi.. :)

Prilozi

• user.zip
    1.9 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:

rusi (kao i obicno) nisu u stanju nista da zavrse kako treba.

To je gentska deformacija njihove nacije.

Chernobil je zivi dokaz njihovog mediokriteta.

Ne zaboravite da su tamo radili njihovi vrhunski umovi - koji su napravili tu katastrofu (jedinu u svetu pored jos oko 2 hiljade drugih nuk. el.)

Lada njiva i kalash su biseri njihove evolucije.

Mentalni proliv kakvog se samo skinhedsi ne bi stideli.

Da li je na ovom forumu dozvoljen ovakav govor mržnje
usmeren protiv svih nacija i rasa?

PS. STALKER je proizveo višenacionalni tim GSC smešten u Ukrajini,
Černobil je u Ukrajini. Ukrajina nije isto što i Rusija, niti su Ukrajinci isto što i Rusi.

Poslednja izmena:
U pravu si SuperStaljine! gx-x je totalno preterao granicu i ovaj tred ce biti zakljucan.

Slobodno napravite novi, ali se u njemu bavite igrom u smislu resavanja konkretnih problema na koje nailaze oni koji je jos uvek igraju.

A onakvi izlivi budalastina se nece toleraisati u buduce.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno