meni je i oblivion *ranje, daleko od najavljivanog, hipovano do *aja itd, stalker malo manje. Ti izgleda i dalje mislis da ja tebe direktno napadam kad kazem nesto protiv stalkera, ne vidim zasto. Prozivas ljude po forumu da se infantilno ponasaju u nekim raspravama, a ti si i sam gori od doticnih kad ti neko kaze da mu stalker ne izgleda graficki dobro, da je RPG ubcen u igru na silu iako je dovoljno bilo da mozes samo da pokupis municiju i pusku kao i u svakom drugom FPS-u i da je razocarenjae sto od RPG-a nije uradjeno ni slovo "R". Posto ZNAM (iz tvojih postova) da nisi RPG fan, ne znam zasto se uopste raspravljas oko toga da li je stalker uspesan ili neuspesan projekat, sobzirom da ga mi, RPG fanovi, vidimo kao cist promasaj kao RPG i kao polu-proizvod kao FPS. Tebe to iz nekog razloga vredja i pokusavas da nametnes svima svoje misljenje kako je stalker odlicna igra. Ja znam 5 ljudi koji su je videli kod mene i nece ni da je instaliraju, kamoli igraju do kraja, i dvojicu koji je igraju vec 2 puta. Ja sam presao ali me nikakav AI skript nece naterati da se mucim sa ovim promasajem ponovo ma koliko god se "momci" trudili. JEdnostavno, mape su smor, depresija, performanse ocaj, napucavanje koje je najvaznije je uzasno i nepredvidivo u losem smislu...sta jos imam da igram ? Da ubacim mod za vozila i da predjem igru za pola sata ? Da vozim ladu njivu koju u realnomzivotu ne bi vozio i kad mi taksista dodje sa tim autom ja trazim novi taksi ? Izvini, imam standarde, iako u ovoj budjoniji od zemlje, ali svejedno, ne zelim da se ponizavam, a svakako ne zelim da glumim klosara u igri i da se nadmecem sa AI-jem koji je zbudzen cisto da bi bio konkurantan.
Ne znam zasto tebe vredja i zasto licno shvatas sve ovo. Mozda mislis da u STALKER topiku moraju da se pisu samo dobri utisci pa imas potrebu da branis i reagujes na svako negativnijie misljenje ? Pa svi smo mi ocekivali od stalkera da prmeni i pomeri neke granice, na kraju je samo tebi iposlo od ruke da u ovoj igri vidish neki replay value, ja i dalje kazem da uz sve modove doticnog nema. Kad si vec pomenuo "oblivion", mozda si treba da pogledas kakvih sve modova ima za taj krsh od igre, a ima ih daleko boljih nego za stalker. Naravno tebi vise odgovara da uzmes reference oblivion (koji je izasao pre stalkera) i da ga poredis sa ultra-modovanim stalkerom...bez veze ako mene pitas (i infantilno, kako ti to volis drugima da kazes. Budi objektivan do kraja, nemoj se koristiti onime sto drugima zameras

)
Sve u svemu, meni to izgleda onmako kako sam ti ranije rekao, prazno, isprano, dosadno i monotono. Nema nikakve price, ona koja postoji je smorna i dosadna, ima 5 regiona koji su dosadni , pripajt je ok i unutrasnjost cernobila je ok, ostatak je dosadan do bola, prisustvo artefakta je lose uradjeno sobzirom da ti treba 10 skupa, 5 da prodas da imas za municiju do kraja igre i 5 da drzis za pojasom...Upropastili su igru i za te stvari nije THQ kriv vec rusi koji su igru pravili. Da li si ikada nasao svrhu za iteme koje si pokupio usput ? Scope recimo ? Ja nisam. Kad sam nasao scope vec sam imao (kupio) pusku sa doticnim itd. Ovo vazi i za sve ostalo. Nemozes mi reci da je THQ kriv za to. U igri je jedino napredovanje bolji armor i bolja oruzaj koaj nadjes u novom regionu. Medjutim imas debeli eksploit, odes na samom pocetku i krenes da cistis onaj vojni kamp sa desne strane, cim prvog skines pistoljem, uzmes mu pusku i dalje te masta vodi, sve ih pobijes, obogatis se na frku, imas sve,, samo otfuras do bara i uzmes stalker suit i preso si igru bez skupljanja artefakta i bilo cega. Drugar mi pokazao, nisam mogao da verujem kolko je lako i kolko je jeftina fora...To je stalker...U oblivionu nisu napravili takav propust sto pokazuje da su zapravo RADILI na igri, ne samo kodirali mape i spawn pointe za neprijatelje. Nista novo i impresivno u stalkeru nema, pocevsi od grafike pa nadalje... Sorry starac, bez ljutnje, ali tehnicki detalji i modovi tipa paralax maping koji se vidi na 20 tekstura u igri (od 2000) ne moze ovu igru prmenuti na bolje, bar ne na vidljivo bolje i naterati me da je igram ponovo . Clear Sky deluje kao isto $ranje drugo pakovanje, iz trejlera se vidi kako glavni junak trosi ceo okvir u neprijatelja sa majcom kratkih rukava, puni ponovo i zavrsava ga sa narednih 10 dodatnih metaka. Meni sasvim dovoljno da je ni za dzabe ne igram...
edit: i sta si to okacio u attachment ? zumirane teksture obliviona koji inace ima te "meke" ultra krsh teksture da prikaze bajkovitost, aj okaci sad full screen dozivljaj sume obliviona i stalkera, to je ono sto gledas i u jednoj i u drugoj igri vecinu vremena, pa mi onda reci kolko je paralax u stalkeru bitan kad gledas propast, blato i jad i krzave ivice, naspram predivnog krajolika, grafickog 2 generacije ispred stalkera. Ali ne, ti si iz nekog razloga okacio neke 30x30 segmente nekih tekstura. Ako ce ti naduvati ego, eno, imas u crysis-u jos losije teksture na stenama na plazama, okaci ih i uporedi sa stalkerovim i to ce neoborivo DOKAZATI kako stalker ima naprednu i bollju grafiku od "Krize".. :S: Daj uozbilji se, il si starac ili nisi bre
I kapiram ja sta si hteo da pokazes tim attachmentima ali je fora sto u igri ne gledamo u zid vec u sve ostalo...

Sad mi jos poredi oblivioni stalker molim te