Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Mod je isključivo za rusku verziju igre ali se uz malo "čačkanja" može igrati i na engleskoj verziji igre aili dijalozi ostaju na ruskom.Autor moda kaže da je neophodan peč 1.0006 ali sam ja igrao bez ikakvih problema na verziji ruskoj verziji sa pečom 1.0005.Koliko ja znam, još nikio nije odradio prevod moda na engleski.Još nešto znam a to je da će biti urađen prevod na srpski.Čim objavimo vanila prevod prelazim na prevod ovog moda.Prevod vanila SoC igre je u završnoj fazi i biće objavljen za nekih desetak dana.

@purke svaka cast za prevod! sve pohvale! oce moci prevod da se ubaci u complete mod?

posle instaliranja peceva igu ne mogu da porenem javlja se sledea greska
pre peceva je radila nomalno sa srpskim prevodom.

Prilozi

• greska.jpg
    greska.jpg
    286.1 KB · Pregleda: 65
Dll. greska.

Reinstaliraj igru. I treba ti samo zadnji patch.

problem resen uzimanjem pravog leka za taj patch.

e sad da pitam nesto u vezi igrice.
imao sam zadatad da pobijem bandite na djubristu sta sam i uradio stijida je resen zadatak, a treba da odem po nagradu kod trgovca sto mi se i mapira na mapi i pokazuje na mesto odakle sam poceo igru. ali ne mogu da udejam kod trgovca. u cemu je fora?

Let me guess

Zatvorena vrata?:D

nije smesno. :mad:

Hehe, to ti je poznati bug

Al evo da te razveselim, moguce resenje a da ne startujes igru ispocetka, bacas bombe na vrata ili skaces po njima do besvesti

I SAID COME IN, DON'T STAND THERE!

Poslednja izmena:
jel mozes malo da mi pjasnis. ovaj link sto si postavio
skinuo sam nest
sta stim da radim. inace ono za menjanje fsgame to sam vec uradio.

Pa samo iskopiras gamedata folder iz zip fajla u root instalacije igre, tj u gamedata folder igre...

Iliti iskopiras fajlic esc_trader_door.ltx u gamedata/config/scripts

Poslednja izmena:
jel gubim savegame.
u mom gamedata imam sve i svasta u ovom sto sam skinuo skoro nista imali to veze?

Poslednja izmena:
uradio ali nece da se otvore.

Ako si iskopirao kako treba i izmenio onu liniju u

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata

Trebalo bi da radi. ***, za drugo jednostavno resenje ne znam.

moj savet: nemoj da gubis vreme sa vanila verzijom, instaliraj 1.44 complete mod i neces imati takvih situacija..

Ja bi sačekao da matori Sid završi, šta već radi unutra, pa možda ti i otvori kad završi.:d
Vidi igra je hronično bagovita i najčešći bagovi su na početku tako da je nekad mnogo lakše početi iz početka.
Ja sam je prešao bar 3 puta, a Priobi story mod dođem do pola i igra pukne i tako već nekoliko puta ali sam fan zone pa mi nepada baš tako teško.

Nikad taj bug nisam imao.

Ni sa onim ranim SoC verzijama.

poslusao sa nex999-a bacio sam jednu bombu onako vrljavo jedda da se otkotrljala dole, kad sam sisao vrata otskrinuta.
posle sam postavio onu bocu, ne znam koliko ce to dugo da stoji tu. nikad mi ne bi palo na pamet datako glupa stvar moze da otvori vrata.

otisao sam u tamnu dolinu po neko oruzije djutijevaca koje ne mogu da pronadjem. usput sam pobio bandite izeo neki kljuc. treba da oslobodim djutijevca koji je u podrumu ali ne mogu da otvorim vrata, usput se pojavi jos jedan bandti koji kada pucam u njeba samo ispari.
kako da nadjem pusku (nije puska od lovca kod vagona) i kako da oslobodim djutijevca.

otisao sam u tamnu dolinu po neko oruzije djutijevaca koje ne mogu da pronadjem. usput sam pobio bandite izeo neki kljuc. treba da oslobodim djutijevca koji je u podrumu ali ne mogu da otvorim vrata, usput se pojavi jos jedan bandti koji kada pucam u njeba samo ispari.
kako da nadjem pusku (nije puska od lovca kod vagona) i kako da oslobodim djutijevca.
1.Cini mi se da kod jednog od bandita imas pusku sa podcevnim bacacem(storming abakan)...
2.Imas taster na zidu, levo od vrata zatvora...

Pritiskaj F ili shift+F na mestu gde je taj "ispario", desi se ponekad da AI "propadne malo u zamlju" pa se zato ne vidi...

dobio sam zadatak od lovca u baru(kome sam nasao porodicnu pusku) zadatak da unistim leglo krvopija u nekom selu. otisao sam tamo i naisao ma tri stalkera jedam od njih mi je dao zadatak da unistim krvopije valjda te iste i da posle popricam sa njim. kad sm ih pobio i dosao kod njega nista se ne desava stoji da zadatak nije izvsen, mada treba i lovcu da se javim zbog toga.
da li mogo od obojici da pomognem ili smo jednom u mom slucaju lovcu?

ovo sam zavrsio bilo je 5 krvopija.

imam zadatak da zastitim kamp kod vojnih skladista koji sam dobio od dal lukas u fridom bazi. sad kad dodjem na mesto koje se pokaze na mapi tu stoji jedam clan fidoma kojima sam pre toga bio pomagao da odbrene kam od bandita, ali sad e nista ne desava. ima par onih mutanata koje pobijem i opet nista stoji da zadatak nije zavrsen a uskoro i istice vreme i opet se pojavi isti zadatak.
jel ima neka fora za to i da li je taj zadatak bitan.
jos nesto me zanima ima zadatak da unistim djuti kompaniju ali ga nisam prihvatio, da li da je napadnem. jel treba da se priduzim nekoj od tih strana ili da se drzim po strani i da nikoga od njih ne napadam?

Davno sam igrao, ali koliko se secam treba da im pomognes. Kad se dobro pokazes u borbi, steknes njihovu naklonost i onda te puste da prodjes dalje. Ako nisam pomesao, a cini mi se da nisam.

mislim da sam taj deo prosao, vec sam pobio sve monolite. sad treba da pobijem cudovista i da zastitim kamp.

Da li neko zna razlog ili je ovo bug?
Presao sam sve sporedne misije i glavne misije do probijanja na sever. Zavrsio sam u Jantar-u sa onim naucnicima i video se sa Guide-om, pa sada hocu da se pridruzim freedom-u,(kontam da ce mi biti lakse da se probijem na sever sa njima, posto oni drze red forest) medjutim cim dodjem ispred njih pocinju da pucaju na mene???? Nisam radio ni jednu misiju za duty, ne znam zasto me napadaju? Cak sam probao da uzmem misiju od onog glavnog duty-jevca, da odem kod kuvara u freedom bazu, ali ne mogu da prodjem na ulazu? Pre nekoliko misija, dok sam obavljao sporedne sam isao kod onog generala u freedom bazu da pokupim zasluge za ispunjen zadatak, cisecenja sela od krvopija, i tu mi je dao artifakt kristal. Sada me ne pustaju tamo vise. Pokusao sam da roknem djutijevca, mogu da ih ubijam jednog ispred drugog, nece se niko pomeriti da puca u mene. Jel ovo bag ili ima neka fora, gde gresim?

Frakciji se ne mozes pridruziti.

Mozda je bug u pitanju, a mozda si slucajno zakacio nekog iz Freedom frakcije?

ma zakacio je nekog 100%

PS sta se desava sa srpskim prevodom jel gotovo to vec??

Frakciji se ne mozes pridruziti.

Mozda je bug u pitanju, a mozda si slucajno zakacio nekog iz Freedom frakcije?

Koliko znam nisam, cudno je da ni duty-jevci ne pucaju na mene kada ubijem njihovog, kao da se ne brane, a drugi pored ne obracaju paznju na to? Moguce da je bug, sada mi je kasno da se vracam pola igrice nazad. Idem sa duty sam protiv freedom-a i monolit-a pa sta bude :) Makar ce biti dosta makljaze.

Dobra vest za S.T.A.L.K.E.R.e

Ukrajinska vlada je odlučila da zvanično zabrani posete Pripjatu (po ko zna koji put) i zoni černobiljske katasrofe. Tačnije, svi strani turisti koji budu uhapšeni u zoni biće prekršajno kažnjeni u skladu sa zakonom o boravku i kretanju stranaca Ukrajine, a oni koji budu organizovali ture po zoni će krivično odgovarati. Prvi razlog za to je što vlada Ukrajine nema uvid koliko se tu novca zaista vrti i u čije džepove on ide, a drugi razlog je taj što vlada Ukrajine želi da Pripjat i zonu katasrofe stavi na zvaničnu turističku ponudu svoje države i dobar deo tih srestava iskoristi za sanaciju černobiljske katasrofe, sarkofaga itd. :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno